Tidigare artiklar

  • Lag-EM 2019
  • Nils Grandelius i Sydsvenskan idag
  • Sinquefield Cup 2019
  • SM i Eskilstuna 2019
  • Tidigare...
Läs de 2 kommentarernaLag-EM i Batumi har dragit igång och för svenskt vidkommande kan man, förutom herrlaget i den öppna klassen, fokusera på damlaget med GM Pia Cramling, Ellinor Frisk, Anna Cramling Bellon, Borislava Borisova och Siv Bengtsson. Den förstnämnda och de två sistnämnda spelade nämligen tillsammans för hela 41 år sedan i Buenos Aires 1978 och bättre laganda än så går knappast att få. Här har lagkaptenen Juan Manuel Bellon Lopez lagt fokus på denna så underskattade kvalité till förmån för kortsiktigt tänkande som bygger på Elotal eller tillfälliga formkurvor. Lagschack är inte samma sak som individuellt schack där det senare bygger på ett parti till skillnad från flera spelade partier. Remier i rätt läge kan leda till ökade vinstchanser om det leder till psykologiska fördelar i form av att de övriga lagkamraterna får färgövertag eller högre genomsnittsrating.

KommenteraDet går att läsa om Sverigeettan GM Nils Grandelius, 45:a på världsrankingen, på sportsidorna i Sydsvenskan idag, sista augusti. Han berättar bland annat att han tränar schack sex timmar om dagen  med hjälp av schacklitteratur och dator och jämför det med att göra en tenta. Han tränar också fysiskt fyra gånger i veckan. Han tror att han kanske kan bli topp-20 i världen. Han kommer att delta i utslagstävlingen World Cup i Khanty-Mansiysk där han förhoppningsvis får mäta sina krafter med den yppersta världseliten i slutronderna.

KommenteraDen sjunde upplagan av Sinquefield Cup börjar idag och nyheten för året är att tävlingen, som för övrigt är den starkaste i U.S.A, spelas med 12 deltagare istället för 10. I första ronden har vi dessa möten: Ding Liren-Wesley So, Levon Aronian-Maxime Vachier-Lagrave, Magnus Carlsen-Anish Giri, Ian Nepomniachtchi-Wiswanathan Anand, Hikaru Nakamura-Fabiano Caruana och Sergej Karjakin-Shakhrijar Mamedjarov. Carlsen är givetvis stor favorit och vill förstås revanschera sig efter att inte ha tagit de snabbare partierna, som spelades för några dagar sedan, på blodigt allvar. Det lär han dock göra denna gång om han inte ska förlora sitt anséende som världsmästare och undvika förödmjukande skriverier i norsk massmedia som inte riktigt förstår skillnaderna på blixtschack, snabbschack och klassiskt schack. Enligt Carlsen är det nämligen den sistnämnda spelformen som är den seriösaste. Sinquefield Cup saknar dock tyvärr dragserie vilket skulle ha lyft den spelformen ett steg i rätt riktning. Chris Bird är tävlingsledare

Läs de 3 kommentarernaIdag börjar Sverigemästarklassen sina tävlingar under SM i Eskilstuna. Lottningen i första ronden: GM Jonny Hector- GM Pontus Carlsson, FM Kaan Kücüksan-GM Axel Smith, IM Linus Johansson-GM Tiger Hillarp Persson, GM Pia Cramling-IM Rauan Sagit, GM Erik Blomqvist-IM Michael Wiedenkeller. SM-gruppen är både stark och öppen så vem helst kan ta hem segern. En farlig uppstickare som Kücüksan kan absolut inte räknas bort. Det var längesedan vi hade ett sådant jämnt SM och detta beror på att GM Nils Grandelius och GM Hans Tikkanen inte är med och kämpar om Sverigemästartiteln. Den förstnämnde har inte rosat SM-marknaden, som han borde, med tanke på sin super-GM-status, och Tikkanen är säkert mätt på SM-titlar och har andra prioriteringar. Mästar-Elit: FM Harald Lögdahl-IM Dan Cramling, FM Erik Malmstig-IM Tommy Andersson, IM Bengt Lindberg-Anders Wengholm, Joakim Nyander-FM Jung Min Seo, FM Tom Rydström-GM Thomas Ernst. Mitt stalltips är att Lindberg blir en tuff nöt för de övriga deltagarna att knäcka.

Läs de 8 kommentarernaEn svensk schackbok - Schackets mästare - I huvudet på Ulf Andersson - har äntligen skrivits om Ulf Anderssons makalösa bedrifter i schackvärlden. Glenn Ek på Sportförlaget i Västerås visade ett genuint intresse efter en förfrågan av författarna. Schack har de senaste årtiondena alltmer betraktats som en sport med den snabbare betänketiden så schack bör klassificeras även i det facket. Andra populära kategorier är annars spel, vetenskap eller konst. Frilansjournalisten och schackälskaren Robert Okpu har tillsammans med språkläraren och IM Thomas Engqvist arbetat med boken i ur och skur och den har sänts till tryckeriet och planeras att säljas under SM i Eskilstuna 5 juli. På Schack.se finns djupintervjuer med Okpu och Engqvist som var för sig ansvarat för biografi- respektive partidel. Det finns också en fotodel med fotografier som de flesta aldrig har sett tidigare. Boken bör alltså tilltala tre kategorier, de som gillar biografier, de som vill se Uffes angreppspartier med moderna, pedagogiska kommentarer och de som vill se de nya fotografierna. Den boken som saknats i den svenska schacklitteraturen har alltså äntligen skrivits....

Läs kommentarenEn av världens genom tiderna starkaste spelare, Ex-världsmästaren Vladimir Kramnik, 43 år, har på Tata Steel-turneringens hemsida meddelat att han avslutat sin professionella karriär. Bakgrunden är att han tycker han uppnått allt som kan uppnås som schackspelare och nu vill ägna sig åt att undervisa schack för barn. Han nämner att det han varit med om som schackspelare varit ovärderliga mänskliga erfarenheter. Vi som följt Kramniks schackkarriär och upplevt milstolpen i schackhistorien när han besegrade Kasparov år 2000, med remivapnet Berlinvarianten i Spanskt, får vara tacksamma och nöjda över alla de partierna han producerat ända fram tills nu och önska honom lycka till och all välgång med sina framtida projekt.

KommenteraAlingsås Schacksällskap fyller 100 år 2019 och som ett led i firandet kommer det att arrangeras en parturnering i Alingsås 4-5 maj. Idag - 26 januari - är det premiär för turneringshemsidan. Jonas Dahlgren

KommenteraDen 48:e upplagan av Rilton Cup har startat igång och som vanligt är det ett starkt startfält med hela 26 stormästare och 34 IM. Sammanlagt är det 161 deltagare i Rilton Cup. De övriga tävlingarna Rilton Elo och Rilton 1800 har 153 respektive 85 deltagare. Det höga deltagarantalet säger något om Rilton-tävlingarnas popularitet. Det är nog ingen nackdel att Rilton spelas i centrala Stockholm på Scandic Continental mittemot Centralstationen. Rilton-tävlingarna pågår traditionsenligt från och med idag 27 december till 5 januari med fridag på Nyårsdagen. Livesändningar kl. 15.00 (rond 5 och 9 kl. 12.00) med Fiona Steil-Antoni som värd flankerad av Harry Schüssler, Ulf Andersson och Jonathan Westerberg i nämnda ordning under separata dagar.

mar 21
Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden    6-2 Eksjö-Aneby-All.   Team Viking 5½-2½ Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS 1½-6½ Lunds ASK   Örgryte SK 4-4 Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK 3-5 SS Manhem   SS Manhem 5-3 Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK 3-5 Örgryte SK   SK Kamraterna 3½-4½ Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS 5½-2½ SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. 5½-2½ Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK 1-7 Team Viking   Limhamns SK 2-6 SK Rockaden

 

De sista tre ronderna i elitserien spelades i Västerås för några dagar sedan. Match- och de individuellaresultaten (klicka) framgår av ovanstående tabell. Partierna finns för nerladdning på Sveriges SF:s hemsida. Schacksnack publicerar dem för genomspelning.

Partier: rond 8, rond 7, rond 6, rond 5, rond 4, rond 1-3.

Elitseriens partier rond 9-11.

 mar 13

 

I går säkrade Lunds ASK SM-guldet! Matchen mot Upsala ASS vanns övertygande med 6½-1½. Nu återstår matchen mot Team Viking, som spelar för silvermedaljen och Lunds ASK spelar för att inte tappa några matchpoäng. 

Men den stora dramatiken i dag kommer att utspelas längre ner i tabellen. Vem skall göra Upsala ASS ner i superettan? Vid 16-tiden i eftermiddag vet vi.

1 Lunds ASK 10 10 0 0 61.0 20
2 Team Viking, Stockholm 10 8 1 1 55.0 17
3 SK Rockaden, Stockholm 10 8 0 2 53.0 16
4 SS Manhem, Göteborg 10 3 4 3 38.0 10
5 Eksjö-Aneby-Alliansen 10 3 3 4 36.0 9
6 Solna SS 10 4 1 5 35.0 9
7 Limhamns SK 10 2 4 4 36.5 8
8 SK Kamraterna, Göteborg 10 4 0 6 35.0 8
9 Örgryte SK 10 3 1 6 34.0 7
10 Västerås SK 10 3 0 7 35.0 6
11 Farsta SK 10 2 2 6 33.5 6
12 Upsala ASS 10 2 0 8 28.0 4

 

Det blir Team Viking-Lunds ASK i direktsändning från rond 11 i elitserien. Matcherna går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i tabellen före fotona. I Island spelas rond sex i Reykjavik Open 2011 och ingen svensk dyker upp i direktsändning. Snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco, med några av världens starkaste spelare på plats, fortsätter i dag med rond två.

live   live live live
Island rond 6 kl. 17.30 Elitserien rond 11 kl. 10.00 Amber kl. 14.30

 

I högerspalten finns ”Online just nu”. Genom att klicka på denna kan man bland annat se att den 28 november 2009 var det vid ett tillfälle 63 läsare inne samtidigt på Schacksnack. I går eftermiddag vid 18-tiden var det nära att den tillräckligt gamla siffran skulle raderas och ersättas med en ny fräsch. Men tyvärr saknades det fem besökare för att det skulle bli verklighet.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden    6-2 Eksjö-Aneby-All.   Team Viking 5½-2½ Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS 1½-6½ Lunds ASK   Örgryte SK 4-4 Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK 3-5 SS Manhem   SS Manhem 5-3 Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK 3-5 Örgryte SK   SK Kamraterna 3½-4½ Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS 5½-2½ SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. 5½-2½ Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK 1-7 Team Viking   Limhamns SK 2-6 SK Rockaden
 
 
 

Domaren Tapio Tikkanen m.fl.

Delar av Team Viking. IM Daniel Semcesen och Rauan Sagit.

Håkan Winfridsson vid datorn, Tapio Tikkanen och Ulf Norevall.

André Nilsson i arbetstagen. Träning inför SM?

SSF ordföranden Anil Surender.

Team Viking-Eksjö-Aneby-Alliansen. GM Avgenij Agrest-GM Jacek Gdanski ½-½.

Lunds ASK-SK Rockaden Stockholm.

Anil Surender och Niklas Sidmar.


mar 12
                   

Nu är det nära för Lunds ASK att bli det första laget utanför Stockholm med kranskommuner att vinna elitserien på många år! Senast var det Limhamns SK och året var 1983. Det kommer med stor sannolikhet att avgöras i dag vem som skall få titulera sig svenska lagmästare säsongen 2010-11. Att laskarna skall gå på en mina mot Upsala ASS i dagens rond (10) är inte troligt med det starka lag de har och efter den strålande säsong de haft. Däremot är det mer dramatiskt spelet om vilka tre lag som måste lämna det fina sällskapet. Detta kommer knappast att avgöras redan i dag

 1 Lunds ASK 9 9 0 0 54.5 18
2 Team Viking, Stockholm 9 7 1 1 48.0 15
3 SK Rockaden, Stockholm 9 7 0 2 47.0 14
4 Eksjö-Aneby-Alliansen 9 3 3 3 34.0 9
5 Limhamns SK 9 2 4 3 35.5 8
6 SS Manhem, Göteborg 9 2 4 3 33.0 8
7 SK Kamraterna, Göteborg 9 4 0 5 32.5 8
8 Solna SS 9 3 1 5 29.5 7
9 Västerås SK 9 3 0 6 32.0 6
10 Farsta SK 9 2 2 5 30.5 6
11 Örgryte SK 9 2 1 6 29.0 5
12 Upsala ASS 9 2 0 7 26.5 4

 

Det blev matchen Upsala ASS-Lunds ASK som visas i direktsändning från rond 10 i elitserien. I Island spelas rond fyra i Reykjavik Open 2011 och här väntar ett toppmöte med en svensk – GM Tiger Hillarp Persson – mot GM Luke McShane från England. I dag börjar snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco med några av världens starkaste spelare på plats. 

live   live live live
Island rond 5 kl. 17.30 Elitserien rond 10 kl. 14.00 Amber kl. 14.30

 

 Matcherna går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i nedanstående tabell.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden    6-2 Eksjö-Aneby-All.   Team Viking Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS 1½-6½ Lunds ASK   Örgryte SK Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK 3-5 SS Manhem   SS Manhem Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK 3-5 Örgryte SK   SK Kamraterna Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS 5½-2½ SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK 1-7 Team Viking   Limhamns SK SK Rockaden
 
 

Närmast GM Peter Heine Nielsen SK Rockaden-GM Jan Smeets LASK ½-½
Foto: André Nilsson.

GM Hans Tikkanen LASK-IM Thomas Engqvist SK Rockaden ½-½.
Foto André Nilsson 

GM Evgenij Agrest Team Viking-GM Jacek Gdanski Eksjö-Aneby-Alliansen ½-½.
Foto André Nilsson

IM Björn Ahlander Limhamns SK- IM Jan Johansson Upsala ASS ½-½.
Foto André Nilsson.


mar 11
                   

Klockan 18.00 startar helgens huvudnummer med svenska ögon sett. Det är bland annat de tre sista ronderna (9-11) i Allsvenskans elitserie som går av stapeln i Västerås i regi av Västerås SK. I Island spelas rond tre i Reykjavik Open 2011 utan någon svensk i direktsändning. I morgon börjar snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco med några av världens starkaste spelare på plats.

live   live live live
Island kl.1730 Eliserien kl. 18.00 Amber 12/3 kl. 14.30

 

Det är matchen Lunds ASK – SK Rockaden i elitserien som visas i direktsändning i rond 9. Övriga matcher går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i nedanstående tabell.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden Eksjö-Aneby-All.   Team Viking Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS Lunds ASK   Örgryte SK Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK SS Manhem   SS Manhem Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK Örgryte SK   SK Kamraterna Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK Team Viking   Limhamns SK SK Rockaden


mar 10
 1 Lunds ASK 8 8 0 0 50.0 16
2 SK Rockaden, Stockholm 8 7 0 1 43.5 14
3 Team Viking, Stockholm 8 6 1 1 43.5 13
4 Eksjö-Aneby-Alliansen 8 3 3 2 30.5 9
5 SK Kamraterna, Göteborg 8 4 0 4 30.0 8
6 SS Manhem, Göteborg 8 2 3 3 29.0 7
7 Västerås SK 8 3 0 5 30.5 6
8 Limhamns SK 8 1 4 3 30.0 6
9 Solna SS 8 3 0 5 22.5 6
10 Farsta SK 8 1 2 5 25.0 4
11 Upsala ASS 8 2 0 6 24.0 4
12 Örgryte SK 8 1 1 6 22.5 3

 

I helgen spelas de tre sista ronderna (9-11) i Allsvenskans elitserie med Västerås SK som arrangör. Det är i Stadshotellet i stan som avgörandet kommer att ske om vem som skall bli lagmästare och vilka tre lag som kommer att få spela i superettan nästa säsong. Ronderna spelas med start: fredag klockan 18.00, lördag  klockan 14.00 och söndag klockan 10.00.

Upsala ASS Limhamns SK   SK Rockaden Eksjö-Aneby-Alliansen   Team Viking Lunds ASK
Örgryte SK Västerås SK   Upsala ASS Lunds ASK   Örgryte SK Solna SS
SS Manhem Solna SS   Västerås SK SS Manhem   SS Manhem Farsta SK
SK Kamraterna Farsta SK   Farsta SK Örgryte SK   SK Kamraterna Västerås SK
Eksjö-Aneby-Alliansen Team Viking   Solna SS SK Kamraterna   Eksjö-Aneby Alliansen Upsala ASS
Lunds ASK SK Rockaden   Limhamns SK Team Viking   Limhamns SK SK Rockaden
 
 
Det kommer att bli direktsändning av åtta partier per rond. Betänketiden är 2 timmar för 40 drag + 1 timme för resten av partiet (6 timmar).
 
live   


mar 08
Rond 8 elitserien.
Team Viking, Stockholm 7-1 SK Rockaden, Stockholm Direktsändning kl. 11.00
Västerås SK 5½-2½ Upsala ASS Startar kl. 11.00 
Solna SS 3-5 Farsta SK
Örgryte SK 2½-5½ SK Kamraterna, Göteborg Startar kl. 11.00
Eksjö-Aneby-Alliansen 4-4 SS Manhem, Göteborg Startar kl. 12.30
Lunds ASK 5-3 Limhamns SK Spelades den 19:e
 
På Sveriges SF:s hemsida finns samtliga partier från rond 8 i elitserien för nerladdning. I tabellen, klicka på hemmalaget för laguppställningarna. Schacksnack bifogar som vanligt partierna för genomspelning.
feb 26
1 Lunds ASK 8 8 0 0 50.0 16
2 SK Rockaden, Stockholm 8 7 0 1 43.5 14
3 Team Viking, Stockholm 8 6 1 1 43.5 13
4 Eksjö-Aneby-Alliansen 8 3 3 2 30.5 9
5 SK Kamraterna, Göteborg 8 4 0 4 30.0 8
6 SS Manhem, Göteborg 8 2 3 3 29.0 7
7 Västerås SK 8 3 0 5 30.5 6
8 Limhamns SK 8 1 4 3 30.0 6
9 Solna SS 8 3 0 5 22.5 6
10 Farsta SK 8 1 2 5 25.0 4
11 Upsala ASS 8 2 0 6 24.0 4
12 Örgryte SK 8 1 1 6 22.5 3

 

Toppmatchen mellan Team Viking – SK Rockaden Stockholm i elitserien vanns av hemmalaget med de förkrossande siffrorna 7-1. Detta innebär att att de är med i kampen om seriesegern även om Lund får räknas som favorit, men de har kvar att möta bägge de nämnda lagen i slutspelet i Västerås den 11-13 mars.

Det går också att följa GM Pia Cramling i Qatar, Bundesligan med bland annat GM Jonny Hector och GM Nils Grandelius (Turm Emsdetten) och Cappelle la Grande i Frankrike där GM Hans Tikkanen och GM Stellan Brynell med flera svenskar deltager.

Omröstningen i högerspalten, ”Vem vinner elitserien?” Lunds ASK, SK Rockaden Stockholm eller Team Viking, stänger klockan 11.00.

 live                         live                                 live                                   live    
  Elitserien             Pia Cramling 28/2 kl. 13          Bundesligan 27/2 kl. 10             Frankrike 27/2 kl. 14
    

Genom att klicka på länken som finns i hemmalagets namn dyker laguppställningarna upp, när de är införda av arrangören, och efterhand som partierna blir färdiga skall resultatet bokföras.

Rond 8 elitserien.
Team Viking, Stockholm 7-1 SK Rockaden, Stockholm Direktsändning kl. 11.00
Västerås SK 5½-2½ Upsala ASS Startar kl. 11.00 
Solna SS 3-5 Farsta SK
Örgryte SK 2½-5½ SK Kamraterna, Göteborg Startar kl. 11.00
Eksjö-Aneby-Alliansen 4-4 SS Manhem, Göteborg Startar kl. 12.30
Lunds ASK 5-3 Limhamns SK Spelades den 19:e


feb 24
1 Lunds ASK 8 8 0 0 50.0 16
2 SK Rockaden, Stockholm 7 7 0 0 42.5 14
3 Team Viking, Stockholm 7 5 1 1 36.5 11
4 Eksjö-Aneby-Alliansen 7 3 2 2 26.5 8
5 Limhamns SK 8 1 4 3 30.0 6
6 SS Manhem, Göteborg 7 2 2 3 25.0 6
7 SK Kamraterna, Göteborg 7 3 0 4 24.5 6
8 Solna SS 7 3 0 4 22.5 6
9 Västerås SK 7 2 0 5 25.0 4
10 Upsala ASS 7 2 0 5 21.5 4
11 Örgryte SK 7 1 1 5 20.0 3
12 Farsta SK 7 0 2 5 20.0 2

 

Redan i lördags spelades matchen i rond åtta mellan Lunds ASK – Limhamns SK (5-3) eftersom en del av lagens spelare skall åka till Frankrike för att spela i Cappelle la Grande som startar den 26:e. Men resten av lagen spelar enligt uppgjort schema.

Av ovanstående tabell framgår det att både topp- och bottenstriden är intressanta. De tre stora – Lunds ASK, SK Rockaden Stockholm och Team Viking – har nu kommit fram till sanningens ögonblick då de skall börja mötas inbördes. Första paret ut är Team Viking – SK Rockaden och matchen kommer schacksverige att kunna följa i direktsändning från Schacksalongerna! Övriga möten mellan de stora kommer att gå av stapeln under sammandraget i Västerås den 11 till 13 mars.

Dagens fråga

 
Omröstning i högerspalten: ”Vem vinner elitserien?” Lunds ASK, SK Rockaden Stockholm eller Team Viking.

     live 
Ännu ej laddad.

Rond 8.
Team Viking, Stockholm SK Rockaden, Stockholm Direktsändning kl. 11.00
Västerås SK Upsala ASS  
Solna SS Farsta SK  
Örgryte SK SK Kamraterna, Göteborg Startar kl. 11.00
Eksjö-Aneby-Alliansen SS Manhem, Göteborg Startar kl. 12.30
Lunds ASK 5-3 Limhamns SK Spelades den 19:e

 

Partier: rond 6, rond 5, rond 4 och rond 1-3 (sammandrag i Göteborg).

Partierna från rond 7 och från matchen LASK-Limhamns SK rond 8.feb 21
Rond 7 spelades den 5/2.
SK Rockaden, Stockholm 6-2 Solna SS
SK Team Viking, Stockholm 6½-1½ Upsala ASS
Farsta SK 2-6 Västerås SK
Örgryte SK 3-5 Eksjö-Aneby-Alliansen
SS Manhem, Göteborg 1½-6½ Lunds ASK
SK Kamraterna, Göteborg 4½-3½ Limhamns SK
Rond 8 spelades den 19/2.
Lunds ASK 5-3 Limhamns SK

 

Partierna från elitserien rond 7 och en match från rond 8 (övriga matcher spelas den 26:e) finns på Sveriges SF:s hemsida för nerladdning. Bifogar dem för genomspelning på Schacksnack. De individuella resultaten finns i ovanstående tabell under hemmalaget.


Partier enligt ovanstående tabell.
feb 19
1 Lunds ASK 8 8 0 0 50.0 16
2 SK Rockaden, Stockholm 7 7 0 0 42.5 14
3 Team Viking, Stockholm 7 5 1 1 36.5 11
4 Eksjö-Aneby-Alliansen 7 3 2 2 26.5 8
5 Limhamns SK 8 1 4 3 30.0 6
6 SS Manhem, Göteborg 7 2 2 3 25.0 6
7 SK Kamraterna, Göteborg 7 3 0 4 24.5 6
8 Solna SS 7 3 0 4 22.5 6
9 Västerås SK 7 2 0 5 25.0 4
10 Upsala ASS 7 2 0 5 21.5 4
11 Örgryte SK 7 1 1 5 20.0 3
12 Farsta SK 7 0 2 5 20.0 2

 

Lunds ASK – Limhamns SK!  Det är som vanligt, när LASK har hemmamatch, Schackhuset på Trollebergsvägen 105 som är skådeplatsen för dramat. Första draget görs klockan 11.00!

Följ resultatet i matchen parti för parti:

Lunds ASK  5-3 Limhamns SK

 

Schacksnack har tidigare skrivit om matchen:

På lördag spelas en viktig match i Elitserien mellan Lunds ASK och Limhamns SK. För Lunds del är det kampen om seriesegern, vilken utspelas mot SK Rockaden i Stockholm, som gäller och för Limhamn att slippa dras in på allvar i kampen för att undvika degradering till superettan. Övriga matcher i rond 8 spelas den 26:e.

Tidigare artiklar