jul 06
Idag börjar Sverigemästarklassen sina tävlingar under SM i Eskilstuna. Lottningen i första ronden: GM Jonny Hector- GM Pontus Carlsson, FM Kaan Kücüksan-GM Axel Smith, IM Linus Johansson-GM Tiger Hillarp Persson, GM Pia Cramling-IM Rauan Sagit, GM Erik Blomqvist-IM Michael Wiedenkeller. SM-gruppen är både stark och öppen så vem helst kan ta hem segern. En farlig uppstickare som Kücüksan kan absolut inte räknas bort. Det var längesedan vi hade ett sådant jämnt SM och detta beror på att GM Nils Grandelius och GM Hans Tikkanen inte är med och kämpar om Sverigemästartiteln. Den förstnämnde har inte rosat SM-marknaden, som han borde, med tanke på sin super-GM-status, och Tikkanen är säkert mätt på SM-titlar och har andra prioriteringar. Mästar-Elit: FM Harald Lögdahl-IM Dan Cramling, FM Erik Malmstig-IM Tommy Andersson, IM Bengt Lindberg-Anders Wengholm, Joakim Nyander-FM Jung Min Seo, FM Tom Rydström-GM Thomas Ernst. Mitt stalltips är att Lindberg blir en tuff nöt för de övriga deltagarna att knäcka.


Läs de 3 kommentarerna till “SM i Eskilstuna 2019”

 1. Susanna Berg Laachiri säger:

  En bra beskrivning av Sverigemästarklassen. Ska bli mycket spännande att följa! Vad jag kunde se på sändningen idag ser det ut att vara fint ordnat för spelarna.

  Det stämmer bra angående kommentaren om Nils Grandelius. Nu läggs det en träningsmatch mellan honom och Luc Mcshane samtidigt som SM pågår. . Personligen tycker jag det är fel. En träningsmatch innehåller inga nerver eller spänning på samma sätt som i en riktig tävling. Är det så intressant för publiken? Jag tycker alla fokus ska ligga på SM -gruppen. Är jag ensam tro i denna åsikt eller finns det andra som delar den ?

 2. Magnus Olsson säger:

  Jag tycker inte att träningsmatchen drar för mycket uppmärksamhet från SM-gruppen. Det är sex partier samtidigt i stället för fem och gör ingen större skillnad. Och de två första partierna har varit spännande trots att det inte är en ”riktig” tävling.

 3. Susanna Berg Laachiri säger:

  Ja det var kanske bra trots allt och verkar som SM-gruppen har fått stå i fokus. Nu blir det ett trevligt kringarrangemang med simultan imorgon.

Lämna en kommentar