Tidigare artiklar

  • Kandidatturneringen 2018
  • Tal Memorial 2018
  • Livesändning Elitserien rond 5 & 6
  • Svenskt Grand Prix 2017/18 – 5
  • Tidigare...
Läs de 4 kommentarernaDen stora höjdpunkten i vår är kandidatturneringen i Berlin som pågår från 10 mars till 27 mars. Med deltagare som Shakrijar Mamedjarov, Vladimir Kramnik, Wesley So, Levon Aronian, Fabiano Caruana, Alexander Grischuk, Ding Liren och Sergej Karjakin i dubbelronder, och en eliminering av färglottningens betydelse, är det onekligen så. En rättvisare och hårdare turnering får man leta efter som arrangör, journalist, publik eller spelare. Om du är intresserad av att tippa din personliga vinnare kan du göra det i omröstningen i högerspalten. Det går att se livesändningen på Chess24 med GM Jan Gustafsson och IM Sopiko Guramishvili/GM Peter Svidler kl. 15.00. Du som föredrar att vara selektiv kan ta del av nedanstående videosession av den tidigare visade livesändningen. Hemsida Chessbomb

KommenteraIgår fredag startade Tals minnesturnering i Moskva och den kommer att pågå i fyra dagar. Det blir nio ronder snabbschack under tre dagar och den sista dagen avslutas med en blixtturnering. Deltagarna är i lottningsordning Shakhrijar Mamedjarov, Peter Svidler, Viswanathan Anand, Hikaru Nakamura, Sergej Karjakin, Alexander Grischuk, Boris Gelfand, Daniil Dubov, Ian Nepomniachtchi och Vladimir Kramnik. Titta gärna på livesändningen kl. 13.00 alternativt skrolla den engelskspråkiga ryska hemsidan för mer detaljerad information.

KommenteraMatcherna Malmö AS - Limhamns SK (Lördag 17 feb kl 13.00) och Malmö AS - Eksjö SK (Söndag 18 feb kl 10.00) kommer att livesändas på denna länk.

KommenteraIkväll, fredag startar den traditionella GP-tävlingen Elite Hotels Open i Växjö. Livesidor för Elite Hotels Open respektive Lilla Elite Hotels Open finns på de klickbara länkarna.

KommenteraIkväll är det sista ronden för division 1 i Stockholmsmästerskapet för lag på Stockholms Schacksalonger.
Livesändning från Lag-DM elit klockan 18.30 ikväll:


KommenteraIdag spelades tre matcher i den femte ronden av Elitserien. Först ut kl. 11.00 var matcherna SK Rockaden-UASS som slutade 6.5-1.5 och Kungstornet-Stockholm SS som slutade 2-6. En timme senare satte matchen SK Team Viking-Farsta SK igång vilket gav matchseger till de förstnämnda med 5-3. En liten skräll på första bordet var att IM Lars Degerman besegrade GM Evgenij Agrest. De två återstående matcherna Malmö AS-Limhamns SK och LASK-Eksjö SK spelas 17 februari. I skrivande stund leder SK Team Viking med två partipoäng före SK Rockaden. Mer information om de individuella mötena finns på Schack.se.

KommenteraIkväll är det sista ronden i Stockholmsmästerskapet för lag på Stockholms Schacksalonger.
Livesändning från Lag-DM Elit klockan 18.30 ikväll.


KommenteraIdag 13.30 startar Tata Steel Chess Masters (Wijk aan Zee). Deltagarna och dagens inledande möten är: Anish Giri – Hou Yifan, Vladimir Kramnik – Wei Yi, Peter Svidler – Baskaran Adhiban,  Magnus Carlsen – Fabiano Caruana, Gawain Jones – Sergej Karjakin, Viswanathan Anand – Maxim Matlakov och Wesley So - Sjachrijar Mamedjarov. Förutom världsmästaren Carlsen kan det vara intressant att följa förra årets vinnare So och sensationen Adhiban som lyckades med bedriften att komma trea i denna superstarka turnering. Livesändning.

Jan 07

GM Daniel King går igenom ögonblicksbilder från Magnus Carlsens blixtpartier när han vann VM i blixt i Riyadh.

För dig som inte tog del av livesändningarna från Snabbschack-VM och Blixt-VM i Riyadh finns dessa att ta del av så länge de ligger kvar på Youtube. Klicka på ”läs mer”.

Läs mer »Sep 28Sep 27Sep 25Sep 23

De två semifinalerna vanns av Ding Liren mot Wesley So respektive Levon Aronian i sitt möte med Maxime Vachier-Lagrave. Båda var värdiga vinnare då vinstställningar spelades bort av dem båda innan slutresultatet definitivt befästades. I den sistnämnda semifinalen blev det till och med ett armageddonparti där den förstnämnde med lite tur på vägen lyckades dra det längsta strået.

Idag gick Finalen igång mellan Aronian och Ding Liren och livesändningen kan ses här nedan med kommentarer av GM Evgenij Mirosnichenko och WGM Keti satsalashvili.Sep 21

Läs mer »Sep 20

Man kan följa dagens livesändning av det andra partiet mellan Vachier-Lagrave Aronian – respektive Ding Liren – So i nedanstående klipp med de mycket proffsiga kommentatorerna GM Evgenij Miroshnichenko och WGM Keti Tsatsalashvili, men stundtals bidrar även GM Genna Sosonko med sina synpunkter på Katalanskt parti som uppstod i det sistnämnda mötet.Sep 19

Fyra spelare har kvalificerat sig till semifinal i World Cup, Tbilisi, Georgien och det är inte oväntat världsstjärnorna Maxime Vachier-Lagrave, Wesley So, Levon Aronian och Ding Liren. Någon menar kanske att världsmästaren Magnus Carlsen borde ha kvalificerat sig men frågan är snarare varför han överhuvudtaget ställde upp i detta evenemang. I en utslagningstävling med nya motståndare och matchspel som kan avgöras på endast två partier är det inte alls enkelt, inte ens för världsmästaren. En ännu större gåta är varför Carlsen hör till den grupp av spelare som uppskattar att i princip vem som helst kan bli utmanare till honom. Är det inte i Carlsens eget intresse att möta den starkaste utmanaren, vilket förmodligen är Aronian i en VM-match? Vi får hoppas att Aronian håller linan ut, vilket inkluderar kandidatturneringen i mars 2018, så att Carlsen får en värdig men framför allt farlig motståndare i den kommande VM-matchen.

Här nedan kan man följa dagens livesändning av det första partiet mellan Aronian – Vachier-Lagrave respektive So – Ding Liren. Kommentatorer är de mycket proffsiga GM Evgenij Miroshnichenko och WGM Keti Tsatsalashvili.Sep 16Sep 13

Läs mer »

Tidigare artiklar