mar 11
                   

Klockan 18.00 startar helgens huvudnummer med svenska ögon sett. Det är bland annat de tre sista ronderna (9-11) i Allsvenskans elitserie som går av stapeln i Västerås i regi av Västerås SK. I Island spelas rond tre i Reykjavik Open 2011 utan någon svensk i direktsändning. I morgon börjar snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco med några av världens starkaste spelare på plats.

live   live live live
Island kl.1730 Eliserien kl. 18.00 Amber 12/3 kl. 14.30

 

Det är matchen Lunds ASK – SK Rockaden i elitserien som visas i direktsändning i rond 9. Övriga matcher går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i nedanstående tabell.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden Eksjö-Aneby-All.   Team Viking Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS Lunds ASK   Örgryte SK Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK SS Manhem   SS Manhem Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK Örgryte SK   SK Kamraterna Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK Team Viking   Limhamns SK SK Rockaden

Läs de 38 kommentarerna till “Några av helgens direktsändningar…”

 1. Bo Berg säger:

  Ett lag som avslutar sammandraget på detta sättet borde inte ha kraften att avgöra vilket lag som segrar och upp i elitserien.

  Att detta dessutom sker helt enligt reglerna och inte beivras på något sätt avslöjar en stor lucka i reglementet.

  Från webmaster: Det Bo Berg syftar på är att SA Mark lämnat w.o. vid de tre sista borden i superettan mot SK Rockaden Umeå.

 2. kolumnist säger:

  Det är givetvis beklagligt. Men att stryka deras resultat vore ju inte heller ärligt. En idé om det skulle röra sig om partipoäng som avgör toppstriden är att ge alla vinnande lag mot SA Mark segern med 8-0

 3. Olle Persson säger:

  Ett stort GRATTIS till LASK för lagguldet! Och på vilket sätt; att vara klara mästare före sista ronden! Det är bara att buga och tacka för säsongens uppvisning! Olle Persson

 4. Bengt Wihlborn säger:

  Jättekul att GULDET åter har hamnat i den kontinentala och kulturella delen av riket!
  Stort grattis till LASK!

 5. Bib Fortuna säger:

  Tämligen meningslöst att påstå att det föreligger en ”stor lucka i reglementet” om man inte samtidigt presenterar ett alternativt regelförslag.

 6. Bo Berg säger:

  Så här nu i efterhand och inför framtiden har jag inget problem med att föreslå några förslag. Det tragiska är att det inte nu finns något i reglerna mot att spela vare sig med 5 man eller 4 såsom skedde i sista ronden.

  Finns det något liknande i någon annan sport? Jag tvivlar! Ställer en klubb upp i en högre division så borde det innebära förpliktelser att komma med fullt lag till varje match. Har man inte manskap med reserver och en plan B vid vissa speciella tillfällen så bör en klubb som inte har dessa förutsättning avstå sin plats till spel i den högre divisionen.

  Om ett lag gör på detta sätt och inte har tillräkligt reserer så är ju detta snålhet eller för lite pengar i klubbkassan och detta skall inte drabba de klubbar som dels ger ersättningar till spelare samt betalar resor och logi m.m.

  Ett bötesbelopp eller annan typ av straffavgift som tillfaller förbundet anser jag för milt och det skulle ändå slå orättvist mot de andra lagen.

  Jag anser att en budget för hela säsongen skulle upprättas och klubben skall bevisa att de har tillräckligt med medel. Dessutom skulle en tillräckligt stor spelarlista deklareras med extraspelare som kunde kallas in vid nödfall mot betalning om de kräver det. 2 utländska spelare kan ju alla ha i en match.

  Om några exakta regler för hur det skulle vara skall upprättas så finns det alltid en massa olika åsikter så med dessa meningar lämnar jag detaljerna öppna och hoppas på en fortsatt debatt.

  Hittills är det ingen som uttryckt att de tycker att de befintliga reglerna är bra.

 7. Bib Fortuna säger:

  Idén om spelarlistor och budget låter väl sund, men det skulle onekligen medföra administrativt merarbete och oändliga diskussioner om vad som är en godtagbar budget. Vore det inte enklare i så fall att bara införa ett tillräckligt kännbart straff för underlåtenhet att ställa upp med fullt lag, till exempel total uteslutning ur hela seriesystemet?

 8. Bo Berg säger:

  Visst kan man tänka sig någon typ av straff, nedflyttning eller som, Bib Fortuna, föreslår uteslutning. Jag anser dock att det senare inte främjar schackverksamheten och inget av dessa idéer hjälper de lag som drabbats på något sätt.

  Systemet med spelarlistor finns redan och ekonomisk redovisning gör alla klubbar redan till resp. kommun. Visst blir det ett administrativt merarbete i kommittén, men det kanske det är värt.

  Nu har vi i alla fall en debatt, det är bra.

 9. Bo Berg säger:

  En reflektion som kommit till mig: ”Peter Hlawatsch hade att säga om arrangemanget i Västerås: ”det kan inte bli bättre”!”

  Absolut inget emot Peter, men det kanske var här SA Mark inte hade råd?

  Till André: Hur mycket kostade det för ett lag med logi od. för helgen i Västerås? Svara gärna med tanke på SA Mark 4-5 man resp. 8 man.

  Om inte setta kan förklara så undrar jag varför gjord de så?

 10. Håkan Winfridsson säger:

  Klubben i fråga har inte en mindre lista med spelare än flera andra klubbar i superettan(29 spelare på 2 lag).

  När det gäller utländska spelare finns det 3 klubbar i elitserien och 1 klubb i superettan som har flera utlänningar registrerade och två elitserieklubbar som har en utländsk spelare som nr 1 på ratinglistan.

  En spelarlista blir ju inte mer trovärdig för att du har många namn på den.

 11. André Nilsson säger:

  Bo: priset för enkelrum var 600 kr och för dubbelrum 700 kr per natt inklusive frukost. För ett hotell av den standarden är det låga priser och spelarna uppskattar att ha spellokalen i hotellet.

  I stället för att spekulera varför SA Mark gjorde si eller så är det väl bara att fråga dem?

  Peters ord är smickrande, för visst hade vi några saker som kunde ha varit bättre vid arrangemanget. Å andra sidan var det första gången vi arrangerade något på Stadshotellet och man lär sig av misstagen. Jag hoppas att vi får tillfälle till fler tävlingar där framöver, för jag gillar läget (mitt i city!) och inramningen.

 12. kolumnist säger:

  Det är trots allt superettan i schack som vi pratar om och de flesta klubbars engagemang bygger på att spelarna frivilligt ställer upp. Om exempelvis en spelare i SA Mark skulle få värkar och behöva åka in till sjukhuset för födsel, skulle då SA Mark spelare nummer 9 sitta beredd med bilen nere i Borås och åka 40 mil för ett schackparti? Det jag däremot kan hålla med om är att dom borde ha meddelat lagen som dom skulle möta,att dom enbart skulle komma med 5 spelare och att dom ”ger” bort poängen på övriga bord. Detta borde även ha klargjorts för tävlingsledningen.

 13. Peter Svensson säger:

  Vad menar du med ””ger” bort poängen på övriga bord”?

 14. Bo Berg säger:

  Jo, Håkan!

  Det är riktigt att de har 29 spelare på listan men, 10 av dessa har inte alls deltagit denna säsongen. Dessutom har två varit med i var sin match och ytterligare en bara två matcher och då återstår endast 16 spelare.

  Redan i första ronden var A-laget tvungna att låna från B-laget och i andra och tredje ronden spelade A-laget med enast 7 man. Redan i tredje ronden tvingades B-laget samtidigt spela med 5 endast man.

  Här borde SSF:s TK ha ingripit och tvingat klubben att dra sig ur serien med ett av lagen och satsa på det andra.

  Under de hittills 15:on spelade ronderna har SA Mark haft 8 man endast vid 6 av dessa och i de senast spelade ronderna har både A- och B-laget ställt upp med endast 4 man.

  Jag anser att det är viktigt att upprätta ett reglemente som förhindra att sådana här senarior upprepas och straff i efterhand hjälper eller ersätter inte , på inget sätt, de motståndarlag som lagt ner tid, kraft och pengar på sitt deltagande.

 15. Erik säger:

  Nu så vann ju Rockaden Umeå med 4 partipoäng och 1 Matchpoäng.
  Jag tror knappast Burgsvik hade kommit före Umeå i serien om Sa Mark hade ställt upp med 3st 1900 spelare på slutborden. Vilket dom brukar ha.

  Sen så spelare det ingen roll om det är Superettan eller div2 du spelar i.
  Man ska inte lämna WO ändå utan att meddela det innan, att man ger bort poängen pga folkbrist är en sak, Men då ska man naturligtvis meddela motståndarna det så dom slipper åka i onödan.

 16. Håkan Winfridsson säger:

  Bo: Även Burgsvik lånade i rond 1 från B-laget så det är väl inte särskilt anmärkningsvärt och det har de flesta elitserielag också gjort en eller fler ggr under denna säsong. Sedan en rättelse de lämnade en w.o i rond 3 och 4 med A-laget, vilket även Majorna gjorde borta mot Örebro i rond 3.

  Att lag som inte kan hålla sig kvar kommer med dåliga lag i slutet av en serie har alltid varit ett problem och kommer att vara ett problem, det tror jag du aldrig kommer ifrån.

  Du kan gå in och titta på lagen som ligger sist i sina serier och de allra flesta har i en eller flera matcher lämnat wo på ett eller flera bord.

 17. Rickard Engman säger:

  Tyvärr är det inget nytt att det lämnas WO i serien något, som är mer beklagligt ju högre upp i seriesystemet , som det handlar om. En del av dessa WO;s skulle man kunna undvika om man inför den gamla och mer rimliga regeln att först efter 1h mot nuvarande enfaldiga regeln 30 min innebär tidsöverskridande och partiförlust. Enfaldig pga den ,som har fått reseproblem inte kan röra sig snabbare bara för att denne måste infinna sig inom 30 min. Snarare så kanske vederbörande inte reser alls pga denne högst sannolikt inte kommer att hinna i tid! Klart bättre med 1h regeln det är i de flesta fall möjligt att hinna inom denna tid även när det uppkommer störningar i reseplanen ( Tex tunnelbanan fungerar inte! eller nåt ) När det gäller lag , som saknar resurser eller inte bryr sig pga att de inte längre har något att spela för är det inte heller något nytt . Hur ofta har det inte hänt att det ” Hårdsatsande Elitlaget” som inte längre har något att spela för kommer med ett flera klasser sämre lag i slutspelet? ( Eller i någon annan mindre kritisk match )
  Det är snudd på att lämna WO:s fast på ett mindre uppenbart sätt!
  Eventuella bötesbelopp , som jag är emot eftersom det blir en bedömning om hur vida något lag har gjort sig skyldig till något straffbart eller inte. Borde ges till de drabbade spelarna( De , som i onödan har åkt 100 mil eller något sånt ) inte till SSF . Att stryka ett visst lags alla resultat är förstås möjligt men inte lämpligt eftersom de andra lagen spelar de övriga matcherna efter det tidigare gällande resultatet. Vi i Rockaden Umeå har ibland bjudit remi i klart bättre ställningar bara för att säkra matchseger . Om det då helt plötsligt visar sig att de spelade resultaten inte längre gäller pga att något lags resultat stryks från seriespelet är inte någon lösning på problemet.

  Ett förslag till att minska antalet ”läggmatcher” är att låta antalet parti poäng eller en kombination av parti och matchpoäng avgöra vilken placering , som lagen får i serien. Skillnaden blir att varje parti blir viktigare . Det lag , som mot slutet av serien med nuvarande regler inte riskerar något kan plötsligt se sig passerade av jagande lag . Tex det ” Ledande laget kanske leder med 3 Matchpoäng+3 partipoäng inför sista ronden . 3 matchpoäng är omöjligt att ta in men ett försprång på 3 partipoäng kan lätt försvinna . Dock gynnar detta förslag de bästa lagen och tar bort en del av spänningen vilket inte är önskvärt eftersom serien är roligare om David ibland kan besegra Goliat!

 18. Bo Berg säger:

  Håkan, SA Mark lämnade wo i rond 2 och 3 även om rond 4 spelades i förväg samma helg som rond 1.

  Att låna spelare från B-laget är i sig inget problem om lagledaren för B-laget fixa sitt eget lag på något sätt, men när det gäller SA Mark så tycks detta ha varit ett stort problem i rond 3 – 6 för lag B har då de tvingades spela med 4, 5, 6 och som mest 7 spelare dessa 4 ronder.

  Sedan skriver Du, citat: ”Att lag som inte kan hålla sig kvar kommer med dåliga lag i slutet av en serie har alltid varit ett problem och kommer vara ett problem, det tror jag du aldrig kommer ifrån.”

  Du Håkan, skriver: ”det tror jag DU… osv. aldrig kommer ifrån.”

  Jag anser att det är DU som Ordf. för TK och SSF:s styrelse som innehar detta problem och att det nu är hög tid handla inför nästa säsong.

  Det som DU SJÄLV anger i ditt sista stycke understyker, (se citat nedan) det som jag skiver i stycket ovan.

  ”Du kan gå in och titta på lagen som ligger sist i sina serier och de allra flesta har i en eller flera matcher lämnat wo på ett eller flera bord.”

 19. Bo Berg säger:

  Till Rockaden Umeå: Grattis!

  Denna debatt som jag tog upp riktas inte på något sätt mot Er utan jag tror och hoppas att Ni i stora delar delar de åsikter som jag framför.

  Jag menar att en ”kvalserie” till Sveriges högsta division i SSF:s allsvenska serie måste ha ett tidsenligt, massmedialt, rättvist och för schackspelare och deras klubbar ett lockande inslag som gör att lagmedlemmarna vill vara med.

  Slutligen till Umeå: Var är Per ?

  boegberg@gmail.com

 20. Håkan Winfridsson säger:

  Bo: Detta med svaga lag och wo i slutet av serien är inget nytt problem men DU reagerar inte förrän din klubb är part i målet. Var var du när jag ifrågasatte Eskilstuna som lämnade två WO i lördagsronden för 2 år sedan? Då fick jag en massa skit för att jag ifrågasatte att de lämnade WO på lördagen för att spela med fullt lag fredag och söndag.

  När det gäller Marks tredje och fjärde match spelades de samtidigt som rond 3 i övriga serier och då är det väl rond 3 och 4 inte rond 2 och 3.

 21. Bo Berg säger:

  Jag har inget minne av detta du nämner om Eskilstuna och det är väl för väl att jag inte lägger mig i allt. Sedan rör sig detta med SA Mark om spel med 5 och tom. 4 man i flera matcher.

  Slutligen känns det lite jobbigt att tillrättalägga för dig som ändå är Ordf. för TK att ronderna räknas efter spelschemat och inte efter den kronologi som de defakto spelas. Om rondlistans rond 4 som spelades dagen efter ordinarie rond 1 skulle räknas som rond 2, såsom du vill göra, så skulle SA Mark ha använt sig av Anders Frisk i både A- och B-laget i samma rond vilket inte är tillåtet. Det måste du väl känna till, Håkan?

  SA Marks rond 2 spelades senare söndagen den 5 dec och deras rond 4 spelades i förtid söndagen den 24 okt.

 22. Andreas van der Wal säger:

  Att ett lag kommer med 4-5 spelare är vi nog alla överens om att det inte är bra. Hur vi ska lösa det är däremot svårare. Som Håkan nämner så är ju inte en stor spelarlista någon garanti för att man får fullt lag i samtliga ronder. Bo noterar exempelvis att 10 av spelarna på listan inte spelat en enda rond i år. Vad hjälper det då om man har ytterligare 10 spelare på listan, om inte heller de spelar?

  Jag tror inte heller på tanken att en budget eller utländksa spelare skulle hjälpa. Om jag inte kan spela en rond så är det inte för att hotellet är för dyrt, utan för att jag har annat som måste skötas den dagen. Jag tror det är likadant för de flesta. Har man några utländska spelare på sin lista för sådana här lägen, så är det väl inte självklart att de kan spela aktuell rond heller?

  Jag vet själv hur det är. Vi har drygt 30 lag på vår lista. Just nu spelar vi med 2 lag, ett 8-manna och ett 5-manna. Vissa år går det lätt, andra år går det inte alls, dvs vi får ta bort andralaget. Före varje säsong försöker man kolla hur mycket folk kan spela, men säker kan man aldrig vara. Folk kan byta jobb, flytta, få barn, gifta sig, skilja sig etc. Så länge inte alla spelare är proffs så är det en risk man tar.

  Som tur var spelade det här ingen roll för slutresultatet av serien. Jag misstänker att Bo hade varit lika upprörd om SA Mark kommit med fyra spelare på 1300 på slutborden?

 23. Bo Berg säger:

  Jag vill verkligen välkomna Andreas van der Wal in i denna debatt allmännt och speciellt då även Du (han) är med i SSF:s TK.

  Jag delar stora delar av den analys som Andreas gör t.ex. detta att det inte handlar om hotellpriset. (Vilket jag hade vissa spekulationer om först.)

  Vidare att en spelarlista på c:a 30 inte är en garanti för två 8-mannalag, vilket även Håkan nämnt fast på ett annat sätt.
  Det stora med Andreas inlägg är att han talar om ett agerande före varje säsong. citat: ”hur mycket folk kan spela…”

  30 man gav rätt för Andreas exempel till ett 8-mannalag och ett 5-mannalag, vilket jag ger ett bra betyg för hur en klubb skall skötas och hur man skall tänka.

  Då jag analyserat SA Marks registreringslista mm. så vill jag delge följande att de 10 högst rankade har c:a 2100 och över. De två högst rankade har inte alls varit med i år. Kanske ville de ha ersättning? vad vet Vi?

  Spelare med rating över 1950 har intill rond 6 inte spelat i B-laget. Kärntruppen i B-laget har utgjorts av klubbens 3 av 4 lägst rankande spelare på 1400 och under samt ett mittenskikt runt c:a 1800-1950 där A-laget tvingats plocka spelare vissa ronder.

  Inför slutspelet var A-lagets chanser att hänga kvar i Superettan låga, medan B-laget tycks ha goda möjligheter att få stanna kvar i allsv. div III.

  Andreas slutbedömning tar jag inte, ej heller Håkans gliring dito. Det som jag kan ge rätt i är att jag nog (kanske) inte grävt lika djupt i detta om inte min klubb Bursvik SK varit inblandad, men mina åsikter hade inte varit annorlunda.

  Om SA Marks trostjänare runt 1300 hade varit med i Västerås hade jag inte haft dessa argument som jag har nu och hade tvingats hålla tyst. Dessutom hade dessa trogna klubbkamrater fått en upplevelse för livet, kanske. Det hade dock lett till spel i distriktsserien 2011/12 för B-laget.

  Här har TK något att ta tag i, anser jag.

  Hoppas på fortsatt debatt och att även övriga TK-medl. tar del.

 24. Håkan Winfridsson säger:

  Bo: Jo det är tillåtet att spela två ggr i samma rond om det är så att du har ex den lottning som i år förekom i superettan. Detta finns med i TB.

  Dessutom har spelare över 1950 flera ggr spelat i B-laget.

  Vad beträffar de två högst rankade spelarna efter 1/1 vet jag varför de inte spelat men det har ingen annan med att göra om de inte väljer att berätta det själva.

 25. Håkan Winfridsson säger:

  Notera ex att Burgsvik inte har någon rond 2 eller rond 4 däremot rond 5 och 6 två ggr, även flera av de andra klubbarna har samma rond två ggr och saknar någon rond i sina listor därför finns denna regel med att du i vissa fall kan spela flera ggr i samma rondnummer.

 26. Peter Svensson säger:

  ”Det hade dock lett till spel i distriktsserien 2011/12 för B-laget.”

  Vad grundar du det på?

 27. Bo Berg säger:

  Håkan, här har Du fel. Lägger med utdrag ur bestämmelserna och spelprogrammet. Bursvik har både rond 2 och 4 förutom de övriga givetvis.

  I de allsv. tävlingsbestämmelserna står det i 5.1.1 att matcher kan flyttas och i Bilaga 2 rondtabell står det att en spelare bara kan spela i en match som motsvarar samma rond.

  5 2011-02-05 Majornas SS – Burgsvik Alva SK 4½ – 3½ Spelstart 12.00
  2011-02-05 SK Rockaden Umeå – Horndals SK 5 – 3 Spelstart 13.00
  2011-02-06 SA Mark – Burgsvik Alva SK 2½ – 5½ Motsv. rond 4 för Burgsvik
  2011-02-06 SS Luleå – Horndals SK 4½ – 3½ Motsv. rond 1 för Horndal
  2010-12-05 Rödeby SK – SK Rockaden Umeå 3½ – 4½ Motsv. rond 6 för Rockaden Umeå

  6 2011-02-26 SA Mark – Majornas SS 2½ – 5½
  2011-02-26 Horndals SK – Wasa SK 3 – 5
  2010-10-24 Rödeby SK – Burgsvik Alva SK 3½ – 4½
  2010-12-05 Örebro SS – Team Malmö 6 – 2
  2010-12-05 Burgsvik Alva SK – SS Luleå 4½ – 3½ R2 för Burgsvik, Stockholm

 28. Bib Fortuna säger:

  ”Spelare med rating över 1950 har intill rond 6 inte spelat i B-laget” påstår Bo Berg (inlägg nr 23 ovan).

  Enligt informationen om seriespelet på http://www.schack.se/ så har för SA Mark II
  följande spelare över 1950 deltagit i Allsvenskan 2010/11 div III 6:

  rond 1: Anders Kleimark (2003) och Ingemar Gunnarsson (1951)
  rond 5: Ingemar Gunnarsson (1957)
  rond 6: Ingemar Gunnarsson (1957) och Oskar Pålsson (1979)

 29. Håkan Winfridsson säger:

  Bo: Du har uppenbarligen inte läst de allsvenska tävlingsbestämmelserna ordentligt. Hur mycket ska vi slå vad om att du kan spela i olika lag i samma rond nr?

 30. Bo Berg säger:

  Svar till Bib Fortuna och även Håkan Winfridsson!

  Från min sida handlar denna debattråd absolut inte om exakta ratingtal. Jag har givetvis generaliserat och angett c:a samt angett t.ex 1950 och alla andra tal med 0 på slutet vilket menar detta 10:otal. När det gäller rond 6 tänkte jag på Oskar Pålsson med 1979 som var med den ronden.

  Ingemar Gunnarsson har sin rating på 1950-talet och Anders Kleimark står antecknad för 1924.

  Det viktiga i mitt inlägg var att peka på att det var en klyfta mellan Hans-Erik Olofsson 2089 (som jag angav som c:a 2100 vilket inte heller var helt exakt det korrekta ratingtalet.) och Oskar Pålsson, som bara spelat med i sista ronden för B-laget, är den som jag anger som ett undantag. ( Jag skrev citat inlägg nr 23 ”intill rond 6…)

 31. Dock säger:

  Håkan
  Du har förmodligen rätt. Du har det ibland!! 😉
  Så om haf förstår dig rätt så kan samma 8 spelare spela i samtliga ronder för flera lag?

 32. Bib Fortuna säger:

  Meningslöst att forsätta debattera med någon som tillgriper bortförklaringar och efterhandskonstruktioner istället för att erkänna att han har fel i sak trots att han helt uppenbart blivit överbevisad därom.

 33. Håkan Winfridsson säger:

  Dock: Nej det kan de inte men 2 spelare kan göra det i vissa fall.

  Bo: Om du inte noterat det tidigare så bytte de rankingtal 1/1 och i Marks fall gör det rond 1-4 i superettan och rond 1-3 i div 3 med de gamla talet där ex Kleimark hade 2003. Efter 1/1 har han mycket riktigt 1924, tex så var Arash Abdollazadeh rankad tvåa innan jul.

  Detta var mitt sista inlägg i denna debatt och orsaken är rent privat.

 34. Dock säger:

  @ Håkan. Varför kan de inte det? Och varför vissa fall? Och varför just 2?
  Skälet till att jag undrar är din text ”Hur mycket ska vi slå vad om att du kan spela i olika lag i samma rond nr?”

 35. Charlie säger:

  Detta inlägg hanterar väll inte direkt debatten utan mer några frågor jag vill ha svar på.

  Det verkar som att många klubbar har svårt att finnansera sina elitlag. Nu säger jag inte på något sätt att det är anledningen för de hett omdebaterade WO som lades i superettan,

  Jag har försökt hitta SSF:s budget för att kunna begrunda hur förbundet stödjer Elitserieklubbarna men har kammat noll (sen är jag lat och orkar inte googla så mycket heller).

  Kan någon förklara för mig hur budgeteringen och hur det avsatta kapitalet i avseende elitserien används?
  Jag vill inte på något sätt starta en debatt om hur förbundspengar skall användas utan mitt enda syfte är att själv få reda på hur det ser ut och fungerar.

 36. André Nilsson säger:

  Vilket kapital skulle SSF avsätta för Elitserien menar du?

 37. Charlie säger:

  Jaha, då var min svara befrågad redan!
  Det var ju tämlingen enkelt

 38. Erik säger:

  Vuxna karlar… Säger jag bara…

Lämna en kommentar