jun 15
En svensk schackbok - Schackets mästare - I huvudet på Ulf Andersson - har äntligen skrivits om Ulf Anderssons makalösa bedrifter i schackvärlden. Glenn Ek på Sportförlaget i Västerås visade ett genuint intresse efter en förfrågan av författarna. Schack har de senaste årtiondena alltmer betraktats som en sport med den snabbare betänketiden så schack bör klassificeras även i det facket. Andra populära kategorier är annars spel, vetenskap eller konst. Frilansjournalisten och schackälskaren Robert Okpu har tillsammans med språkläraren och IM Thomas Engqvist arbetat med boken i ur och skur och den har sänts till tryckeriet och planeras att säljas under SM i Eskilstuna 5 juli. På Schack.se finns djupintervjuer med Okpu och Engqvist som var för sig ansvarat för biografi- respektive partidel. Det finns också en fotodel med fotografier som de flesta aldrig har sett tidigare. Boken bör alltså tilltala tre kategorier, de som gillar biografier, de som vill se Uffes angreppspartier med moderna, pedagogiska kommentarer och de som vill se de nya fotografierna. Den boken som saknats i den svenska schacklitteraturen har alltså äntligen skrivits....


Läs de 8 kommentarerna till “Schackets mästare – I huvudet på Ulf Andersson”

 1. Autografjägaren säger:

  Finns det någon möjlighet att få en autograf i boken? Jag har Lundins böcker med Autograf och Uffe ska väl inte vara sämre! ”Med en hälsning Erik Lundin” står det! Skulle vara väldigt trevligt med denna rad men med Ulf Andersson istället då. Fixar du det Thomas!? Då finns det ingen som tar dig, du är kung kung kung i baren och fixar du det fort så blir det mycket tips . . . (Magnus Uggla; Kung i Baren)

 2. Thomas Engqvist säger:

  Vi kan inte lova att Ulf är på plats i Eskilstuna 5 juli men vi får hålla tummarna för det!

 3. Henrik säger:

  Jeg håber på, både at få forfatternes og Ulf Andersson autografer i bogen … Vil man kunne købe bogen nogle af de efterfølgende dage i Eskilstuna?

 4. Magnus Olsson säger:

  Det låter intressant! Jag kommer nog att köpa med mig ett exemplar hem från SM.

 5. Thomas Engqvist säger:

  Ja, man kommer att kunna köpa boken under hela SM.

 6. Autografjägaren säger:

  Köper man den hos Zieglers i Schackbutiken då eller av någon annan? Hur mycket kostar den och hur gör man för att få en autograf? Det borde ju autografjägaren veta men jag tänker inte steppa upp och avbryta dig under ditt parti. Och Uffe vill jag nog helst inte gå fram till då han ju ska få röra sig fritt också! Och lustigt nog var det exakt 50 år sedan han vann SM summer of 69!

 7. Thomas Engqvist säger:

  Om du vill ha boken första dagen den är till försäljning kan du köpa den av Ziegler under SM. Jag tror den ska kosta 300 kr.

 8. Magnus Olsson säger:

  Ja, det stämmer. Jag köpte ett exemplar igår och den kostade 300:-. Ordinarie pris är högre. Det är en stor och påkostad, inbunden bok.

Lämna en kommentar