Tidigare artiklar

  • Lag-EM 2019
  • Nils Grandelius i Sydsvenskan idag
  • Sinquefield Cup 2019
  • SM i Eskilstuna 2019
  • Tidigare...
Läs de 2 kommentarernaLag-EM i Batumi har dragit igång och för svenskt vidkommande kan man, förutom herrlaget i den öppna klassen, fokusera på damlaget med GM Pia Cramling, Ellinor Frisk, Anna Cramling Bellon, Borislava Borisova och Siv Bengtsson. Den förstnämnda och de två sistnämnda spelade nämligen tillsammans för hela 41 år sedan i Buenos Aires 1978 och bättre laganda än så går knappast att få. Här har lagkaptenen Juan Manuel Bellon Lopez lagt fokus på denna så underskattade kvalité till förmån för kortsiktigt tänkande som bygger på Elotal eller tillfälliga formkurvor. Lagschack är inte samma sak som individuellt schack där det senare bygger på ett parti till skillnad från flera spelade partier. Remier i rätt läge kan leda till ökade vinstchanser om det leder till psykologiska fördelar i form av att de övriga lagkamraterna får färgövertag eller högre genomsnittsrating.

KommenteraDet går att läsa om Sverigeettan GM Nils Grandelius, 45:a på världsrankingen, på sportsidorna i Sydsvenskan idag, sista augusti. Han berättar bland annat att han tränar schack sex timmar om dagen  med hjälp av schacklitteratur och dator och jämför det med att göra en tenta. Han tränar också fysiskt fyra gånger i veckan. Han tror att han kanske kan bli topp-20 i världen. Han kommer att delta i utslagstävlingen World Cup i Khanty-Mansiysk där han förhoppningsvis får mäta sina krafter med den yppersta världseliten i slutronderna.

KommenteraDen sjunde upplagan av Sinquefield Cup börjar idag och nyheten för året är att tävlingen, som för övrigt är den starkaste i U.S.A, spelas med 12 deltagare istället för 10. I första ronden har vi dessa möten: Ding Liren-Wesley So, Levon Aronian-Maxime Vachier-Lagrave, Magnus Carlsen-Anish Giri, Ian Nepomniachtchi-Wiswanathan Anand, Hikaru Nakamura-Fabiano Caruana och Sergej Karjakin-Shakhrijar Mamedjarov. Carlsen är givetvis stor favorit och vill förstås revanschera sig efter att inte ha tagit de snabbare partierna, som spelades för några dagar sedan, på blodigt allvar. Det lär han dock göra denna gång om han inte ska förlora sitt anséende som världsmästare och undvika förödmjukande skriverier i norsk massmedia som inte riktigt förstår skillnaderna på blixtschack, snabbschack och klassiskt schack. Enligt Carlsen är det nämligen den sistnämnda spelformen som är den seriösaste. Sinquefield Cup saknar dock tyvärr dragserie vilket skulle ha lyft den spelformen ett steg i rätt riktning. Chris Bird är tävlingsledare

Läs de 3 kommentarernaIdag börjar Sverigemästarklassen sina tävlingar under SM i Eskilstuna. Lottningen i första ronden: GM Jonny Hector- GM Pontus Carlsson, FM Kaan Kücüksan-GM Axel Smith, IM Linus Johansson-GM Tiger Hillarp Persson, GM Pia Cramling-IM Rauan Sagit, GM Erik Blomqvist-IM Michael Wiedenkeller. SM-gruppen är både stark och öppen så vem helst kan ta hem segern. En farlig uppstickare som Kücüksan kan absolut inte räknas bort. Det var längesedan vi hade ett sådant jämnt SM och detta beror på att GM Nils Grandelius och GM Hans Tikkanen inte är med och kämpar om Sverigemästartiteln. Den förstnämnde har inte rosat SM-marknaden, som han borde, med tanke på sin super-GM-status, och Tikkanen är säkert mätt på SM-titlar och har andra prioriteringar. Mästar-Elit: FM Harald Lögdahl-IM Dan Cramling, FM Erik Malmstig-IM Tommy Andersson, IM Bengt Lindberg-Anders Wengholm, Joakim Nyander-FM Jung Min Seo, FM Tom Rydström-GM Thomas Ernst. Mitt stalltips är att Lindberg blir en tuff nöt för de övriga deltagarna att knäcka.

Läs de 8 kommentarernaEn svensk schackbok - Schackets mästare - I huvudet på Ulf Andersson - har äntligen skrivits om Ulf Anderssons makalösa bedrifter i schackvärlden. Glenn Ek på Sportförlaget i Västerås visade ett genuint intresse efter en förfrågan av författarna. Schack har de senaste årtiondena alltmer betraktats som en sport med den snabbare betänketiden så schack bör klassificeras även i det facket. Andra populära kategorier är annars spel, vetenskap eller konst. Frilansjournalisten och schackälskaren Robert Okpu har tillsammans med språkläraren och IM Thomas Engqvist arbetat med boken i ur och skur och den har sänts till tryckeriet och planeras att säljas under SM i Eskilstuna 5 juli. På Schack.se finns djupintervjuer med Okpu och Engqvist som var för sig ansvarat för biografi- respektive partidel. Det finns också en fotodel med fotografier som de flesta aldrig har sett tidigare. Boken bör alltså tilltala tre kategorier, de som gillar biografier, de som vill se Uffes angreppspartier med moderna, pedagogiska kommentarer och de som vill se de nya fotografierna. Den boken som saknats i den svenska schacklitteraturen har alltså äntligen skrivits....

Läs kommentarenEn av världens genom tiderna starkaste spelare, Ex-världsmästaren Vladimir Kramnik, 43 år, har på Tata Steel-turneringens hemsida meddelat att han avslutat sin professionella karriär. Bakgrunden är att han tycker han uppnått allt som kan uppnås som schackspelare och nu vill ägna sig åt att undervisa schack för barn. Han nämner att det han varit med om som schackspelare varit ovärderliga mänskliga erfarenheter. Vi som följt Kramniks schackkarriär och upplevt milstolpen i schackhistorien när han besegrade Kasparov år 2000, med remivapnet Berlinvarianten i Spanskt, får vara tacksamma och nöjda över alla de partierna han producerat ända fram tills nu och önska honom lycka till och all välgång med sina framtida projekt.

KommenteraAlingsås Schacksällskap fyller 100 år 2019 och som ett led i firandet kommer det att arrangeras en parturnering i Alingsås 4-5 maj. Idag - 26 januari - är det premiär för turneringshemsidan. Jonas Dahlgren

KommenteraDen 48:e upplagan av Rilton Cup har startat igång och som vanligt är det ett starkt startfält med hela 26 stormästare och 34 IM. Sammanlagt är det 161 deltagare i Rilton Cup. De övriga tävlingarna Rilton Elo och Rilton 1800 har 153 respektive 85 deltagare. Det höga deltagarantalet säger något om Rilton-tävlingarnas popularitet. Det är nog ingen nackdel att Rilton spelas i centrala Stockholm på Scandic Continental mittemot Centralstationen. Rilton-tävlingarna pågår traditionsenligt från och med idag 27 december till 5 januari med fridag på Nyårsdagen. Livesändningar kl. 15.00 (rond 5 och 9 kl. 12.00) med Fiona Steil-Antoni som värd flankerad av Harry Schüssler, Ulf Andersson och Jonathan Westerberg i nämnda ordning under separata dagar.

mar 17

Efter slutsummering av Reykjavik Open 2011 går det att konstatera att i det parallellt spelade Nordiska mästerskapet fick Sverige guld – WIM Christin Andersson – och brons genom WFM Emilia Horn i damklassen. I herrklassen blev det det inte lika lyckosamt där blev det norskt, danskt och isländskt på prispallen. Emilia, som snubblade precis före mållinjen till Nordiska mästerskapet, har gjort en bra turnering vilket inte minst framgår av hennes prestationsrating ( finns i tabellen) och hennes ökning av elotalet som blev +34.5!

Huvudturneringen vanns av den 21-årige stormästaren Yuriy Kuzubov som gick obesegrade genom turneringen, precis som hans landsman på bronsplats – GM Vladimir Baklan. GM Jon Ludvig Hammer hade behövt vinna i sista ronden för att komma högst upp på prispallen, nu fick han nöja sig med en femteplats. Men ett stort fall framåt är det efter hans mindre lyckade insatser i Wijk aan Zee och Aeroflot Open.

Tabell för huvudturneringen (kolumn 6 är prestationsrating) och Nordiska mästerskapet för herrar och damer.

1 GM Yuriy Kuzubov 2627 7.0 2722   1 GM Jon Ludvig Hammer 2606 7.0
2 GM Ivan Sokolv   2643 7.0 2694   2 GM Sune Berg Hansen 2603 6.5
3 GM Vladimir Baklan 2602 7.0 2672   3 GM Hannes Stefansson 2557 6.5
19 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 6.0 2585   Damer
65 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 5.0 2254   1 WIM Christin Andersson 2163 5.0
77 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 4.5 2244   2 WIM Barth Sahl Shelia 2173 5.0
91 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 4.5 2127   3 WFM Emilia Horn 2031 4.5

 

Svenkarnas partier från rond 1-9 för genomspelning.mar 16

Reykjavik Open 2011 var näst sista ronden inget bra för svenskarna. Det blev 3-1 till motståndarna vilket gjorde GM Tiger Hillarp Persson, WIM Christin Andersson och Inna Agrest tappade flera placeringar i tabellen. WFM Emilia Horn vann däremot vilket innebar att hon tagit ledningen i Nordiska mästerskapet för damer och är bäst av de svenska damerna i huvudturneringen. Men som framgår av bifogad tabell delar hon ledningen i NM med bland annat förhandsfavoriten WGM Lenka Ptacnikova från Island.

Tabell för huvudturneringen och Nordiska mästerskapet för herrar och damer följer. I sista ronden möter GM Tiger Hillarp Persson indiern IM Vishal Sareen (2358) och WFM Emilia Horn tar sig an FM Patrick Zelbel (2410) från Tyskland.

1 GM Yuriy Kuzubov 2627 6.5   1 GM Jon Ludvig Hammer 2606 6.5
2 GM Jon Ludvig Hammer 2606 6.5   2 GM Sune Berg Hansen 2603 5.5
3 GM Kamil Miton 2600 6.5   3 FM Jacob Carstensen 2332 5.5
28 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 5.0   Damer
62 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 4.5   1 WFM Emilia Horn 2031 4.5
77 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 4.0   2 WGM Lenka Ptacnikova 2307 4.5
108 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 3.5   3 WIM Barth Sahl Shelia 2173 4.5

 

I dag startar direktsändningen från rond 8, utan någon svensk, klockan 14.00. Betänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live                 live
 Hemsidan           Chessbomben

Svenkarnas partier rond 1-8.mar 15

Reykjavik Open 2011 spelas i dag näst sista ronden och Schacksnack har lagt in ställningen i det parallellt spelade Nordiska mästerskapet i bifogad tabell. I detta är flera svenskar med i i kampen om placeringar på prispallen.

GM Tiger Hillarp Persson möter i dag GM Gupta Abhijeet (2580) från Indien som svart. Samtliga damer möter högre rankade spelare. Men de har överraskat positivt tidigare i turneringen när de ställts inför detta, så varför inte i dag också.

Huvudturneringen och Nordiska mästerskapet.

1 GM Yuriy Kuzubov 2627 6.0   1 GM Jon Ludvig Hammer 2606 5.5
2 GM Luke McShane 2683 5.5   2 GM Tiger Hillarp Persson 2524 5.0
3 GM Simon Williams 2507 5.5   3 GM Sune Berg Hansen 2603 5.0
13 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 5.0   Damer
59 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 4.0   1 WIM Christin Andersson 2163 4.0
76 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 3.5   2 WIM Oksana Vovk 2204 4.0
95 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 3.5   3 WFM Emilia Horn 2031 3.5

 

I dag startar direktsändningen från rond 8, utan någon svensk, klockan 17.30. Betänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live                 live
 Hemsidan           Chessbomben

Svenkarnas partier rond 1-7.mar 14

Reykjavik Open 2011 möter i dag åttonde placerade GM Tiger Hillarp Persson  GM Yannik Pelletier, SUI (2593). De svenska damerna kommer längre ner i tabellen. WIM Christin Andersson har häng på toppen med sina 3½ poäng. I dag kan det bli svårt att fylla på poängkolumnen eftersom hon möter IM Eesha Karavade (2330) från Indien.

1 GM Yuriy Kuzubov 2627 5.5
2 GM Luke McShane 2683 5.0
3 GM Robert Hess 2565 5.0
12 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 4.5
60 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 3.5
75 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 3.0
112 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 2.5

 

I dag startar direktsändningen från rond 7, utan någon svensk, klockan 17.30. Betänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live                 live
 Hemsidan           Chessbomben

Svenkarnas partier rond 1-6.mar 13

 

I går säkrade Lunds ASK SM-guldet! Matchen mot Upsala ASS vanns övertygande med 6½-1½. Nu återstår matchen mot Team Viking, som spelar för silvermedaljen och Lunds ASK spelar för att inte tappa några matchpoäng. 

Men den stora dramatiken i dag kommer att utspelas längre ner i tabellen. Vem skall göra Upsala ASS ner i superettan? Vid 16-tiden i eftermiddag vet vi.

1 Lunds ASK 10 10 0 0 61.0 20
2 Team Viking, Stockholm 10 8 1 1 55.0 17
3 SK Rockaden, Stockholm 10 8 0 2 53.0 16
4 SS Manhem, Göteborg 10 3 4 3 38.0 10
5 Eksjö-Aneby-Alliansen 10 3 3 4 36.0 9
6 Solna SS 10 4 1 5 35.0 9
7 Limhamns SK 10 2 4 4 36.5 8
8 SK Kamraterna, Göteborg 10 4 0 6 35.0 8
9 Örgryte SK 10 3 1 6 34.0 7
10 Västerås SK 10 3 0 7 35.0 6
11 Farsta SK 10 2 2 6 33.5 6
12 Upsala ASS 10 2 0 8 28.0 4

 

Det blir Team Viking-Lunds ASK i direktsändning från rond 11 i elitserien. Matcherna går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i tabellen före fotona. I Island spelas rond sex i Reykjavik Open 2011 och ingen svensk dyker upp i direktsändning. Snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco, med några av världens starkaste spelare på plats, fortsätter i dag med rond två.

live   live live live
Island rond 6 kl. 17.30 Elitserien rond 11 kl. 10.00 Amber kl. 14.30

 

I högerspalten finns ”Online just nu”. Genom att klicka på denna kan man bland annat se att den 28 november 2009 var det vid ett tillfälle 63 läsare inne samtidigt på Schacksnack. I går eftermiddag vid 18-tiden var det nära att den tillräckligt gamla siffran skulle raderas och ersättas med en ny fräsch. Men tyvärr saknades det fem besökare för att det skulle bli verklighet.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden    6-2 Eksjö-Aneby-All.   Team Viking 5½-2½ Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS 1½-6½ Lunds ASK   Örgryte SK 4-4 Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK 3-5 SS Manhem   SS Manhem 5-3 Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK 3-5 Örgryte SK   SK Kamraterna 3½-4½ Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS 5½-2½ SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. 5½-2½ Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK 1-7 Team Viking   Limhamns SK 2-6 SK Rockaden
 
 
 

Domaren Tapio Tikkanen m.fl.

Delar av Team Viking. IM Daniel Semcesen och Rauan Sagit.

Håkan Winfridsson vid datorn, Tapio Tikkanen och Ulf Norevall.

André Nilsson i arbetstagen. Träning inför SM?

SSF ordföranden Anil Surender.

Team Viking-Eksjö-Aneby-Alliansen. GM Avgenij Agrest-GM Jacek Gdanski ½-½.

Lunds ASK-SK Rockaden Stockholm.

Anil Surender och Niklas Sidmar.


mar 13

Reykjavik Open 2011 var det dubbelrond i går. GM Tiger Hillarp Persson spelade remi i bägge partierna mot starkt motstånd. De svenska damerna hade lite mer svängiga resultat och placeringarna och poängen för svenskkolonien, bland deltagarna, framgår av bifogad tabell. Deras partier finns nederst i inlägget för genomspelning.  

1 GM Luke McShane 2683 4.5
2 GM Stelios Halkias 2579 4.5
3 GM Yuriy Kuzubov 2627 4.5
8 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 4.0
57 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 3.0
62 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 3.0
106 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 2.0

 

I dag startar direktsändningen, utan någon svensk, klockan 17.30. Betänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live                 live
 Hemsidan           Chessbomben

Svenkarnas partier rond 1-5.mar 12
                   

Nu är det nära för Lunds ASK att bli det första laget utanför Stockholm med kranskommuner att vinna elitserien på många år! Senast var det Limhamns SK och året var 1983. Det kommer med stor sannolikhet att avgöras i dag vem som skall få titulera sig svenska lagmästare säsongen 2010-11. Att laskarna skall gå på en mina mot Upsala ASS i dagens rond (10) är inte troligt med det starka lag de har och efter den strålande säsong de haft. Däremot är det mer dramatiskt spelet om vilka tre lag som måste lämna det fina sällskapet. Detta kommer knappast att avgöras redan i dag

 1 Lunds ASK 9 9 0 0 54.5 18
2 Team Viking, Stockholm 9 7 1 1 48.0 15
3 SK Rockaden, Stockholm 9 7 0 2 47.0 14
4 Eksjö-Aneby-Alliansen 9 3 3 3 34.0 9
5 Limhamns SK 9 2 4 3 35.5 8
6 SS Manhem, Göteborg 9 2 4 3 33.0 8
7 SK Kamraterna, Göteborg 9 4 0 5 32.5 8
8 Solna SS 9 3 1 5 29.5 7
9 Västerås SK 9 3 0 6 32.0 6
10 Farsta SK 9 2 2 5 30.5 6
11 Örgryte SK 9 2 1 6 29.0 5
12 Upsala ASS 9 2 0 7 26.5 4

 

Det blev matchen Upsala ASS-Lunds ASK som visas i direktsändning från rond 10 i elitserien. I Island spelas rond fyra i Reykjavik Open 2011 och här väntar ett toppmöte med en svensk – GM Tiger Hillarp Persson – mot GM Luke McShane från England. I dag börjar snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco med några av världens starkaste spelare på plats. 

live   live live live
Island rond 5 kl. 17.30 Elitserien rond 10 kl. 14.00 Amber kl. 14.30

 

 Matcherna går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i nedanstående tabell.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden    6-2 Eksjö-Aneby-All.   Team Viking Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS 1½-6½ Lunds ASK   Örgryte SK Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK 3-5 SS Manhem   SS Manhem Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK 3-5 Örgryte SK   SK Kamraterna Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS 5½-2½ SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK 1-7 Team Viking   Limhamns SK SK Rockaden
 
 

Närmast GM Peter Heine Nielsen SK Rockaden-GM Jan Smeets LASK ½-½
Foto: André Nilsson.

GM Hans Tikkanen LASK-IM Thomas Engqvist SK Rockaden ½-½.
Foto André Nilsson 

GM Evgenij Agrest Team Viking-GM Jacek Gdanski Eksjö-Aneby-Alliansen ½-½.
Foto André Nilsson

IM Björn Ahlander Limhamns SK- IM Jan Johansson Upsala ASS ½-½.
Foto André Nilsson.


mar 12

 

Reykjavik Open 2011 är tvåfaldige Sverigemästaren GM Tiger Hillarp Persson uppe på andra plats efter att vunnit i de tre inledande ronderna. Bifogar tabell över prispallen och ställning och poäng för svenskarna. Underst i inlägget finns partier från de två spelade ronderna. Håll utkik för när partierna från rond 3 publiceras kommer de också där.

För damerna blev det nästan en poänglös dag. WFM Emilia Horn spelade till sig en halv poäng mot FM Sigurdur Sigfusson (2336) från Island och hon är därmed bäst av svenskorna. Att motståndet skulle bli övermäktigt för WIM Inna Agrest och WIM Christin Andersson var inte överraskande när de fick möta  GM Hannes Stefansson (2557) från Island respektive GM Jan Gustafsson (2647) från Tyskland.

1 GM Luke McShane 2683 3.0
2 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 3.0
3 GM Ivan Sokolov 2643 3.0
92 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 1.5
105 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 1.0
110 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 1.0

 

I dag (det är dubbelrond) klockan 09.30, blir det möjligt att följa GM Tiger Hillarp Persson som vit mot engelsmannen GM Luke McShane i direktsändning. Betänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live                 live
 Hemsidan           Chessbomben

Svenkarnas partier rond 1-4.mar 11
                   

Klockan 18.00 startar helgens huvudnummer med svenska ögon sett. Det är bland annat de tre sista ronderna (9-11) i Allsvenskans elitserie som går av stapeln i Västerås i regi av Västerås SK. I Island spelas rond tre i Reykjavik Open 2011 utan någon svensk i direktsändning. I morgon börjar snabb- och blixtschack turneringen Amber i Monaco med några av världens starkaste spelare på plats.

live   live live live
Island kl.1730 Eliserien kl. 18.00 Amber 12/3 kl. 14.30

 

Det är matchen Lunds ASK – SK Rockaden i elitserien som visas i direktsändning i rond 9. Övriga matcher går att följa parti för parti genom att klicka på hemmalaget i nedanstående tabell.

Upsala ASS 2½-5½ Limhamns SK   SK Rockaden Eksjö-Aneby-All.   Team Viking Lunds ASK
Örgryte SK 6½-1½ Västerås SK   Upsala ASS Lunds ASK   Örgryte SK Solna SS
SS Manhem 4-4 Solna SS   Västerås SK SS Manhem   SS Manhem Farsta SK
SK Kamraterna 2½-5½ Farsta SK   Farsta SK Örgryte SK   SK Kamraterna Västerås SK
Eksjö-Aneby-All. 3½-4½ Team Viking   Solna SS SK Kamraterna   Eksjö-Aneby-All. Upsala ASS
Lunds ASK 4½-3½ SK Rockaden   Limhamns SK Team Viking   Limhamns SK SK Rockaden


mar 11

 

Det blev 4-0 till Sverige i rond två i Reykjavik Open 2011. Bifogar tabell över prispallen och ställning och poäng för svenskarna. Underst i inlägget finns partier från de två spelade ronderna.

Frågan är om det kommer att bli några poäng i dag att lägga till i tabellen för WIM Inna Agrest och WIM Christin Andersson eftersom de fått mycket svåra motståndare i rond tre. De möter som svart GM Hannes Stefansson (2557) från Island respektive GM Jan Gustafsson (2647) från Tyskland. De senare är nog på ett särdeles krigshumör efter att överraskande förlorat mot WGM Anna Sharevich, BLR  (2323), och GM Throstur Thorhallsson (2387) från Island i gårdagens rond.

1 GM Luke McShane 2683 2.0
2 GM Jon Ludvig Hammer   2606 2.0
3 GM Kamil Miton 2600 2.0
8 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK 2524 2.0
84 WIM Christin Andersson, SK Bara Bönder 2163 1.0
93 WFM Emilia Horn, Kristallens SK Stockholm 2031 1.0
112 WIM Inna Agrest, Sollentuna SK 2170 1.0

 

I dag kommer ingen svensk att dyka upp i direktsändning från Island när den startar klockan 17.30. Betänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

 live                 live
 Hemsidan           Chessbomben

Svenkarnas partier rond 1-2.

Tidigare artiklar