okt 24

Jag tror att Schacksnack skulle må bra av ett forum där folk själva kan starta diskussionstrådar.

Frågan är vilken mjukvara som kan användas. Jag försökte just installera BBPress (ett av de vanligaste tilläggen), men installationen fungerade inte. Alltså är andra förslag välkomna.

Här är vad jag tänkt om forumet så här långt:

 1. Ett lätthanterat tillägg till WordPress, som inte kräver mycket administration.
 2. Det ska krävas att man är registrerad och inloggad för att kunna skriva där. Tills vidare ska man kunna skriva under en signatur, dvs utan att ange sitt namn. Eventuellt kan detta ändras i framtiden.
 3. Det vore mycket bra med hjälp att moderera. Det finns alltid folk som bråkar om de tror att de har chansen.

Läs de 4 kommentarerna till “Vilket forum för Schacksnack?”

 1. Ove säger:

  Varför inte göra ett eget forum i PHP? WordPress är annars endast för dem som inte kan programmering!

 2. Bulls eye säger:

  Jo, detta är säkert bra men vad ska man prata om ”schack”? Jag tycker det är ett steg med högra benet och det steg som skulle behövas med vänstra benet är ”nyheter” som berör oss intresserade av schack och då främst svenskt schack. Nyheterna behöver inte vara av världsklass utan kan vara några rader och sedan en länk. På så sätt kan Schacksnack enkelt scanna av det som händer i schacket och lägga ut nyheter som gärna får kompletteras med lite förslag på diskussioner i samband med varje nyhet och tja det kan ju vara allt både lågt och högt, seriöst och underhållande etc…

  Jag kommer lite att tänka på http://www.chessgames.com/ där partier läggs ut och sen får kreti och pleti kommentera partierna. Nu behöver det ju inte vara så avancerat men det skulle vara roligt att få se lite partier ibland så det inte bara blir en massa schackpolitik och evighetsdiskussioner om sådant som mer kan klassas som politik än schack. Inget fel i schackpolitik (förutom bristen på demokratin) men det kan bli lite enehanda att bara ha den biten.

 3. Ove Törnkvist säger:

  Annars finns det ett tillägg för wordpress ”Mingle Forum”. Finns översatt till Svenska. Ganska många inställningsmöjligheter.

 4. Erik Geijer säger:

  Ove Törnkvist: Tack för tipset om Mingle Forum. Tyvärr verkar det inte fungera med den version av WordPress vi kör (och att uppgradera skulle ta tid som inte finns just nu). Jag skriver ett annat inlägg om ett forum som just installerats.

Lämna en kommentar