okt 29

Nu har jag fått igång ”WP Forum Server” för Schacksnack. Det finns under länken ”Forumpress”.

Prova gärna och säg vad du tycker.

Den som är registrerad och inloggad kan skriva direkt, kommentarerna kommer ut på sajten omedelbart. Om du inte är inloggad så måste kommetarerna godkännas av en moderator först, vilket tar tid.

Tills vidare finns det fyra olika delforum: Allmänt, Demoforum, Schackpolitik och Turneringar. Det kanske behövs fler, förslag är välkomna.

Om ni vill ha ett separat delforum för t ex er klubb så kan det ordnas. Däremot kan vi nog inte ordna med separata rättigheter så att bara vissa användare kan skriva just där.

Om någon vill hjälpa till med att moderera så är det välkommet. Man kan vara moderator för enstaka delforum.

Den som bråkar riskerar att bli avstängd bums. Jag har varken tid eller ork att vänligt förmana, förklara och sedan invänta en eventuell förbättring av uppträdandet.

Läs de 12 kommentarerna till “Nytt forum för Schacksnack”

 1. Erik Geijer säger:

  Det går fortfarande att skriva anonymt, dvs med en signatur. Om du redan är registrerad på Schacksnack så kan du logga in och skriva kommentarer.
  Det är möjligt att vi ändrar detta i framtiden, och kräver att folk skriver under eget namn.

 2. admin säger:

  Bra att forum ordnas, men du kan aldrig verifiera att riktigt namn anges ändå, så lika bra att slopa den tanken enligt mig.

 3. Emil Hermansson säger:

  Det bör vara ett krav att skriva i eget namn och misstänker man att någon skriver med fejkat namn så publicerar man inte inlägget. Som det är nu går det inte att föra en vettig debatt eftersom anonyma skojare vill skapa kaos.

 4. Fritioff säger:

  ”Det bör vara ett krav att skriva i eget namn och misstänker man att någon skriver med fejkat namn så publicerar man inte inlägget.”

  Då blir det extremt subjektivt vilka inlägg som ska publiceras. Det beror endast på vad ett fåtal admins ”tror” om identiteten på den som skriver. Mycket dålig idé enligt mig. Bättre vore att – som nu – stänga av personer som inte sköter sig.

 5. JustinCredible säger:

  och hur vet/fastslår man huruvida ett namn är riktigt eller fejkat? Det är väl bättre att stänga av folk som inte sköter sig, precis som sker nu?

 6. admin säger:

  Hur hade du tänkt att en sådan kontroll skulle gå till?

 7. Fredrik Lindh säger:

  Jag tycker det inte ska finnas något krav att använda riktiga namn. Hittills, när debatterna gått varma på schacksnack, har de som använt sina riktiga namn ofta varit kända schackpersonligheter i Sverige. Att någon annan skulle fejka ett sådant namn känns långsökt. Och för de som vill anonyma: så länge de bidrar till debatten tycker jag det är ok.
  Ett av de bättre schackforumen tycker jag är Chesspub. Full anonymitet råder i forumen; givetvis händer ibland att någon agerar destruktivt men forumets moderatorer sköter det hela bra.

 8. Emil Hermansson säger:

  Vill man inte ta ansvar för vad man skriver så gör man det anonymt. Det skulle bli ett mycket seriösare forum om folk använde sina namn.

 9. admin säger:

  Må så vara, men det finns inget sätt att få reda på folks namn, så det är inte genomförbart.

 10. Martin Skjöldebrand säger:

  Det är min rättighet att bestämma om jag ska vara anonym eller inte. Inte Emil Hermanssons önskan.
  Det viktiga är väl innehållet i det man skriver, inte vad det står för bokstäver på ett namnfält?

 11. Bulls eye säger:

  Tycker det är lite för tidigt att utverka dom men spontant känns det som att schacksnack varit som en lök, med lager av intressanta artiklar och kommentarer som berört en lite som när man hackar den där löken. Men som det är nu med Forum så har någon satt på det där bruna yttre lagret och slängt bort knivarna. Det skyddar visserligen mot oxidation men lök är billigt och bör inte snålas med!

 12. Knazig säger:

  I brist på nyheter här så kan jag rekommendera :
  http://schackbulletin.se

Lämna en kommentar