jan 31

Stockholms Schackförbund ”Pressextra”
Nu har det gått två år sedan det fantastiska etthundra års jubiléet avhölls på Restaurang Tattersall (nuvarande Grodan) i Stockholm. Nästan hundra gäster förgyllde kvällen med tal, presenter och fantastisk mat i en trevlig miljö.

Artister som Michael ”Fantomen” Samuelsson och Staffan Scheija underhöll och var samtidigt en stor del av firandet. Ska Stockholms SF nu vänta i hundra år på en repris – nej! Redan 2017 har styrelsen på det senaste mötet tagit ett beslut att få schack-SM till Stockholm och i samband med det fira Sveriges Schackförbund etthundra år!

Stockholms Schackförbund kommer redan innan kongressen i Örebro 2013 att lämna in en ansökan om att få arrangera SM 2017. Stockholm har av tradition varit SM-arrangör alla år som slutat på siffran 7 och den traditionen vill vi vidmakthålla.

Vad minns vi mer av vårt hundra års jubiléum – jo, en fantastisk jubiléumsbok som speglar schacket i den kungliga huvudstaden under 1911 – 2011. Det som är roligt är att vi har ett antal exemplar av boken på lager, så alla ni som har missat att köpa densamma, hör av er skyndsamt till kansliet. Det var sekreteraren i SKS, Peter Holmgren, som författade boken med god hjälp av främst Jan och Ann-Marie Thunell samt Robert Spångberg. Resultatet av deras arbete blev fantastiskt!

Idag den 30 januari 2013 är vi inne på vårt etthundratredje år, ett år som ska överskugga de tråkiga händelserna från förra året och som ska bli ett år där styrelsen och kommittéerna kan lägga sin energi på schacket.

Snart stundar Sveriges största schacktävling i Globen Annexet med ca 3000 ungdomar som går i klass 4 och ett stort antal elever som går i klass 5-6. Har ni aldrig varit på en schacktävling tidigare så passa på, för det är helt obeskrivligt att se med vilken frenesi schack kan spelas på. Där ligger t o m Magnus Carlssen i lä!

Schacksalongerna erbjuder tävlingar under hela året innan Rilton Cup avslutar året och då återigen på Clarion Hotel.

Hälsningar Jan Wikander Förbundsordförande i Stockholms Schackförbund

Lämna en kommentar