jan 31

I Boden har vi en ambitiös plan, nämligen att ordna elo-turneringar varje helg. På vår hemsida finner du en kalender och där kan du välja vilken eller vilka helger som passar precis dig. Det är Berger-turneringar med sex deltagare med spel fre-sön.

Vi erbjuder långväga gäster fri logi och det går utmärkt att anmäla sig till två helger i rad och stanna i Boden under veckan. Det blir tio partier och gott om tid att träna mellan helgerna.

Vi har de allra bästa möjligheterna för du ska finna fokus under partierna. Spellokalen är ljus och rymlig, varje par spelar vid eget bord som är stort och stabilt med gott om plats. Bräden, pjäser och klockor är av god standard. Det finns en kaffeautomat med rikt sortiment som får begagnas fritt. Lokalen ligger väldigt centralt med närhet till restauranger och affärer.

Betänketiden är 90 minuters grundtid och 30 sekunder tillägg per drag. Det är fem ronder och turneringen är elo-registrerad. Spelschema är:
Fre 18-22, Lör 11-15, 16-20, Sön 11-15, 16-20.

Startavgifter: Spelare utan elo 600 kr, spelare med elo 400 kr. CM har fri start. FM, IM och GM får förhandla om villkor.

Priser: 1a: 1200 kr, 2a: 600 kr. Delas vid lika poäng.

Alla är välkomna att delta och med din hjälp bygger vi tillsammans en möjlighet för oss alla att spela schack när som helst under hela året. Vi började sommaren 2012 att ordna denna tävling på regelbunden basis och de allra flesta som deltagit har gjort stora framsteg.

Vi vill att alla som deltar i våra tävlingar ska finna nyckeln för att utvecklas sitt spel men vill  också skapa gemenskap mellan deltagarna så att alla känner glädje och delaktighet. Fullt fokus under ronderna och social gemenskap mellan partierna.

Läs mer på hemsidan: http://smartaboden.se/sida1.html
Kontakt: Emil Hermansson, 0767946955, emilherman@hotmail.com, http://www.facebook.com/emilherman

Läs de 16 kommentarerna till “Elo-turneringar varje helg i Boden”

 1. Emil Hermansson säger:

  Tack Erik för att du la ut det! Vi har brist på turneringar i Sverige. Nu finns det möjlighet att spela när som helst.

 2. Tom Österström säger:

  Låter trevligt. Hoppas nån klubb i skåne kan ta upp konceptet och göra samma sak här.

 3. Dock säger:

  Seriöst!!

 4. Eric säger:

  Boden Elo är verkligen en bra tävling även om man inte har Elo. Jag själv är en av dom som inte har Elo men ändå är med, för man kan verkligen förbättra sitt spel och även få ett Elo-tal. Jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att ta sig till Boden att anmäla sig för en eller flera helger!

 5. Stefan Bryntze säger:

  Må vara en dum fråga men måste CM vara officiellt? Visste inte ens Sverige hade CM’s trodde det iprincip bara var Amerikanarna som använder den.
  Har inte sett rabatt på startavgift för CM förrut heller…

  Om jag förstår rätt så behöver man iprincip endast ELO 2200+ för CM… så finns det hjärtrum nog att ge rabatt åt spelare med 2200+ ELO även om de inte är CM?

 6. Erik Geijer säger:

  Jag har sett några tyska CM i en turneringslista, men inga svenska.

 7. Algot säger:

  Angående CM-titeln så tror jag att det finns 4 stycken i Sverige.
  Det är minst två stycken i varje fall, som spelar i elitserien.

 8. Dock säger:

  Har man någon gång gått över 2200 i Elo så kan man betala 50 euro (tror jag) då får man CM titeln och ett fint diplom. Det finns några CM i Sverige.

 9. Erik Geijer säger:

  Verkar stämma, se http://www.fide.com/component/handbook/?view=article&id=58 stycke 1.3. Fast priset såg jag inget om.

 10. Emil Hermansson säger:

  Det är sporrande med titlar i schack och det bör uppmuntras att erövra dem. Ligger man som senior på elo 2100 är vägen väldigt lång att bli IM medan CM känns som ett realistiskt mål. Väl där kan man bli FM. Elo och titlar engagerar.

 11. Anders Lind säger:

  Har varit i Boden och spelat Norra GP och kan intyga att det brukar vara mycket trvisamt, min förhoppning är att under våren kunna vara med på någon av Boden Elo-tävlingarna

 12. Vesa Heinola säger:

  Det är en mycket trevlig tävling även om mitt prestation där i juni förra året inte var mycket att hurra för… men det vore kul att spela där igen…

 13. Erik Näckholm säger:

  Hej!
  Boden Elo är en bra tävling och jag rekommenderar den.
  Det som är trevligt med den är att det brukar komma långväga gäster också.

 14. Per-Ove Lindström säger:

  Kan någon förklara Axel Smiths parti i Reykjavik i kväll?

 15. Per-Ove Lindström säger:

  Återtar min fråga eftersom det verkar vara strul med överföringen av partiet.

 16. Christer Johannorm säger:

  Kan WFM också förhandla om villkor?

Lämna en kommentar