feb 01

I programtablån för det populära programmet "Skavlan" i kväll går det att läsa att GM Judit Polgár är en av gästerna. Hon presenteras som: "Den 36 år gamla Judit Polgár är den obestridde drottningen av schack...." Det behövs väl knappast mer för att schackspelarna skall samlas i stora skaror framför tv:n klockan 21.00.
Läs de 6 kommentarerna till “J Polgar”

 1. Lasse S säger:

  You bet 🙂
  Vet inte hur många schackspelare som kommer att titta.
  Jag kommer i alla fall att göra det.
  En bättre ambassadör för schacket är mycket svår att finna 🙂

 2. Bo Berg säger:

  Mycket intessant program.

  Jag hoppas att ”barnuppfostran”, ”statlig och kyrklig skolindroktrinering” och ”fri” talangutvecklickling (däribland schack såsom en metod (varför inte kalla det ”språk” för att kanske provosera så att det blir debatt).

  Jag har erfarenheter i alla dessa områden och är beredd.

 3. Susanna Berg säger:

  Jag håller helt med! Kul att se att schack kan marknadsföras på detta sätt och tack till både Judit Polgar och Skavlan! 🙂

 4. Sune Larsson säger:

  Jupp – mycket trevligt att se Judit i rutan – fräsch – lugn – glad – kvinnlig – aggressiv – farlig…

  (ja, de två sista egenskaperna var ju Carlsens beskrivning av Judits spelstil…) 🙂

 5. Carlsen fan säger:

  Behållningen tyckte jag var hur otroligt bitter, sur och arg Anna Wahlgren var (fick jag namnet rätt nu?). För oss riktiga schackspelare är ju Judit i detta fall en gäspning.

  F.ö kan det ju vara av kuriosa för den som vill veta att det var just denna typ a stol/fotölj Fischer använde i VM-matchen 72.

 6. Stefan Bryntze säger:

  Tycker det var synd Judit valde göra en diplomatisk reträtt…

  Hon hade just berättat att hennes far var övertygad att kvinnor kan spela lika bra som män och alla tycktes vara överens om att Judit är ett bra exempel på det.
  När hon såvitt jag kunde uppfatta självmant väljer att tillägga ”Men jag tänker nog som en man” vilken skulle kunna varit skämtsamt menat om hon de hon prata med var insätta i schack men det verkade ganska tydligt att de inte var/är det.

Lämna en kommentar