aug 29

Expressen har beslutat att fr. o . m . idag stänga möjligheten att i realtid kommentera artiklar på sitt diskussionsforum på nätet. De kommer i stället att förhandsgranska precis som Schacksnack gjort i c:a fem år. Tyvärr är det enda möjligheten. Om ni bara visste vad webmaster kallats för de senaste åren för att Schacksnack har haft förhandsgranskning och då och då stryker i kommentarerna eller inte publicerar dem...
Läs de 4 kommentarerna till “Sent skall…”

 1. Bo Berg säger:

  Detta är den mest intressanta tråden här på SchackSnack någonsin.

  Att kalla detta för CENSUR hoppas jag inte censureras.

  Detta talar för fler forum med fler aktörer. Jag är inte blind för vad som sker, men ju mer det fria ordet kvävs så får vi ett sämre ”klimat”, samhälle och debatt.

  Jag hörde om den nyligen frisläppte aktivisten i Kina att han gått ut med uttalanden trots hot om att fängslas igen. Skall Vi här i Sverige börja tiga och varför? Det enda som hotar oss är den samhällsförändring vi riskerar att få om vi börjar tiga. Vilket samhälle vill vi ha?

  Skall fega medier stänga ner totalt eller skall de tillämpa censur efter deras omdöme?

  Detta räcker till att börja med. Trots allt finns det andra forum som inte alls har något forum, typ Kina.

 2. Dock säger:

  Jag är i princip emot censur. MEN det här är Lasses sida och han bestämmer. Det finns massor med andra forum på nätet om man vill diskutera vildare.
  Lasse är ansvarig utgivare och hålls därför till svars för vad som skrivs på hans sida.

  Det är mer obehagligt när stater censurerar. Ett fråga som diskuteras ex i England just nu. Om en privatperson på sin egna betalda sida gör det är mycket mindre intressant.

 3. Anders Lind säger:

  Man kan inte kalla det censur om en privatperson vägrar att publicera något som tex går emot personens övertygelse eller det är något annat fel. Det är heller inget brott mot yttrandefriheten. Endast stater kan syssla med brott mot yttrandefrihet och utöva censur

 4. Nicolaj Zadruzny säger:

  Knappast överdrivet intressant. Kan man inte ta en debatt utan aggressiva personangrepp har man inte i den att göra. Det är väl snarare sådant (och dylika missbruk) som man önskar undvika, inte censurera själva stoffet i sig (så länge det är inom lagliga ramar). Brutalt stor skillnad.

Lämna en kommentar