dec 30

Lars OA Hedlund har gjort följande urval från den tredje dagen av de pågående tävlingarna på Scandic Continental i Stockholm. Mer information finns på Schack.se.

IM Maksim Schekachikhin (Foto: Lars OA Hedlund)

Cfhrister Nilsson (Foto: Lars OA Hedlund)

FM Pekka Koykka (Foto: Lars OA Hedlund)

”Kommers” (Foto: Lars OA Hedlund)

Hugo Wernberg (Foto: Lars OA Hedlund)

”Koncentration” (Foto: Lars OA Hedlund)

Peter Ekelund (Foto: Lars OA Hedlund)

Olle Ålgars (Foto: Lars OA Hedlund)

Valentina Verbin (Foto: Lars OA Hedlund)

Varvara Vorobieva (Foto: Lars OA Hedlund)

 

Läs kommentaren till “Bilder från Rilton Cup 2019/20 – Dag 3”

 1. fotoamatören säger:

  Med undantag av fotot på Valentina Verbin är alla under par. Fotona saknar något som griper tag i mig och säger något. Jag ser oftast bara ansikten, plumpt fångat och ibland ofinkänsligt. Men några andra glädjer de bilderna, förstås, för smaken är som alltid delad. Jag är inte domare här!

  Men se Valentinas Verbins hand och handen på mannen bakom henne! I det fotot berättas något… fantasin får vingar! Jag stannar i den bilden en stund och återvänder till mitt schackbräde med förnyad energi.

  Jag såg en gång ett foto i svartvitt på ett rejält fårat ansikte på en åldrig bonde i Indien. Allt var grått men ansiktet var mot bakgrund att en lika fårad åkerjord som varit hans levebröd här i livet. Den bilden berättade något för mig om hans djupt fårade ansikte… ja, hela hans liv passerade revy i det svartvita fotot.

  Ibland lyckas fotografen Lars OA Hedlund åstadkomma just sådan konst, t ex som i fotot på Valentina Verbin.

  Det skulle kunna bli en bra riktigt bra fotobok om fotografen en dag lät några konstnärliga vänner till honom vaska fram guldkornen i hans gedigna fotoproduktion. Ett tips där från en konnässör som gärna köpt fotoböckerna på den årliga bokrean efter nyår!

  Gott slut och god fortsättning!

Lämna en kommentar