jan 24

corus 2010b

I morgon är det spelledigt i CORUS Chess 2010 i Wijk aan Zee. Det behöver med stor sannolikhet både spelare och inte minst åskådarna som följer dragen i direktsändning. Det är tröttsamt att timme efter timme följa favoriterna på dataskärmen, det kan webmaster intyga.

En fråga som många säkert ställde sig idag vid rondstart var om GM Alexei Shirov skulle få lämna ifrån sig ”ledaretröjan” till världens högst rankade GM Magnus Carlsen? Det behövde han inte för deras inbördes möte slutade med remi. Alexei får i och med detta stoltsera i ledareposition åtminstone till tisdag kväll, efter det att partiet mot GM Vassily Ivanchuk i rond nio avslutats.  GM Vladimir Kramnik har börjat röra på sig ordentligt och delar andra platsen med sin motståndare i nästa rond – GM Magnus Carlsen – på 5½ poäng vilket är en halva efter ledaren Shirov. Den förre har revansch att fordra, för när de möttes i Chess Classic i London i december vann Magnus. 

GM Veselin Topalov är inte fysiskt närvarande i Wijk aan Zee men han inverkar ändå menligt på Världsmästaren GM Vis. Anands spel. Anand har nog tankarna på den kommande VM-matchen mot honom som snart börjar i Sofia i Bulgarien. Det går väl knappast att förklara på något annat sätt, att han så här långt är turneringens remikung. I dag delade han poängen med GM Vassily Ivanchuk och det var hans åttonde remi i följd.

IM Nils Grandelius, Lunds ASK, har börjat komma upp i sin normala standard efter den misserabla inledningen i GM-C. I dag vann (tid?) han mot IM Robin van Kampen från Holland, precis som Axel Smith mer eller mindre lovat i sin rapport som publicerades i morse. Nästa rond, på tisdag, blir det ett nordiskt möte för då möts GM Kjetil Lie från Norge och Nils.

 GM-A, GM-B och GM-C.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
Läs kommentaren till “CORUS Chess 2010 rond 8…”

  1. Rauan Sagit säger:

    Bra Nils!!!!!!

Lämna en kommentar