jan 07

GM Emanuel Berg Sollentuna SK

Tävlingen ”Årets parti 2009” lades ner i brist på partier. En av medlemmarna i juryn var FM Luis Couso. Han har haft som sitt favoritparti 2009 mötet mellan IM Bjorn Thorfinnsson och GM Emanuel Berg som spelades i Island i Icelandic League den 26 september. Partiet är värt en noggrann genomspelning samtidigt som ni tar del av Luis utförliga kommentarer. Detta är ett parti som visar Sverigeettan Emanuel från hans allra bästa sida.Läs de 4 kommentarerna till “”Årets Parti 2009″…”

 1. Rauan Sagit säger:

  Det här har jag inte sett förut, snyggt parti! Tack för kommentarerna Luis! /Rauan

 2. Luis Couso säger:

  Så litte så, Rauan. Det va kul, men va synd att Tävlingen ”Årets parti 2009″ lades ner i brist på partier.

 3. Robert Åström säger:

  Kul idé med årets parti, men odiplomatiskt uttryckt var tävlingen inte så begåvat arrangerad. Först så bör man låta året ta slut innan tävlingen börjar, men det dummaste var den stora arbetsbelastningen som krävdes för röstarna, mellan tummen och pekfingret 5-10 timmar. Eller 50 timmar. Hur kul är det att leta rätt på och spela igenom hundratals eller kanske tusentals partier spelade av svenskar? Och det där med att kommentara i pgn-filer är nog inget som gemene man på rak arm vet hur man gör.

 4. Dock säger:

  Eeeeh nu förstår jag inte?
  Lasse anmälde att tävlingen skulle genomföras den 13 december. Samt att man skulle skicka in inom 2-3 veckor.
  Sen är det knappast ett krav at spela igenom samtliga partier spelade av svenskar under året. De flesta har nog spelat igenom massor av partier under året som gått.

  Jag röstade på årets svenska CDskiva en gång. Det var oerhört krävande att lyssna igenom samtliga 2573 CD som släppts under året.

  För mig tog det ung 30 sekunder av funderande (försent) att komma fram till att (mitt) årets parti var spelat av Axel Smith.

  Men visst vill man hitta fel så går det…

  Som vanligt hos svenska schackspelare

Lämna en kommentar