Tidigare artiklar

  • Lag-EM 2019
  • Nils Grandelius i Sydsvenskan idag
  • Sinquefield Cup 2019
  • SM i Eskilstuna 2019
  • Tidigare...
Läs de 2 kommentarernaLag-EM i Batumi har dragit igång och för svenskt vidkommande kan man, förutom herrlaget i den öppna klassen, fokusera på damlaget med GM Pia Cramling, Ellinor Frisk, Anna Cramling Bellon, Borislava Borisova och Siv Bengtsson. Den förstnämnda och de två sistnämnda spelade nämligen tillsammans för hela 41 år sedan i Buenos Aires 1978 och bättre laganda än så går knappast att få. Här har lagkaptenen Juan Manuel Bellon Lopez lagt fokus på denna så underskattade kvalité till förmån för kortsiktigt tänkande som bygger på Elotal eller tillfälliga formkurvor. Lagschack är inte samma sak som individuellt schack där det senare bygger på ett parti till skillnad från flera spelade partier. Remier i rätt läge kan leda till ökade vinstchanser om det leder till psykologiska fördelar i form av att de övriga lagkamraterna får färgövertag eller högre genomsnittsrating.

KommenteraDet går att läsa om Sverigeettan GM Nils Grandelius, 45:a på världsrankingen, på sportsidorna i Sydsvenskan idag, sista augusti. Han berättar bland annat att han tränar schack sex timmar om dagen  med hjälp av schacklitteratur och dator och jämför det med att göra en tenta. Han tränar också fysiskt fyra gånger i veckan. Han tror att han kanske kan bli topp-20 i världen. Han kommer att delta i utslagstävlingen World Cup i Khanty-Mansiysk där han förhoppningsvis får mäta sina krafter med den yppersta världseliten i slutronderna.

KommenteraDen sjunde upplagan av Sinquefield Cup börjar idag och nyheten för året är att tävlingen, som för övrigt är den starkaste i U.S.A, spelas med 12 deltagare istället för 10. I första ronden har vi dessa möten: Ding Liren-Wesley So, Levon Aronian-Maxime Vachier-Lagrave, Magnus Carlsen-Anish Giri, Ian Nepomniachtchi-Wiswanathan Anand, Hikaru Nakamura-Fabiano Caruana och Sergej Karjakin-Shakhrijar Mamedjarov. Carlsen är givetvis stor favorit och vill förstås revanschera sig efter att inte ha tagit de snabbare partierna, som spelades för några dagar sedan, på blodigt allvar. Det lär han dock göra denna gång om han inte ska förlora sitt anséende som världsmästare och undvika förödmjukande skriverier i norsk massmedia som inte riktigt förstår skillnaderna på blixtschack, snabbschack och klassiskt schack. Enligt Carlsen är det nämligen den sistnämnda spelformen som är den seriösaste. Sinquefield Cup saknar dock tyvärr dragserie vilket skulle ha lyft den spelformen ett steg i rätt riktning. Chris Bird är tävlingsledare

Läs de 3 kommentarernaIdag börjar Sverigemästarklassen sina tävlingar under SM i Eskilstuna. Lottningen i första ronden: GM Jonny Hector- GM Pontus Carlsson, FM Kaan Kücüksan-GM Axel Smith, IM Linus Johansson-GM Tiger Hillarp Persson, GM Pia Cramling-IM Rauan Sagit, GM Erik Blomqvist-IM Michael Wiedenkeller. SM-gruppen är både stark och öppen så vem helst kan ta hem segern. En farlig uppstickare som Kücüksan kan absolut inte räknas bort. Det var längesedan vi hade ett sådant jämnt SM och detta beror på att GM Nils Grandelius och GM Hans Tikkanen inte är med och kämpar om Sverigemästartiteln. Den förstnämnde har inte rosat SM-marknaden, som han borde, med tanke på sin super-GM-status, och Tikkanen är säkert mätt på SM-titlar och har andra prioriteringar. Mästar-Elit: FM Harald Lögdahl-IM Dan Cramling, FM Erik Malmstig-IM Tommy Andersson, IM Bengt Lindberg-Anders Wengholm, Joakim Nyander-FM Jung Min Seo, FM Tom Rydström-GM Thomas Ernst. Mitt stalltips är att Lindberg blir en tuff nöt för de övriga deltagarna att knäcka.

Läs de 8 kommentarernaEn svensk schackbok - Schackets mästare - I huvudet på Ulf Andersson - har äntligen skrivits om Ulf Anderssons makalösa bedrifter i schackvärlden. Glenn Ek på Sportförlaget i Västerås visade ett genuint intresse efter en förfrågan av författarna. Schack har de senaste årtiondena alltmer betraktats som en sport med den snabbare betänketiden så schack bör klassificeras även i det facket. Andra populära kategorier är annars spel, vetenskap eller konst. Frilansjournalisten och schackälskaren Robert Okpu har tillsammans med språkläraren och IM Thomas Engqvist arbetat med boken i ur och skur och den har sänts till tryckeriet och planeras att säljas under SM i Eskilstuna 5 juli. På Schack.se finns djupintervjuer med Okpu och Engqvist som var för sig ansvarat för biografi- respektive partidel. Det finns också en fotodel med fotografier som de flesta aldrig har sett tidigare. Boken bör alltså tilltala tre kategorier, de som gillar biografier, de som vill se Uffes angreppspartier med moderna, pedagogiska kommentarer och de som vill se de nya fotografierna. Den boken som saknats i den svenska schacklitteraturen har alltså äntligen skrivits....

Läs kommentarenEn av världens genom tiderna starkaste spelare, Ex-världsmästaren Vladimir Kramnik, 43 år, har på Tata Steel-turneringens hemsida meddelat att han avslutat sin professionella karriär. Bakgrunden är att han tycker han uppnått allt som kan uppnås som schackspelare och nu vill ägna sig åt att undervisa schack för barn. Han nämner att det han varit med om som schackspelare varit ovärderliga mänskliga erfarenheter. Vi som följt Kramniks schackkarriär och upplevt milstolpen i schackhistorien när han besegrade Kasparov år 2000, med remivapnet Berlinvarianten i Spanskt, får vara tacksamma och nöjda över alla de partierna han producerat ända fram tills nu och önska honom lycka till och all välgång med sina framtida projekt.

KommenteraAlingsås Schacksällskap fyller 100 år 2019 och som ett led i firandet kommer det att arrangeras en parturnering i Alingsås 4-5 maj. Idag - 26 januari - är det premiär för turneringshemsidan. Jonas Dahlgren

KommenteraDen 48:e upplagan av Rilton Cup har startat igång och som vanligt är det ett starkt startfält med hela 26 stormästare och 34 IM. Sammanlagt är det 161 deltagare i Rilton Cup. De övriga tävlingarna Rilton Elo och Rilton 1800 har 153 respektive 85 deltagare. Det höga deltagarantalet säger något om Rilton-tävlingarnas popularitet. Det är nog ingen nackdel att Rilton spelas i centrala Stockholm på Scandic Continental mittemot Centralstationen. Rilton-tävlingarna pågår traditionsenligt från och med idag 27 december till 5 januari med fridag på Nyårsdagen. Livesändningar kl. 15.00 (rond 5 och 9 kl. 12.00) med Fiona Steil-Antoni som värd flankerad av Harry Schüssler, Ulf Andersson och Jonathan Westerberg i nämnda ordning under separata dagar.

jul 09

SM 2010 

Nu skall det mycket till för att snuva GM Jonny Hector från Limhamns SK på sin andra SM-titel. Han har drygat ut försprånget till 1½ poäng före stormästarna Emanuel Berg och Stellan Brynell när det endast återstår tre ronder att spela. I dag möts Jonny och Stellan och i morgon vänta Emanuel på Hector. Spännande!

I dag fylls deltagareantalet på rejält i Victoriastadion för klockan 17.00 startar ”Weekend-turneringen”. 

Spelschemat för rond sju i SM-gruppen följer.

1. IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480 1-0 FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335
2. Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312 0-1 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588
3. FM Peter Vas, SS Manhem Göteborg Sverige 2305/2385 0-1 GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680
4. GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646 ½-½ GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567
5. IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523 ½-½ IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523

Bifogar samtliga tabeller/partier från SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och några ströpartier från rond 6/7 och länkar till foto tagna de första ronderna (3/7, 5/7, 5/7 och 6/7).

Klockan 14 börjar SM gruppen att spela. Övriga klasser en timme tidigare. Direktsändning från Lund blir det av 20 partier.

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20

 
Tabell och partier rond 1-6.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier från gårdagens rond.jul 08

SM 2010 

I dag är det först fotboll om man får tro förmedlaren av nyheten. Matchen spelas mellan Lunds ASK och övriga i SM (dock inte alla samtidigt får Schacksnack hoppas) och det sker på Smörlyckans IP som ligger mitt emot Victoriastadion och begivenheten kan avnjutas från klockan 10.00 och en stund framåt.

Nog blev det ett spännande partiet mellan GM Jonny Hector och IM Nils Grandelius i SM-2010 i Lund. Många åskådare i hallen trodde att kombattanterna skulle enas om remi när dambyte skedde i början av partiet. Utan att veta om någon viskade fram en remitrevare vid det tillfället blev det inte så utan partiet fortsatte ytterligare 80 (!) drag innan Jonny kunde kröna ansträngningen med en vinst. I och med detta utökade han ledningen när det återstår fyra ronder till en hel poäng före GM Emanuel Berg. De möts i näst sista ronden, på lördag, med Emanuel som vit.

Spelschemat för rond sex i SM-gruppen följer.

1. FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335 ½-½ IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523
2. IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523 0-1 GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646
3. GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567 1-0 FM Peter Vas, SS Menhem Göteborg Sverige 2305/2385
4. GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680 ½-½ Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312
5. GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588 ½-½ IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480

 

Bifogar samtliga tabeller/partier från SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och några ströpartier från rond 5 och länkar till foto tagna de första ronderna (3/7, 5/7, 5/7 och 6/7).

Klockan 14 börjar SM gruppen att spela. Övriga klasser en timme tidigare. Direktsändning från Lund blir det av 20 partier.

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20

 
Tabell och partier rond 1-5.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier från övriga klasser rond 5.jul 07

Johnny Hector 

Det har blivit tätt i toppen på högsta klassen i SM-2010 i Lund. GM Jonny Hector (bilden) leder med en halva före en trio – GM Emanuel Berg, IM Hans Tikkanen och IM Nils Grandelius.  

I går satte de sig mitt emot varandra stormästarna – Emanuel Berg och Tiger Hillarp Persson – för att spela turneringens första ”finalparti”. Efter några timmar kunde Emanuel resa sig som segrare. Det andra ”finalpartiet” dyker upp i dag när GM Jonny Hector och IM Nils Grandelius skall göra upp om poängen. I gårdagens rond var det endast partiet mellan GM Stellan Brynell och IM Daniel Semcesen som slutade fredligt.

FM Anders Eriksson, FM Peter Vas och Arash Abdollahzadeh Sani behöver ta 4½ poäng i SM-gruppen för en IM-norm. De Internationella Mästarna Hans Tikkanen och Daniel Semcesen behöver ytterliga två poäng för en GM-norm. 

I Juniormästerskapet har Jonatan Westerberg, SK Rockaden Stockholm, vunnit samtliga partier och han har tagit ledningen med 1½ poäng före Rasmus Janse, Västerås SK, efter fyra ronder. I JSM står förutom titeln en plats i SM-gruppen i Västerås nästa år på spel.

Spelschemat för rond fem i SM-gruppen följer.

1. GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588 ½-½ FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335
2. IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480 ½-½ GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680
3. Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312 0-1 GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567
4. FM Peter Vas, SS Manhem, Göteborg Sverige 2305/2385 1-0 IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523
5. GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646 1-0 IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523

 

Bifogar samtliga partier från SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och några ströpartier från rond 1-3 och länkar till foto tagna de första ronderna (3/7, 5/7, 5/7 och 6/7).

Klockan 14 börjar SM gruppen att spela. Övriga klasser en timme tidigare. Direktsändning från Lund blir det av 20 partier.

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20

 
Tabell och partier rond 1-4.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier rond 1-3.jul 06

SM 2010

 Bifogar partier från SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och några ströpartier från rond 1-3 och foto tagna i går. Det framgår av spelschemat för rond fyra att två av storfavoriterna till slutsegern – GM Emanuel Berg-GM Tiger Hillarp Persson – möts i dag.  I går intervjuades Tiger av en reporter från Sydsvenskan och då uttryckte han sig på följande sätt om dagens motståndare.

Emanuel går aldrig ner. Han är lite som en sån där leksak med tyngd i botten, man kan få in träffar på honom men han gungar alltid upp igen. Han är en fruktansvärt mentalt stark spelare som kommer med otroliga drag även i de mest pressade lägen. Så det gäller att vara uthållig, exakt och verkligen hålla hela partiet.

1. FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335 0-1 GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646
2. IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523 1-0 FM Peter Vas, SS Manhem Göteborg Sverige 2305/2385
3. IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523 1-0 Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312
4. GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567 ½-½ IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480
5. GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680 1-0 GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588

 

Klockan 14 börjar SM gruppen att spela. Övriga klasser en timme tidigare. Direktsändning från Lund blir det av 20 partier.

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20

 

Angående ströpartierna från rond tre är det värt att nämna Bengt Hammar och Magnus Wahlboms effektfulla avslutningar.

Tabell och partier rond 1-3.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier rond 1-3.

 

Det har hittills endast publicerats foto på herrar i rapporterna från SM. Fotografen Anders O Nilsson fångade därför några av damerna på bild i går. Tyvärr är inte webmasters kunskaper om svenskt damschack tillräckliga för att namnge dem. Kanske någon av läsarna kan råda bot på detta?

Tidigare publicerade foto: 3/7, 5/7, 5/7,

Damerna på följande foto är enligt Hans Frisk i tur och ordning:
Zhong Yang, Sk Rockaden, Stockholm, klass III:12
Klara Asplund-Högelin,  Sk Rockaden, Stockholm, klass III:11
Rina Weinman, Sollentuna SK, Miniorklassen
Birgitta Nede, Hässlehoms SK, Klass IV
Nina Blazekovic, Sk Rockaden, Stockholm, klass III:5
Cajsa Elfverson , Sk Rockaden, Stockholm, klass III:5
Linn Olsson, En Passant Svedala, klass III:8
Ina Kraemer, Limhamns SK, Miniorklassen (hon ligger 3:a efter 5 ronder)

Tjej 1

Tjej 2

Tjej 3

Tjej 4

Tjej 5

Tjej 6

Tjej 7

Tjej 8

 jul 05

SM 2010

 Bifogar partier från SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och några ströpartier från rond 1-3 och resultaten från dagens spel (3) i SM-gruppen . Återkommer i morgon med fler fotografier och lite annat smått och gott.

1. GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680 ½-½ FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335
2. GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588 ½-½ GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567
3. IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480 0-1 IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523
4. Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312 0-1 IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523
5. FM Peter Vas, SS Manhem Göteborg Sverige 2305/2385 0-1 GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646

 

Tabell och partier rond 1-3.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier rond 1-3.jul 05

SM 2010

I SM-gruppen har efter två ronder ingen spelare full pott. I partiet mellan klubbkamraterna från Lunds ASK IM Nils Grandelius och IM Daniel Semcesen spann Nils ett mattnät som det inte gick att befria sig ur. Ytterligare ett parti spelades mellan spelare från samma klubb – Lunds ASK –  och det var IM Hans Tikkanen som mötte GM Tiger Hillarp Persson och det blev intressant. Hans hade dam mot två löpare men Tiger ställde dem som ett effektivt skydd runt kungen och Hans fann ingen väg att bryta igenom försvaret. Ytterligare tre partier gick till avgörande och det var FM Anders Eriksson-FM Peter Vas 1-0, GM Jonny Hector-Arash Abdollahzadeh Sani 1-0 och GM Stellan Brynell-GM Emanuel Berg.    

Schacksnack kommer efter varje rond publicera tabell/partier för SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och en del ströpartier. Partierna från rond 2 har publicerat och finns för genomspelning längre ner i inlägget med aktuella tabeller. Bifogar spelschemat för rond tre i SM-gruppen. 

1. GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680 ½-½ FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335
2. GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588 ½-½ GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567
3. IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480 0-1 IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523
4. Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312 0-1 IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523
5. FM Peter Vas, SS Manhem Göteborg Sverige 2305/2385 0-1 GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646

 

I dag börjar de flesta spela klockan 13.00 undantaget är SM-gruppen som startar en timme senare. Det blir direktsändning dagligen från Lund av 20 partier.

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20

 

Tabell och partier rond 1-2.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier rond 1-2.

Fotograf: Anders O Nilsson
Axel Smith
Chefen Axel Smith
Anil Surender
Ordförande i Sveriges SF Anil Surender
Gunnar Lundberg
Malmö SF:s ordförande Gunnar Lundberg
Bengt Lindberg
IM Bengt Lindberg Mästarelit
Magnus Wahlbom
Magnus Wahlbom, Rödeby SK
Bokståndet
Bokståndet


jul 04

SM 2010

Schacksnack kommer efter varje rond publicera tabell/partier för SM-gruppen, Mästarelit, Junior-SM och en del ströpartier. I går spelades första ronden. I SM-gruppen fick ”veteranerna” och tidigare Sverigemästarna GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK, och GM Stellan Brynell, Limhamns SK en bra start genom vinsterna mot IM Nils Grandelius, Lunds ASK och FM Anders Eriksson, Västerås SK. Övriga partier slutade remi. Bifogar spelschemat för SM-gruppen rond 2.

1. GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2495/2567 0-1 GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2612/2680
2. GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2584/2646 1-0 Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2143/2312
3. IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2505/2523 1-0 IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2420/2480
4. IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2469/2523 ½-½ GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2538/2588
5. FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2311/2335 1-0 FM Peter Vas, SS Manhem Göteborg Sverige 2305/2385

 

I dag börjar ronden klockan 13.00. Det blir direktsändning dagligen från Lund av 20 partier.

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20

 

Tabell och partier rond 1.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
SM-gruppen.


Mästarelit.

Junior-SM.

Ströpartier.jul 03

SM 2010

DSC_8039
Victoriastadion
DSC_8043
Sverigemästaren från Lund 1974 – Magnus Wahlbom, Rödeby SK
DSC_8036
Funktionärerna Ellinor och Hans Frisk
DSC_8048
Tidigare ordföranden i SSF Ari Ziegler, Calle Erlandsson, Lunds ASK, Riksinstruktören Jesper Hall


jul 03

SM 2010

Klockan 16.00 börjar spelet i Viktoriastadion (Sveriges SF:s kongress i Stadshallen klockan 10.00). Det intressanta är naturligtvis spelet om SM-titeln. Lottningen avverkades i går i Grand hotell och förutsättningen var att klubbkamrater inte skulle mötas i de två sista ronderna. Det framgår av tabellen att redan i första ställs två av förhandsfavoriterna mot varandra.

1. GM Stellan Brynell, Limhamns SK Sverige 2567 1-0 FM Anders Eriksson, Västerås SK Sverige 2214
2. GM Emanuel Berg, Burgsviks Alva SK Sverige 2680 ½-½ IM Hans Tikkanen, Lunds ASK Sverige 2523
3. GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK Sverige 2588 1-0 IM Nils Grandelius, Lunds ASK Sverige 2523
4. IM Daniel Semcesen, Lunds ASK Sverige 2480 ½-½ GM Jonny Hector, Limhamns SK Sverige 2646
5. Arash Abdollahzadeh Sani, SA Mark Sverige 2312 ½-½ FM Peter Vaz, SS Manhem Göteborg Sverige 2385

Resultaten från: SM, Junior-SM, Veteran-SM, Kadett-SM, Minior-SM, Mästare-Elit, Mästareklassen, Juniorkval och Veteran Allmän finns här. Det blir direktsändning dagligen från Lund av 20 partier och den delen sköter Anders Hansen. 

Tidigare inlägg om SM: 1/7, 2/7,

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20


jul 02

SM 2010

Klockan 18.00 sker lottningen av Sverigemästaregruppen i SM 2010 i anrika Grand Hotell i Lund. Naturligtvis kommer Schacksnack att vara på plats för att ge läsarna spelschemat för rond 1, som startar klockan 16.00 i morgon, och senaste nytt om SM så snabbt som möjligt. Håll utkik under ”Korta nyheter”!

Notera att du under SM kan kommentera och diskutera, precis som vanligt, genom att använda Schacksnacks kommentaravdelning. Längst upp till höger i varje inlägg finns texten ”kommentera”, klicka där och skriv av hjärtans lust.

Det blir direktsändning dagligen från Lund av 20 partier och den delen sköter Anders Hansen, som bland annat ansvarat för sändningarna från Nordens största öppna turnering Politiken Cup i Danmark. 

Tidigare inlägg om SM: 1/7,

live

live

Parti 1-10 Parti 11-20
Tidigare artiklar