jun 27

Jag tycker att Bo Aurehl har kloka synpunkter och frågor. Från valberedningens sida vill jag gärna säga att det säkert finns skäl till viss kritik för att förslaget kom för sent. Ett av skälen till det är att det är väldigt svårt att få fram kandidater som är beredda att ställa upp på förtroendeuppdrag inom svenskt schack. När vi i våras frågade efter förslag/nomineringar från distrikten på personer till cs (=centralstyrelsen, reds anm) fick vi INGET förslag.

Det har alltså inte funnits något starkt tryck underifrån på att byta ut personer i cs och ingen har lagt några förslag på alternativ ordförande till Anil, eller för de tre vakanta platser som fanns i cs.

Däremot ser jag inga skäl att betvivla de berättelser som Jesper, Pontus, Tom och andra har bidragit med. Jag känner dem alla som både förtroendegivande och ärliga och med svenskt schacks bästa i sinnet. Den beskrivning de har gett om ledarskapet i cs visar på att det lider av extrema brister. Men ännu har inte någon annan än Anil ställt sig upp och sagt ”Jag ställer upp som ordförande i Sveriges Schackförbund”.

Och för att vi ska kunna föreslå eller välja en annan ordförande krävs att någon verkligen finns att välja.

Hälsningar

Carl Fredrik Johansson

Uppsala SSS

Läs de 2 kommentarerna till “Valberedningens Carl Fredrik Johansson om SSF-krisen”

 1. Håkan Winfridsson säger:

  Man kan fråga sig hur det är ställt i distrikten när man inte ens kan presentera ett enda namn som kan tänka sig att sitta i styrelsen för Sveriges Schackförbund, och detta är ju ingen unik företeelse, det är ju lika illa år efter år.

  Förutom i Lund då det fanns 7 st nominerade kandidater till 5 eller 7 platser(pga en liggande proposition), men de två som inte kom in har ju inte varit föreslagna efter detta. Blev de avskräckta eller är det så illa att de inte blivit tillfrågade igen?

 2. Stefan L säger:

  Tycker det var ett briljant namn till ordf posten ni presenterade.

  Påminner lite om när en viss Löven satt i partistyrelsen och skulle ta fram ett namn till ordf posten hos socialdemokraterna. Kan helt enkelt inte bli fel.

  Lycka till, håller tummarna min röst har du.

  //Stefan

Lämna en kommentar