apr 01

Hade du gått på den här? (Foto: Verina Nakasi)

Inför sista ronden såg deltagarna i Påskturneringen ett anslag om ”obligatoriskt urinprov före prisutdelningen”. Det var flera som gick på aprilskämtet.

Är det någon med schackspelare som slagit till med ett aprilskämt?

För övrigt har det förekommit dopingkontroller av schackspelare. Det var för minst tio år sedan, när schacket hade ansökt om att bli en ”vanlig” olympisk idrott.

Läs de 4 kommentarerna till “Aprilskämt under Påskturneringen”

 1. Max Karle säger:

  Vi behöver inte gå så långt som tio år tillbaka. I den pågående kandidatturneringen i London har spelarna också testats. Mest uppmärksammat var det ju när Ivanchuck vägrade lämna urinprov direkt efter ett avgörande parti som innebar att Ukraina missade medalj(?) vid ett stort lagmästerskap för inte så länge sedan. Någon som minns bättre?

 2. Erik Geijer säger:

  Själv undrar jag vad de letar efter vid testerna. Det enda som lär kunna höja spelstyrkan under ett långparti är betablockerare (som lugnar nerverna). Uppiggande medel brukar ju pigga upp en stund och sedan ge motsatt effekt dvs att man blir trött.

  Fast om de börjar testa efter kaffe så dör nog schacket.

 3. Karl säger:

  Nikotin, kaffe, alkohol, amfetamin, metylfenidat är några exempel på centralstimulerande medel som vid måttliga mängder höjer prestationsförmågan.

 4. Knatten säger:

  K bry

Lämna en kommentar