jan 22

Om det inte skulle vara nog med att följa Tata så startar Gibraltar Chess Festival i eftermiddag klockan 15.00. Det finns som vanligt en hel del svenskar på plats och vilka det är framgår av minitabellen som följer. Det finns 33 spelare med mer än 2600 i rating så det är en verklig utmaning för de som aspirerar på en plats på prispallen.

De flesta kommer säkert ihåg GM Emanuel Bergs fantastiska parti i fjolårets turnering (sista ronden), som cirkulerade runt i världen, mot GM Maxime Vachier-Lagrave från Frankrike. Läs mer här och spela genom partiet än en gång.

Gibraltar 22-31/1. 246 deltagare i Masters
1 GM Vassily Ivanchuk 2758 Masters
2 GM Gata Kamsky 2740 Masters
3 GM Michael Adams 2725 Masters
29 GM Ulf Andersson 2556 Masters
37 GM Pia Cramling 2518 Masters
59 GM Ralf Åkesson 2441 Masters
88 IM Samir Lejlic 2345 Masters
107 FM Rolf Bergstrom 2286 Masters
131 Jan-Olof Lind 2217 Masters
132 Thomas Marttala 2217 Masters
147 Jörgen Karlsson 2165 Masters
208 Marten Rydell 1960 Masters
35 Ulf Wallgren 2097 Challenger A
26 Klas Berggren 1523 Amateur A och B

 

Det är direktsändning och den startar klockan 15.00 (spelschemat visar att Jan-Olof Lind möter GM Michael Adams (2725). Betänketiden är: 40 drag på 100 minuter + 20 drag på 50 minuter + 15 minuter + 30 sekunders tillägg från drag 1. Turneringarna går utmärkt att följa på Chess-Results.

live live live
Hemsida
Bomben
Video

 

Läs de 9 kommentarerna till “För dem som blev över”

 1. Är Dulcinea det geometriska språkets namn ? säger:

  Jag ser att U.A. i vanlig ordning brytit turneringen.

  Det förvånar mig storligen att han fortfarande får ’villkor’ för att ställa upp i schackturneringar.
  Men den tiden är väl snart förbi?
  Förr eller senare lär väl hans uppträdande bli så välkänt att han svartlistas runt om i Europa.

  Det positiva denna gång är att han brytit innan han spelat ett enda parti, vanligen brukar han ju spela ett par partier.
  Detta till stor skada för hans motståndare i dessa ronder.

  De tavlor denna ’konstnärs-stipendiat’ målar tilltalar mig ej.

 2. Erik Geijer säger:

  Thomas Marttala mötte den vietnamesiske stormästaren Le Quang Liem (2705) i ett live-sänt parti på åttonde bordet, och förlorade efter 47 drag.

 3. Stefan Bryntze säger:

  Hört Uffe kan avbryta ibland, men trodde det var hälsan eller så. Avbryter han utan orsak menar du ”dulcinea”?

 4. Ola Winfridsson säger:

  Befinner sig inte UA i Wijk aan Zee? Ger de förresten villkor (utöver fri startavgift) i Gibraltar, lägger de inte alla pengar på höga prissummor istället? Hursomhelst att inte komma till start är inte att bryta turneringen, det är ju många som begår den ”synden”?

 5. Erik Geijer säger:

  Till ”Dulcinea”: Du anser att den som inte sköter sig borde svartlistas. Du sköter dig inte själv: Först rackade du ner på Ferdinand Hellers i en annan tråd, nu rackar du ner på Ulf Andersson. Just att klandra andra verkar vara centralt för dig. Om du fortsätter i samma stil så blir du svartlistad på Schacksnack, dvs avstängd. Det blir bara en varning (den här).

  Till alla: Jag har också hört att Ulf bryter turneringar, därför att han mår dåligt. Det innebär inte att han förtjänar den sorts skriverier som Dulcinea levererade ovan.

 6. Björn F säger:

  Sluta spela moralpolis. De förtjänar visst kritik de uppförande som Ulf har kör i många år. Han kan spela 4-5 ronder och kan vara fullständigt oslagbar för motstånd upp till ca 2500, det är ingen tvekan om att Ulf fortfarande är en väldigt kompetent schackspelare. Därefter kan han lämna WO till en spelare på kanske 2600. Återigen spela 2 ronder mot lägre rankade och vara oslagbar. För att återigen ge en WO mot en starkare spelare. Detta är inte OK och förtjänar kritik. De blir väldigt orättvisa förhållande och kan mer eller mindre avgöra turneringar.
  Lider man av någon form av ohälsa så skall man inte starta en turnering från första början.

 7. Erik Geijer säger:

  Till Björn F: Visst kan det förtjäna kritik, men den som bara ägnar sig åt nedgörande kritik får räkna med mothugg. Om ”Dulcinea” bara kritiserat Ulf så hade jag inte sagt något.

 8. Är Dulcinea det geometriska språkets namn ? säger:

  @ #5

  Ditt påstående om att jag ’rackat ned på’ F.H. är hjärnspöken från din sida.
  Det var DU som i den tråden drog upp F.H. som ett exempel.
  Jag gav några halvlama svar till dig men skrev väl i slutet av tråden att mina inlägg på intet sätt avsåg någon kritik av F.H.

  Till denna tråd:
  Min kritik av U.A. står jag upp för, detta till 100% .
  Hans beteende är totalt oacceptabelt.

  Jag tror precis som ’Björn F’ att U.A.:s uppförande beror på ohälsa.
  Men nu är det ju så att människan är en lärande varelse och U.A. har säkert fått insikt om sin sjukdom – men hans beteende fortsätter.
  > ’Lider man av någon form av ohälsa så skall man inte starta en turnering från första början.’
  Citat från ’Björn F.’, och huvudet på spiken.

  Du skriver att du hört att Ulf ’mår dåligt’.
  Att han ’mår dåligt’, innebär det att man på detta forum inte får kritisera honom och hans handlingar ?.
  – Om så är fallet får du väl i forumet meddela när han mår bra igen.

  Är du karl nog att publicera detta inlägg eller är jag avstängd nu ??

 9. Erik Geijer säger:

  Till Dulcinea: Det var inte jag som påpekade din ”bashing” av Hellers. Jag påpekade att hans röstetal ökat från 11 till 21 samtidigt som det totala antalet röster ökat från 236 till 266. ”Obetydligt” enligt dig, sedan hävdade du att just rösterna på Hellers skulle vara fabricerade. Några belägg för detta hade du ingen lust att lägga fram.
  I en annan tråd skrev du ” Visst är det så att de ‘tre musketörerna’ alla hade bruna tungor efter att ha slickat Hitlers aschle ?” (för att sedan backa om Ståhlberg). Nu kritiserar du Ulf A utan några nyanser, och känner dig illa behandlad.
  Ja, du är avstängd. Förslag: Starta en blogg där du kan vräka ur dig vad du vill. Domänen ” schackgräl.se” kanske skulle passa, den var ledig när jag kollade.

Lämna en kommentar