jul 07

Välkommen till Schack-SM 7-15 juli 2012 i Falun Lugnet!
Klicka för hemsidan.

I dag startar SM 2012 i Falun. SM veckan inleds med kongressen klockan 10.00 och några timmar därefter fortsätter det med spel i de olika klasserna. Turneringarna går utmärkt att följa på Chess-Results/SWE. Så här gick det i fjol i Västerås.

Turneringen som drar till sig det största intresset är naturligtvis SM-gruppen, även om den är betydligt svagare än den kunde vara beroende på att Sverigemästarna GM Evgenij Agrest (högst rankad i landet), Tiger Hillarp Persson och GM Stellan Brynell ej tillfrågats om deltagande utan ersatts av lägre rankade spelare av förbundskaptenen, vilket upprört många i schackfamiljen och resulterat i debatt inte minst på Schacksnack. Detta har fått till följd att de bojkottat deltagande i det svenska landslaget under Schack-OS i Turkiet, på annat sätt kan man knappast tolka uttagningen.

Om man får tro Schacksnacks läsare, som deltagit i omröstningen i högerspalten, kommer GM Nils Grandelius att koras till Sverigemästare år 2012 (omröstningen stänger klockan 16.00).

SM-gruppen – Rond 1 klockan 16.00
1 GM Emanuel Berg, SK Team Viking ½-½ FM Erik Hedman, SK Rockaden Stockholm
2 IM Bengt Lindberg, Wasa SK ½-½ GM Hans Tikkanen. Lunds ASK
3 GM Pia Cramling, SK Team Viking ½-½ IM Axel Smith, Lunds ASK
4 Eric Vaarala, Horndals SK ½-½ GM Jonny Hector, Limhamns SK
5 GM Nils Grandelius, Lunds ASK 1-0 IM Erik Blomqvist, SK Rockaden Stockholm

 

Naturligtvis blir det direktsändning (SM-gruppen, Mästare Elit, Junior-SM och 2 bord från Veteran-SM) och det senaste från de stora turneringarna. Webbkamera!

live live
Hemsida Webb

 

Läs de 2 kommentarerna till “SM rond 1 (direktsändning)…”

  1. Håkan Winfridsson säger:

    Vill bara påpeka att alla de ovan nämnda stormästarna kunde EJ fått plats i SM-gruppen utan att redan klara spelare lämnat återbud, det fanns 4 platser att fördela för förbundskaptenen och då två av dessa gick till Berg och Grandelius kan bara max 2 av dessa 3 komma in även om vi hade haft mer pengar.

    Tikkanen, Hector och Cramling var direktkvalificerade från 2011 års SM-grupp, Blomqvist och Hedman från 2011 års Mästar-Elit grupp och Varaala från 2011 års JSM-grupp.

  2. Dock säger:

    Visst är det så att bara 2 av dessa eminenta 3 spelare kunde beretts plats. Vi var några som antog tidigare att dessa 3 inte tillfrågade toppspelare skulle bojkotta OSspel. Vilket nu har skett. Däremot så består OSlaget 2012 av unga aktiva spelare.Så inget ont som inte har något gott med sig.

Lämna en kommentar