mar 24
GM Pontus Carlsson berättar…
Ifall du vill ha semester vid svarta havet eller vill spela dig i form till SM med en trevlig utlandsturnering så är Albena International Chess tournament 26/5 – 3/6 ett väldigt bra alternativ.
Jag spelade själv turneringen förra året och har bara gott att säga om den och stället Albena. Stränderna är fina, maten är god, spellokalen bra och turneringen är välorganiserad. Flygresan går antingen direkt till Varna men ett tips om man vill spara lite pengar är att flyga via Sofia så att man bokar Stockholm, Köpenhamn, Göteborg – Sofia eller och sedan Sofia – Varna. Det brukar bli åtminstone två tusenlappar billigare.
Priserna i turneringen är väl tilltagna och det gäller såväl topppriserna som de många rankingpriserna. Hotellpriserna är väldigt förmånliga och som spelare kan man välja mellan ett 5 stjärnigt lyxhotell för 31 euro per natt, till en mängd 4 stjärniga hotell för 29 euro (vilket inkluderar helpension!), eller ännu billigare 3 stjärniga alternativ. Kort och gott finns det något som passar alla.
Mer information om turneringen kan läsas här i inbjudan,
eller här på turneringens webbplats.

Lämna en kommentar