mar 19

I dag är det invigningscermoni för ”European Individual Chess Championship” som spelas i Bulgarien till den 1 april och då har 11 ronder spelats. Det är ett imponerande startfält som toppas av senaste Reykjavik Open segraren GM Fabiano Caruana från Italien. Det blir knappast någon lätt uppgift för honom att bli Europamästare för bland de 350 preliminärt anmälda finns inte mindre än 98 spelare med mer än 2600 i rating och av dessa är 15 stycken 2700-spelare.

Sverige representeras av, som reser på egen bekostnad, GM Nils Grandelius från Lunds ASK som är rankad på 146 plats. Norden är utöver honom representerade av spelare från Island, Finland och Danmark. Förvånande är att inte Norge skickat någon till Bulgarien, men det är kanske som i vårt land att det saknas pengar centralt.

Allt om turneringen finns på Chess-Results och som vanligt kommer Schacknack att följa vad som händer. Det blir naturligtvis direktsändning och länk till denna återkommer Schacksnack med i god tid före det att första draget skall göras i morgon klockan 14.00.

live live
Hemsida Bomben

 

Lämna en kommentar