sep 29

Boxbollen slog tillbaka i går i Chess Masters Finalen i Sao Paulo/Bilbao! Den lägst rankade – GM Francisco Vallejo Pons – som förlorat de inledande ronderna, vann mot world no. 1 GM Magnus Carlsen. Enligt norska Nettavisen gjorde Magnus: ”Etter først å ha oversett en lovende mulighet, gjorde han en av sine største  tabber i langsjakk noensinne…” Spela fram till drag 30… Dd5? (partiet finns för genomspelning) så förstår ni vad skribenten menar.

En annan överraskning i går var att Världsmästaren GM Vis. Anand fick se sig besegrad, som vit, av GM Vassily Ivancvhuk i ett spanskt parti som var gårdagens längsta. Enligt kommentatorerna visade Vassily upp ett mycket stabilt spel där han inte gav Anand några möjligheter att sticka upp. Tydligen har Vassily inte tappa form efter World Cup, som avslutades för ett par veckor sedan och som gav honom en plats i den kommande kommande kandidatturneringen Eftersom den tredje 2800-spelaren i turneringen GM Levon Aronian inte kunde betvinga GM Hikaru Nakamura har tabellen ett inte förväntat utseende inför den spellediga dagen.

Bifogar trepoängstabellen som används i finalen och som vanligt schacksnacktabellen med partierna för genomspelning. Det har också hänt en del på Live Chess Ratings (finns till höger) som uppdateras så fort någon med mer än 2700 i rating spelar ett parti. Aktuella turneringar är denna och ECC, där föresten VM-utmanaren GM Boris Gelfand förlorade i går mot GM Dmitry Jakovenko.

GM Vassily Ivanchuk 7
GM Levon Aronian 5
GM Francisco Vallejo Pons 3
GM Hikaru Nakamura 3
GM Vis. Anand 2
GM Magnus Carlsen 2

 

Tabell och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar