aug 19
Per Söderberg, Wasa SK, är som Schacksnack tidigare informerat om deltagare i Vienna Chess Open och spelar i en lokal som nog kan utnämnas till världens vackraste. Per är på 173:e plats bland 391 spelare med 3.0 poäng efter 6 ronder. Bäste nordbo är FM Karsten Larsen från Danmark som endast är en halva från toppen på en 18:e plats. Leder gör GM David Shengelia, från arrangörslandet, med 5½ poäng.


Läs de 3 kommentarerna till “Världens vackraste”

 1. Per säger:

  Hej!
  3p ser ju ganska lite ut men schweizerlottningen kan ha lustiga effekter. Jag har på de sex ronderna mött en GM och tre IM. Spelare med ratingtal cirka 25p högre än jag har inte mött en enda titelspelare och har 4.5p.
  Jag har mest hamnat i toppen på den undre halvan och därför fått möta högt rankade spelare.
  Igår spelade jag mot GM Kostic (SRB) och hittade ett korrekt kvalitetsoffer men gick fel och förlorade. Missade också en remivändning. 🙁
  Jag kan också puffa lite för Wien som schackstad. Det är en vacker stad med massor av möjligheter till aktiviteter. Arrangörerna anordnar också guidade turer för den som så önskar (även på engelska) och igår var jag i kloakerna där de spelade in filmen ”Den tredje mannen” med Orson Welles som den kloakflyende skurken Harry Lime. Den är från 1949 så det kanske inte är så många som minns denna film. (Nejdå, det var ingen våldsam stank därnere.)
  Mvh Per

 2. Leo säger:

  ”Den tredje mannen” – en klassiker; också känd för det musikaliska ledmotivet. (Kuriosa: Harry Limes ”gökursreplik” från scenen i pariserhjulet tillskrivs ibland felaktigt Graham Greene, som skrev manuset, men är Welles’ egen.) Det är många år sedan jag var i Wien, men jag minns det som en underbar stad – och då missade jag ändå kloakerna. 🙂

 3. Per säger:

  Hej Leo!
  Jag nämnde det mest som kuriosa. Men visst spelade man Harry Lime theme och visade scener på väggarna. Det var arrangörerna som stod för detta. Givetvis är byggnaderna som Stephansdomen och Schönbrunn tillräckligt tjusiga för ett besök i sig till Wien. Liksom det pampiga rådhus där vi spelar. Och musikälsakare har ett eldorado med alla konserter med wienervals, Mozart osv. Tilläggas kan också att prisnivån är under svensk på det mesta.
  Nu spelas dock denna turnering bara vartannat år.
  Mvh Per

Lämna en kommentar