aug 19

Ja, då är SS Manhems Stormästareturnering i Göteborg framme vid ”finalen” mellan GM Emanuel Berg och GM Jon Ludvig Hammer och den går naturligtvis att följa i direktsändning. Men helt uteslutet är det inte att någon av herrarna IM Daniel Semcesen och GM Sune Berg Hansen kommer att kunna blanda sig i toppstriden…  Men vad hände i går?

I partiet mellan Semcesen och Berg valde den senare att spela Kungsindiskt. Efter ett 20-tal drag blev det komplicerat med vits kung på b3 och hans kollega på h6 fastän damerna, torn och löpare fanns kvar på brädet. Men efter ytterligare några drag hade vit ”rockerat” långt. Svarts kung hade inte samma möjlighet eftersom den fortfarande stod kvar oskyddad på h-linjen utsatt för angrepp. Tills slut återstod inget annat för Emanuel än att offra torn för att undgå matt. Partiet fortsatte ytterligare några drag men efter manövrerande av Daniel kunde han till slut tvinga fram dambyte i förvissningen om att bondegiganten på a-linjen skulle fälla avgörandet och så var det över.

Turneringens högst rankade spelare GM Jon Ludvig Hammer mötte ”landsmannen” IM Axel Smith, och deras parti utmynnade till slut i dragupprepning och därmed delad poäng i drag 41. Övriga resultat framgår av bifogad tabell.

Spelschemat för rond 7: Nithander-Richter, Carlhammar-Hillarp Persson, Smith-Berg Hansen, E Berg-Hammer och Bejtovic-Semcesen.

live

Direktsändning klockan 14.00.

Tabell och partier från rond I-VI.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar