aug 12

 

Det har kommit information, i form av ett pressmeddelande från Visit Falun Borlänge AB daterat den 9 augusti 2011, om nästa SM som kommer att spelas i Falun den 7-15 juli 2012.

Den 7 – 15 juli 2012 kommer Schack SM avgöras på Lugnet i Falun. Man välkomnar ca 800 spelare som kommer att tävla i flera olika klasser under de nio tävlingsdagarna.

SM avgörs också i flertalet åldersklasser vilket innebär att det kommer att vara schackspelare i alla åldrar.
Spelet kommer att genomföras i den stora sporthallen, med livesändningar och analyser i angränsande lokaler.  Lugnet som anläggning är perfekt då deltagarna inte spelar hela tiden, utan kan passa på att tex bada eller göra någon av Lugnets alla aktiviteter när man har fritid. Ett koncept som har fungerat utmärkt vid tidigare evenemang som tex Boule SM 2010.

Dalarnas Schackförbund och Visit Falun Borlänge AB är arrangörer av SM på uppdrag av Svenska Schackförbundet. I början av hösten 2011 drar arbetet igång på allvar och en ny hemsida kommer att öppnas inom kort, under webbadressen www.schacksm2012.se

-”Ett evenemang som detta är oerhört bra och viktigt för besöksnäringen, då det kommer att generera upp emot 5 000 gästnätter i Falun, som dessutom har mycket att erbjuda gästerna rent upplevelsemässigt. Man beräknar att omsättningen för Falun kommer att ligga mellan  7 – 10 miljoner.  Målet är också att det ska bli en bra sporre och ett uppsving för Dalarnas Schackförbund, säger Niclas Johansson, Evenemangschef på Visit Falun Borlänge AB.”

För mer information kontakta Schack SM:s projektledare Ulrika Back Eriksson på Visit Falun Borlänge AB.
Tfn 023-830 23 eller mail ulrika@visitfalunborlange.se

Lämna en kommentar