jun 09

Om några timmar startar Sigemans i Spegelsalen på Hipp i centrala Malmö. Det är ett mycket intressant startfält som arrangören samlat. En av favoriterna till slutsegern måste vara fjolårssegraren GM Anish Giri som genom en lyckad turnering har möjlighet att passerar drömgränsen 2700 i rating. Han möter långresenären GM Wesley So i första ronden.

Det skall bli intressant att följa prestigemötet mellan Sveriges för tillfället hetaste spelare, klubbkamraterna från Lunds ASK stormästarna Hans Tikkanen och Nils Grandelius, som om några dagar åter kommer att mötas och då i kampen om Sverigemästaretiteln i Västerås.

Det tredje partiet spelas mellan åldermännen i församlingen GM Alexei Shirov och Sverigemästaren GM Jonny Hector och med vetskap om Jonnys förmåga bedömmer Schacksnack att resultatet i det partiet långt ifrån är klart, vilket annars ratingtalen ger en indikation på.

Rond 1.
GM Wesley So 2667 ½-½ GM Anish Giri 2687
GM Alexei Shirov 2709 1-0 GM Jonny Hector, Limhamns SK 2585
GM Hans Tikkanen, Lunds ASK 2560 1-0 GM Nils Grandelius, Lunds ASK 2541

 

Naturligtvis blir det direktsändning, som startar klockan 14.00 (sista ronden på måndag klockan 12.00). Det intressanta startfältet gör att även Chessbomben sänder från Malmö och inte nog med detta utan det blir video från Spegelsalen också i deras regi. Betänketiden är 2 timmar + 1 timme + 30 minuter.

live live
Hemsidan     Chessbomben

Läs de 5 kommentarerna till “Sigemans rond 1 (direktsändning/video)…”

 1. Dock säger:

  Kunde knappast ha blivit en bättre uppställning. De 2 mest intressanta och framgångsrika juniorerna som finns i världen samt de 2 mest intressanta spelarna i Sverige med positiv utvecklingskurva.

 2. Ingvar G säger:

  Vågar mig på åsikten at Shirov får det verkligt svårt mot Giri, även om de övriga motståndarna ochså kan ställa till det givetvis, som red. anmärkar.. vad kan oddset blir för följande resultat topp tre: 1. Giri. 2. Shirov. 3. Grandelius. …

 3. Linus Olsson säger:

  Jag hoppas att Shirov kör kungsgambit mot Jonny 🙂

 4. Tom Ö säger:

  Finns det ingen webcam?

 5. Axel på BergHemmet. säger:

  Jaau trour att hans kan passere 2600 elo etter denna tunaering. Då ska jau bjuda hem honom på ena kaffihalva hos mäg.

Lämna en kommentar