jun 09

Välkommen till The Tall Ships Races Chess Events - Schackfesten i Halmstad 4-8 augusti!

Schacket har fått en framträdande plats under sommarens största folkfest i Halmstad – The Tall Ships Races. Det är Schack i skolan som ligger bakom att plats och pengar kommit fram. Regionen vill visa det bästa som händer i Halland, och Schack i skolan är ett utvalt projekt man vill lyfta fram.

I högerspalten finns en ny annons (klickbar) där det går att läsa om vad schacket har att erbjuda. Detaljer om de planerade turneringarna går det att läsa mer om på den framtagna hemsidan.

Världens största havskappsegling, The Tall Ships Races, kommer till Halmstad 4 – 8 augusti. Över 500 000 besökare väntas under dessa dagar komma för att se de gigantiska segelfartygen och för att delta i de kringevenemang som samtidigt planeras i hamnområdet. Där ibland The Tall Ships Races Chess Events.

På en speciell schackpiazza mitt i evenemangsområdet kommer det att bjudas på en schackfest av sällan skådat slag. Levande schack, stort uteschack, barnschack, och en turnering mellan deltagare från båtarna, varvas med kulturinslag som schack i konsten, musik och happenings. Där till arrangeras två öppna turneringar i inredda containrar!

Lämna en kommentar