jan 28

Nu är han inte långt ifrån sin största seger i karriären! När det återstår två ronder att spela i 73 Tata Steel Chess Tournament 2011 är GM Hikaru Nakamura (bilden från hemsidan Tata Steel…) i ensam ledning efter att i dag vunnit som svart över spelaren som i förra ronden vann mot GM Magnus Carlsen – GM Ian Nepomniachtchi. Han leder därmed med en halv poäng eftersom Världsmästaren Vis. Anand, som han delade ledningen med efter förra ronden, endast mäktade med remi. I nästa rond väntar GM Vladimir Kramnik på Hikaru och i sista ronden GM Wang Hao.

Mycket skall gå Magnus väg för att det skall bli en topplacering även i år. Första steget var ovillkorligen vinst i dag mot GM Vladimir Kramnik och det blev det i ett långt och händelserikt parti! Men fortfarande har han de andra 2800-spelarna – GM Vis. Anand och GM Levon Aronian – framför sig i tabellen och ingen av dem har han kvar att möta.

GM Alexander Grischuk och GM Erwin l’Ami spelade remi inbördes vilket innebär att båda ännu saknar anteckning i vinstkolumnen.

GM-A.
Tabell och partier.
Rond I-XI.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar