dec 10
Det blev som Schacksnack misstänkte att GM Luke McShanes vinst mot GM Magnus Carlsen i första ronden erhöll ”Best Game Prize” som är på €1 000. Vem som får det för spelet i andra ronden är svårbedömt.

I går fortsatte dramatiken i London Chess Classic 2010 med rond två. Den alltid sevärde GM Hikaru Nakamura kom tillbaka med full kraft och besegrade tidigare Världsmästaren Vladimir Kramnik som svart i ett, lämpligt nog, Engelskt parti.

Men mest överraskande är ändå McShanes framfart! Att han skulle leda efter två ronder efter att ha besegrat Carlsen och i går GM Nigel Short är det säkert inte många som hade förutspått.

Världsmästaren Vis. Anand fortsätter att söka formen. I går lämnade han ifrån sig en halva till GM David Howell som därmed lämnade startblocken och nu är det endast Short som är kvar i dem.

Carlsen besegrade GM Michael Adams och han är därmed tillbaka på första platsen på den norska ”Live Top List” som uppdateras dagligen och som visar den flytande ratingen för spelare med minst 2700 i elo.

I dag startar rond 3 klockan 15.00 och den stora uppgörelsen är naturligtvis Anand-Carlsen. Det skall också bli intressant och se om McShane kan fortsätta att surfa på framgångsvågen eller Kramik skall sätta stopp för det.

GM Luke McShane England 2645 v.s. GM Vladimir Kramnik Ryssland 2791
GM Michael Adams England 2723 v.s. GM Nigel Short England 2680
GM Vis Anand Indien 2804 v.s. GM Magnus Carlsen Norge 2802
GM Hikaru Nakamura USA 2741 v.s. GM David Howell England 2611

 

Betänketiden är 2 timmar för 40 drag + 1 timme för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder per drag + Sofia regler (remibestämmelser). Dessutom används 3-poängs tabellen. Naturligtvis är det direktsändning, på hemsidan och Chessbomben, och den startar klockan 15.00 (ändrad tid igen). Den tredje skärmen innehåller en direkt video från spellokalen med kommentarer.

live live live

Enligt gårdagens statistik är besökarna, som blir fler och fler, som kopplar upp sig via Schacksnack till direktsändningen inte över sig begeistrade av direktvideon med kommentarer, utan ännu så länge är det Chessbomben som är överlägset nummer 1. Förklaringen kan vara, som ett e-mail antydde, att åskådarna har Rybka och Fritz vid sidan om och på det viset slipper det störande ljudet och pilar hit och dit.

3-poängs tabellen

GM Luke McShane 6
GM Hikaru Nakamura 4
GM Vladimir Kramnik 3
GM Michael Adams 3
GM Magnus Carlsen 3
GM Vis. Anand 2
GM David Howell 1
GM Nigel Short 0

Tabell och partier.
Rond I-II.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Schacknyheter från omvärlden.
Nyheter från Dagens Nyheter och SVT.

Lämna en kommentar