okt 21

Europacupen 2010

European Club Cup blev det förlust mot det det tjeckiska laget G-Team Novy Bor i går med siffrorna 2-4. De ställde ett alldeles för starkt lag på benen, med 2690-spelaren GM Viktor Laznicka vid första bordet, för att Team Viking skulle rå på dem. Partierna finns för genomspelning, som vanligt längre ner i inlägget. I dag möter Viking Stockholm, som de heter på den officiella hemsidan, åter ett lag från Luxemburg – Differdange CE Le Cavalier – och det bör kunna bli vinst för svenskarna. 

Oslo SS mötte St. Petersburg Chess Club som hade GM Vassily Ivanchuk och GM Peter Svidler i laget. Norrmännen förlorade med 5-1 men överraskningen var att GM Jon Ludvig Hammer vann mot, som det verkat den senaste tiden, oslagbare GM Vassily Ivanchuk (partiet finns för genomspelning). Sverigemästaren GM Emanuel Berg ställdes mot Peter Svidler och Emanuel förlorade mot den femfaldige Ryske Mästaren.  

Resultat för andra svenskar: I damklassen spelade GM Pia Cramling, Cercle d’Echecs de Monte Carlo, och Julia Almer, Oslo SS, remi.

live

Direktsändningen startar klockan 14.00.

1. EXPIK (Kosovo) – Team Viking ½-5½.
2. Team Viking – Oslo SS 2½-3½.
3. Dudelange (Luxemburg) – Team Viking 1½-4½.
4. G-Team Novy Bor (Tjeckien) – Team Viking 4-2.


Schacknyheter från omvärlden.
Nyheter från Dagens Nyheter och SVT.

Lämna en kommentar