maj 07
Anand 2010b11
 
Varför kan kombatantterna i Sofia inte ta en och annan stormästarremi? Även i dag gick det timme efter timme utan att något avgörande kom till stånd mellan GM Veselin Topalov och Världsmästaren Vis. Anand. L+L och L+S  som flyttades omkring den stackars vita fribonden på d5 i en oräknelig mängd drag.Vad hade den gjort för ont för att behöva stå där i flera timmar? Säkert var slutspelet på hög nivå och fullt av finesser men vad hjälper det oss vanliga dödliga med rating runt 2000. Vi vill se knock-out i form av vackra offer! Helst dam… På söndag är det dags för det 11:e partiet med Anand som vit. Därefter tar spelarna ledigt igen på måndag och så avgörs det på tisdag om Världsmästaren ytterst kommer att koras efter ett blixtparti.


Partierna från rond 1 -10 i VM.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultalet för information.


Läs de 4 kommentarerna till “Remi i dag igen i VM-matchen (spelledigt i morgon)…”

 1. Lars Blomström säger:

  ”Varför inte ta en och annan stormästarremi?” Obegriplig synpunkt enligt mej. Själv tycker jag både vinstpartierna och remipartierna har varit mycket intressanta. Båda spelarna har heder av att spela ut partierna. Kramnik-Leko, någon?
  mvh Lars Blomström

 2. Dock säger:

  Jag tror verkligen webmastern verkligen hoppas att just idag så pågår vmpartiet i 12 drag och 3 minuter totalt.

 3. Håkan Winfridsson säger:

  Håller med Lars B, vi brukar gnälla när de tar en snabbremi och här är två spelare som pressar ställningarna till det yttersta hela tiden. Underbart att se för oss schackälskare.

 4. Erik säger:

  Lars B? Som vanligt har alla schackspelare dålig humor, Men jag förstod då iaf ironin i det hela. Varken webmaster eller någon annan vill se någon snabbremi.

Lämna en kommentar