apr 05
Talang2010 (4)

Bo Lindberg, Jakob Aperia, Grundare Peter Hlawatsch, Martin Lokander, Anders Pettersson, Erik Vaarala, Stefan Brynze,
Kursledare GM Jevgenij Agrest, Peter Bergström, Projektledare Lennart Brorson, Daniel Semcesen, Inna Agrest, Rauan Sagit.

De två första passen i Talang 2010 av totalt 24 planerade genomfördes den 27-28 mars på Scandic Star Hotel i Sollentuna. Projektets grundare, Peter Hlawatsch, hälsade de 10 förväntansfulla eleverna välkomna. Peter sade att målsättningen är att bidra till en höjning av spelstyrkan hos de yngre elitspelarna och juniorer på uppgång, bl a för att ge möjlighet till fler titlar och en ökning av spelstandarden i allsvenskan. 

Lennart Brorson underströk att Talang 2010 är inte bara en kurs utan ett projekt med flera viktiga moment som prov, tävlingar och inte minst eget arbete under 2 år.
 
Efter den korta inledningen tog kursledaren GM Evgenij Agrest över och startade snabbt upp träningen.  Evgenij presenterar sin målsättning närmare i den folder som är klar inom kort.  Med utbildningsterminologi kan den sammanfattas som: ”Att ge eleverna en djup förståelse för schackets strategiska element, framför allt i mittspelet, baserat på egna erfarenheter från den sovjetiska schackskolan.” 
 
Samtliga redovisade också sina personliga målsättningar, som kommer att presenteras i nämnda folder.  Den första hemuppgiften blir att kommentera egna partier som direkt anknyter till de element/typställningar som diskuterades under dessa inledande 6 timmar.
 
Föreläsning 3 och 4 genomförs den 17-18 april i Täby Schackklubbs lokaler, då övriga träffar under året också kommer att bestämmas. Preliminärt planeras nr 5 och 6 till den 1-2 maj.

Lämna en kommentar