mar 19
Webbmaster för Schacksnack vill långtifrån påstå att samtliga tidningar i landet med nätupplaga har skummats, men en stor del av dem. Dessa förbigår med tystnad den största prestationen en svensk schackspelare gjort på många år. GM Pia Cramling blev Europamästare för andra gången under 2000-talet för två dagar sedan i konkurrens med 158 damer. Detta uppmärksammades naturligtvis av Sveriges SF som skickade ut ett välskrivet pressmeddelande signerat Niklas Sidmar. Vad beror det på att svensk press, även de med schackspalter, inte publicerar något?










Läs de 10 kommentarerna till “Webbmasters fundering”

  1. Dock säger:

    Genomuselt. Jag har också sökt. Hittar absolut ingenting.

  2. Ola Winfridsson säger:

    Det finns nog inte många sporter där åtminstone en liten notis hade publicerats omedelbart. En tydlig illustration av vilken uppförsbacke svenskt schack arbetar i när det handlar om genomslag i media (och i förlängningen folks allmänna medvetande).

  3. Pål Magnussen säger:

    Helt riktigt så måste schacksverige ligga på bättre om vi känner att det är viktigt att nyheter om denna ädla kamp också ska finnas i papperstidningarna. Jag utgår från att Pias prestation kommer att uppmärksammas i de ordinarie spalterna som oftast körs under helgerna. När det gäller oss som redan är frälsta gör papperspublicereing varken till eller från; så därför krävs det en central strategi för att få allmän media. Med andra ord bör schackSverige i samband med att Pia är i landet nästa gång deela ut en hedersbetygelse och kalla in den församlade världspressen!

    Pål

  4. Tommy Andersson säger:

    Jag kan utlova att Pias fina prestation kommer att berömmas rejält i NWT (Nya Wermlandstidningen) lördagen den 27:e. För övrigt kan jag bara hålla med, vår favoritsysselsättning syns inte mycket i media längre.

  5. onni aikio säger:

    Det har hänt mycket större saker i Sverige, vilka inte uppmärksammas i dagspress. T.ex. Schack 4 där i år deltar c.10.000 elever och där schack markandsförs som ett språk ! Det skulle passa perfekt att berätta om Pia och Schack 4 i tidningar -samtidigt !

  6. Johan H säger:

    Det är inte schackets fel, det är pressens. Och det var Dam-EM hon vann, ingen jätteskräll.

    Inte bara schacket är förfördelat. Titta på fotboll (som har något större allmänintresse än schack) till exempel. Det som de flesta riktigt fotbollsintresserade bryr sig om är vilka som är på väg ut eller in startelvorna i sina favorit- eller hatlag. Vad skrivs det om: skandaler, bråk och Zlatan.

    Det pressen tycker är viktigt är dokusåpor, schalgerfestivaler, kändistävlingar och liknande fjanterier.

  7. August på Ekhemmet säger:

    Smaulua ! Gör som August ! Ring te eran tidning, å sä upp prenumerationen. Sen kan en ändå tjyvläsa baude Smålandskomposten au Kronoblarraren pau hemmet. I gutt sällskap mä den goa kaffihalvan.

  8. Egon på Ekhemmet säger:

    Nau faur allt August på Ekhemmet laugna saij leite. Uuudan prenumerautionen kaun haun einte lausa daugens kaursord. Sau saunt saom deit ei saunt!!!

  9. Dock säger:

    Det är obegripligt. Om någon vinner en större tävling i knyppling eller grodspottning (som jag för övrigt är obesegrad i!) så kommer det i alla fall en liten blänkare. Här har vi en 47 årig kvinna som är Europamästare. Någon borde tagit tag i den utmärkta pressreleasen. Pia och SSF kan knappast gjort mer rätt.

  10. August på Ekhemmet säger:

    Nu feck August ena genitial idé ! Vi sa fösöka pauverka kaursordspauhettarna sau att di annvenner schack.
    Tecksämpel kunne de stau; Cramling. De ä litta klurit, fö de kan va Dan eller Pia.
    Egon ä välkummen in pau rummet au deskutera saken närmare över ena kaffihalva.

Lämna en kommentar