mar 19

amber_2007

De ”19th Amber Blindfold and Rapid Tournament” spelas på det världsberömda hotellet Palais de la Mediterranée i Nice fram till den 25 mars.Det framgår av tabellen att några av världens starkaste spelare är på plats för att göra upp om den imponerande prispotten som enligt uppgift uppgår till € 216 000.

I går spelades femte ronden och det blev 1-1 i prestigemötet mellan GM Magnus Carlsen och GM Sergey Karjakin. Eftersom den hittills obesegrade  GM Vassily Ivanchuk kunde bokföra siffrorna 1½-½ mot holländaren Jan Smeets har han tagit ledningen med en halva före Carlsen och GM Boris Gelfand. Den senare vann åter med siffrorna 2-0. GM Vladimir Kramnik kom tillbaka efter förlusten mot Gelfand i rond fyra och besegrade GM Ruslan Ponomariov med 2-0. GM Levon Aronian, de senaste två årens turneringssegrare, verkar vara helt ur slag och han fortsätter kräftgången i tabellen efter fölust med 0-2 mot GM Peter Svidler.

Ronderna startar dagligen klockan 14.30 undantaget den 17 och 22 mars. Betänketiden är i blindschackdelen 25 minuter plus 20 sekunder per drag och snabbschacket spelas ocså med 25 minuter men spelarna får endast 10 sekunder i tillägg. Bifogar länken till direktsändningen.

 live 

Rond 1-5 är blindschack.
Rond 6-10 är snabbschack.
Klicka på resultatet för partiet.


Lämna en kommentar