mar 14

amber_2007

I går startade den penningstinna ”19th Amber Blindfold and Rapid Tournament” med några av världens starkaste spelare bland deltagarna. De skall göra upp om den inte föraktfulla prissumman som är på € 216 000. Det är endast Världsmästaren Vis. Anand och GM Veselin Topalov som saknas. Men de har annat att göra med förberedelserna inför sin match om VM-titeln.

World no. 1 GM Magnus Carlsen försökte överraska sin motståndare – GM Vassily Ivanchuk – med att inleda blindschacket med 1. a3 men det föll inte väl ut. Därefter följde snabbschack och Magnus förlorade även detta. I och med dubbelförlusten parkerar han för tillfället sist i tabellen. Han har möjlighet att förbättra sin position genom att besegra dagens motståndare GM Levon Aronian.

Rond 2 (snabbschacket omvända färger).
14.30/17.45 Blind/snabb L. Aronian-M.Carlsen
    J. Smeets-S.Karjakin
    V.Ivanchuk-P.Svidler
16.00/19.15 Blind/snabb B.Gelfand-V.Gashimov
    V.Kramnik-L.Dominguez
    R.Ponomariov-A.Grischuk

 

Ronderna startar dagligen klockan 14.30 undantaget den 17 och 22 mars. Betänketiden är i blindschackdelen 25 minuter plus 20 sekunder per drag och snabbschacket spelas ocså med 25 minuter men spelarna får endast 10 sekunder i tillägg. Bifogar länken till direktsändningen.

 live 

Bifogar partierna från blind- och snabbschacket var för sig. Nederst finns tabellen.
Klicka på resultatet för partiet.
Lämna en kommentar