jan 29

corus 2010b

I GM-C är det kamp. På den senaste 21 partierna har endast ett slutat med delad poäng och det var i rond nio mellan GM Zhaoqin Peng och WGM Swaminathan Soumya. IM Nils Grandelius fick som vit i dagens rond mot GM Abhijeet Gupta, i en Grünfeld, stora problem som till slut blev honom övermäktiga. I morgon kommer amerikanaren GM Ray Robson (2570) att ha vitt mot Nils. 

Leder GM-C gör Li Chao (Mr. xf7) från Kina. Han har en förlust och den kom mot Nils efter det att Li offrat omotiverat på f7. I dag var det dags igen! Men denna gång var det en löpare som fick lämna brädet efter visiten på f7. Utfallet blev bättre denna gång för han kunde bokföra en etta i protokollet.

GM Magnus Carlsen vann mot kubanen GM Leinier Dominiquez i GM-A. Toppmötet var GM Alexei Shirov mot GM Vladimir Kramnik och det slutade remi efter det att Alexei haft Kramnik under stark press. Avslutningen har alla förutsättningar att bli raffinerad för prispallen kommer med största sannolikhet att bemanas med Kramnik, Carlsen och Shirov men vem som får klättra högst upp är omöjligt att förutspå. Spelschemat i rond 12 för de bästa: Anand-Kramnik, Karjakin-Shirov, Leko-Carlsen. Fördel Carlsen?

GM-A, GM-B och GM-C.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
Läs kommentaren till “CORUS Chess 2010 rond 11…”

  1. Jon säger:

    Takk for flott sjakkspalte! Jeg er en del innom selv om jeg knapt nok har kommentert her noen gang. Tror du har rett i at Magnus har fordel, i det minste om vi ser runde 12 og 13 under ett. For øvrig flott og følge med på Grandelius. 500 poengsjafs på noen små år er meget imponerende. Skal bli spennende å følge ham videre.

Lämna en kommentar