jan 19

corus 2010b 

Det kommer ingen text från Holland och CORUS Chess 2010 i kväll utan Axel Smith har enbart skickat Nils Grandelius förlustparti kommenterat från dagens rond mot FM Benjamin Bok. I morgon däremot kommer det en intevju med Nils plus fotografier. Axel skriver om dagens parti: ”Bok avslutade stilrent och lär få rondens skönhetspris för detta parti. Jag hade själv tyckt att det var hemskt med en vilodag efter en sådan här förlust, jag vill spela så fort som möjligt igen. Nils menar att det inte spelar någon roll, vilket gör mig imponerad.”

Bifogar Nils spelade partier, kommenterade av Axel, från rond 1-4 för genomspelning.Läs de 3 kommentarerna till “Det var inte kul…”

  1. Fredrik Josefsson säger:

    Nu får Nils börja anstränga sig Kanske dags för 1.e4! Om han nu ska spela ”konkret” schack med komplikationer och angrepp borde väl e4 passa bättre…

  2. Stefan Bryntze säger:

    Han anstränger sig nog, ingen lätt grupp han spelar i, huvudsaken är att han gör sitt bästa och sen tar med sig kunskap och erfarenheten, samt nån form av revanch lust 🙂

  3. Ola Winfridsson säger:

    Ja, det är ju inte direkt några duvungar han har att göra med. I en turnering som Corus exponeras eventuella svagheter skoningslöst. Viktiga lärospån, inte tu tal om annat.

Lämna en kommentar