maj 01

Hej Håkan,

Tack för svar.

Mitt syfte var att förklara varför Malmö AS lämnar Elitserien och varför mitt bolag lämnar som sponsor. Förklaringen Malmö AS styrelse gav till SSF var inte tillfredsställande ur mitt perspektiv. Därav mitt inlägg.

Vad gäller förbättringarna du nämner nedan så tror inte jag att någon av dessa skulle locka fler sponsorer, utan dessa är mer riktade mot redan initierade schackspelare.

Jag hade istället hoppats på att SSF lagt fram en strategi om hur Elitserien skulle kunna locka fler sponsorer, på så sätt få in mer pengar och på sikt skulle Elitserien kunna bli mer attraktiv.

Schackakademiens förslag var en vision och ett försök att ge ett antal idéer som skulle kunna fungera som en startpunkt, samtidigt som vi då hade initialt garanterat kostnaderna för att dra igång bl a livekommentering, sponsornätverk och relaterade aktiviteter. Att nu både Malmö AS och Team Viking drar sig ur är ett oroande tecken på att Elitserien har stora problem.

Mycket har utvecklats mycket positivt i svenskt schack de senaste åren. Grand Prix som blivit en succé för att nämna ett exempel (dock bör man höja prissummorna om möjligt för att locka fler toppspelare). Däremot tror jag förbundet har mycket att jobba med för att få in sponsorer vilket utöver själva intäkterna vore också viktigt för att sprida schack till en bredare publik via Internet, TV och annan media.

Hursomhelst tack för dessa fyra år och jag kommer säkert följa Elitserien under kommande säsong, även om den inte kommer ha samma nerv utan Team Viking och Malmö AS!

Stefan Printz

Lämna en kommentar