Maj 12

Lars OA Hedlund var och besökte Malmö under Sigemanturneringens första dag och fick några riktigt bra bilder på de förväntansfulla deltagarna. Klicka på ”läs mer” så ser du alla bilderna som Hedlund tagit och valt ut.

GM Dronavalli Harika är rankad tia i världen bland de kvinnliga schackspelarna. (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Harika Dronavalli är 26 år och från Indien. Hon är rankad tia i världen bland de kvinnliga schackspelarna. I Indien är hon rankad tvåa efter Koneru. Efter tre ronder har hon spelat två remier mot Pavel Eljanov och Nils Grandelius. Idag förlorade hon i den tredje ronden mot Erik Blomqvist efter en blunder i drag 28. (Foto: Lars OA Hedlund)

Pavel Eljanov förlorade sensationellt mot Erik Blomqvist i den andra ronden. Eljanov är rankad 25:a i världen och detta kan jämföras med Blomqvist som är 525:a i världen. (Lars OA Hedlund)

Pavel Eljanov förlorade sensationellt mot Erik Blomqvist i den andra ronden. Eljanov är rankad 25:a i världen och detta kan jämföras med Blomqvist som är rankad 525:a i världen. (Lars OA Hedlund)

Baadur Jobava har spelat två remier och vunnit mot Nigel Short i den andra ronden. (Foto: Lars OA Hedlund)

Baadur Jobava har spelat två remier och vunnit mot Nigel Short i den andra ronden. Han leder i skrivande stund tävlingen tillsammans med Erik Blomqvist. (Foto: Lars OA Hedlund)

"Livesändning" (Foto: Lars OA Hedlund)

”Livesändning” (Foto: Lars OA Hedlund)

Nils Grandelius har spelat tre remier varav två har varit extrema lyckosamma. I rond 2 kunde Harika vinna en pjäs på grund av matt på sista raden och i rond 3 missade Short en möjlighet att få ner en bonde i dam genom att forcera ett tornbyte. (Foto: Lars OA Hedlund)

Nils Grandelius har spelat tre remier varav två har varit extrema lyckosamma. I rond 2 kunde Dronavalli vinna en pjäs på grund av matt på sista raden och i rond 3 missade Short en möjlighet att få ner en bonde i dam genom att forcera ett tornbyte. (Foto: Lars OA Hedlund)

Nils Grandelius (Foto: Lars OA Hedlund)

Nils Grandelius väntar på sin motståndare Baadur Jobava. (Foto: Lars OA Hedlund)

Pavel Eljanov-Dronavalli Harik slutade remi. (Foto: Lars OA Hedlund)

Pavel Eljanov-Harika Dronavalli slutade remi. (Foto: Lars OA Hedlund)

Jobava Baadur-Nils Grandelius spelade också remi. (Foto: Lars OA Hedlund)

Jobava Baadur-Nils Grandelius spelade också remi. (Foto: Lars OA Hedlund)

Nigel Short-Erik Blomqvist resulterade i seger för den förstnämnde efter att Blomqvist i onödan bjudit på fältet f5 för vits springare. Efter det var det spel mot ett öppet mål.

Nigel Short-Erik Blomqvist resulterade i seger för den förstnämnde efter att den sistnämnde i onödan bjudit på fältet f5 för vits springare. Efter det var det spel mot öppet mål. (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

Lämna en kommentar