nov 17
Filmregissören Alexander Turpin, numera bosatt i Norge, har ett stort intresse för schack och spelade i SK Rockaden, Stockholm, som barn och tonåring. Han har nyligen gjort en engelskspråkig dokumentärfilm för norsk TV om världens störste schacktalang Sergej Karjakin som blev stormästare vid 12 års ålder. Detta skedde 12 augusti 2002 och han var den yngste att uppnå den näst finaste titeln i schack någonsin. Dokumentären är tänkt som en uppvärmning inför Schack-VM och det är praktiskt eftersom hela matchen sänds i TV i Norge. Om du vill se filmen går det att klicka på följande länk https://vimeo.com/ondemand/sergey och där finns också en trailer.  Läs de 4 kommentarerna till “Film om Sergej Karjakin”

 1. Ravn säger:

  Såg den via chess.com, riktigt bra!
  Hoppas ni gör mer schackfilm i framtiden!

 2. H20 säger:

  Pejade VG för Magnusfilmen å VM-sändningarna men de informerade inte om att man måste ha IP-adress i Norge för att kunna se. Så ve dem. Och likadant med denna Sergey film. Man ska peja. Men inte säkert man kan titta. Å likadant med FIDE man ska peja. Sen kan man få äran att titta med på något som hackar å sackar så det står härliga till. De kan alla dra dit pepparn växer.

 3. Remi säger:

  H20 – testa att ladda hem appen Freedome som är en VPN-tjänst. Gör dig till en gratis ”norrman” i en vecka innan du måste betala.
  Jag har den på min Iphone. Den ska också funka på Android samt datorn: https://www.f-secure.com/sv_SE/web/home_se/freedome

 4. Vera säger:

  H20: Som Remi säger kan en VPN-tjänst lösa IP-problemet. Här kan du jämföra såna tjänster: https://valia.se/vpn

Lämna en kommentar