apr 07

På Sveriges Schackförbunds hemsida Schack.se meddelas att GP-tävlingen Björkstadsschacket i Umeå kommer att utgå som GP-arrangemang då arrangörerna inte är nöjda med deltagarantalet som inte visar – för GP – önskvärda stigande siffror. Turneringen kommer dock inte att läggas ner. Denna GP-tävling kommer äntligen att ersättas av två nya deltävlingar i Sveriges två största städer Stockholm och Göteborg. Det blir alltså sammanlagt åtta GP-tävlingar efter att man lagt till Lund, Västerås, Malmö, Växjö, Norrköping och Tylösand.

Läs de 2 kommentarerna till “Nya deltävlingar i Svenskt Grand Prix 2016/17”

  1. Läskbacken säger:

    Det skulle vara roligt att veta om Umeå valde att avstå GP-statusen för att de inte var nöjda med att betala när deltagarantalet ändå inte gick upp? Eller om det var Sveriges SF som tyckte att Umeå helt enkelt hade för få deltagare? Vad gäller Stockholm och Göteborg skulle det vara extra roligt om det vore två nya tävlingar och inte bara två gamla tävlingar som får GP-status. Men… är det inte lite väl många GP-tävlingar nu? Kan man gissa på att deltagarantalet på andra GP-tävlingar därför kommer att minska?

  2. En undran säger:

    Är det inte för billiga startavgifter för att den lilla vinstpengen i de flesta svenska turneringar ska vara mödan värt att åka iväg? Efter avdrag på resa, mat och logi blir det en liten förtjänst. Lägg på det all investering av dataprogram som ChessBase, dvd:s, böcker, tidskrifter, ev köpta lektioner av coacher online. Schack borde närma sig mera poker i vinstpengar. Det är roligt att spela schack, men chansen att tjäna en rejäl slant måste utökas – annars är det lätt att välja bort schack för andra mer vinstgivande sysselsättningar.

Lämna en kommentar