apr 03

Pyramidens stora myntslag 2016

Glädjande nog bjöd schackklubben Pyramiden på en repris på förra årets turnering med sitt annorlunda koncept där 2099 är ratinggräns för att få vara med. Det ledde till en mycket jämn och spännande turnering vilket man kan  se av resultatlistan. Vinnare blev Tomas Arvidsson från Schack 08 med 6,5 som visade prov på stabilt och säkert spel. På samma poäng slutade min klubbkamrat Rune Evertsson från Stockholms SS men blev tvåa efter särskiljning. Grattis till dessa båda spelare!

Grattis också till klubbens hemmahopp  Nicklas Johansson som gjorde en stark insats som ensam trea på 6 poäng!

En annan spelare som imponerande var 15-årige Teodor Baldur Petersson från Täby SK. Han bollade ut många bra spelare med imponerande säker hand. Han hade haft chans till samma poäng som segraren men förlorade på tid i vunnen ställning i sista ronden. Ett namn väl värt att lägga på minnet!

Tre kvinnliga spelare deltog och som en trevlig gest av arrangörerna fick alla varsin blomsterbukett vilket var uppskattat. Namnkunniga WIM Borisova Borislava hade hårda partier och höll sig i toppen hela turneringen igenom. Undertecknad gick det sämre för och jag kan bara konstatera att tiominuters är svårt att spela och att hitta rytmen. Jag tog många gånger en ordentlig fundering i öppningen vilket ledde till knappt ingen tid kvar till ett komplicerat mittspel.

En mycket trevlig turnering och för mig med barndomsklubben Kristallen är det lite nostalgi att spela på Söder och precis som Kristallen en gång i tiden döptes efter namnet på kvarteret är schackklubben Pyramiden döpt efter sitt kvarter, dvs kvarteret Pyramiden.  Vi diskuterade detta under en paus och det faktum att det finns ett kvarter i närheten med namnet Gamen lockade till en del skratt. Kanske inte så roligt att representera en schackklubb med det namnet direkt.

Klubbens servering var utmärkt med ett dignande fikabord och för det facila priset av 40 kr fick man äta så mycket man ville. Allt från färska dadlar till hembakta bullar. Utmärkt för oss schackspelare som behöver energi. Som vanligt var det för kort paus att hinna äta och detta är något att tänka på till en eventuell fortsättning nästa år. Nio ronder är rätt mycket och man behöver pauser mellan ronderna.

Stort tack till arrangörerna och det var en mycket trevlig turnering i god anda och positiv stämning!

Länk till fullständig resultatlista:

http://www.chess-results.com/tnr214757.aspx?lan=6&art=1&rd=9&wi=821

Susanna Berg

Läs de 2 kommentarerna till “Susanna Berg rapporterar från Myntslaget 2016”

 1. Lasse S säger:

  Hej Susanna!

  Det är alltid lika roligt att läsa dina trevliga inlägg!

  Håller fullständigt med om att ”10-minuterspartier” är bland de jobbigast partierna att spela…
  I början har man hur mycket tid som hest bara för att upptäcka att betänketiden helt plötsligt är slut runt drag 23.. 🙂

 2. Susanna Berg säger:

  Tack Lasse och vad roligt att höra. 🙂

  Helt rätt som sagt angående betänketiden och det gäller att hitta en bra rytm vilket inte är så lätt..

Lämna en kommentar