apr 02

Schacksnack har en ny omröstning i högerspalten med anledning av Altibox Norway Chess 2016, 18-30 april. I nuläget har världsmästaren Magnus Carlsen fått åtta röster och VM-utmanaren Sergej Karjakin 5 röster. Hemmahoppet GM Nils Grandelius har fått 5 sympatiröster. GM Jonathan Speelman har apropå VM-matchen i höst gjort den matematiska beräkningen att Carlsen har 60 % chans att vinna VM-matchen. Karjakins chanser i den stundande superturneringen ska inte underskattas. Karjakin spelar utomordentligt bra just i Norge och har hittills placerat sig före Carlsen i just denna tävling 2013 och 2014 genom att lägga beslag på förstaplatsen. Lägg gärna en röst i omröstningen för att få en mer rättvis bild av alla deltagares vinstchanser.

Här nedan följer en reklamvideo inför Norway Chess som startar om 16 dagar.

 

 

Läs de 4 kommentarerna till “Ny omröstning i högerspalten – Norway Chess 2016”

 1. T10 säger:

  T10 tärningen landade på Topalov. Och tja, varför inte? Han vann ju förra året. Men det är i princip allt som talar för detta case om man inte ska räkna med en vinst på tid mot Carlsen och att han vinner mot Kramnik genom att helt enkelt räcka fram handen och Kramnik då hellre förlorar än att skaka hand.

  Om jag däremot skall gissa själv. Vilket är en chans mindre än 1/10… slänger jag en röst på Eljanov (ja jag såg World Cup) då han säkert haft god tid på sig att förbereda sig och som de övriga kanske felaktigt utser som slagpåse.

 2. Sven säger:

  Jag lade min röst på Nils, för att jag tror att han vinner turneringen. Jag vill inte bli anklagad för att ha lagt någon ”sympatiröst”. Jag utgår från att övriga som har röstat på Nils resonerar på samma vis.

 3. Thomas Engqvist säger:

  Sympatiröst betyder att man röstar på någon från samma land man bor i. Det står ju hemmahoppet och med sympatiröst avses just detta.

 4. T10 säger:

  Jag kan hålla med men ”samma land man bor i?” nä, men jag vet ju att de flesta lever efter devisen ”alla som bor i Sverige är svenskar…” Dessutom blir det lite knepigt att kalla Nils för hemmahopp då tävlingen spelas i Norge och då kan bara Magnus vara hemmahopp.

Lämna en kommentar