nov 16

Det svenska herrlaget besegrade det något lägre rankade österrikiska laget genom segrar av Nils Grandelius och Tiger Hillarp Persson. Bra jobbat! Slutresultatet blev 2.5-1.5 sedan Erik Blomqvist spelat remi och Jonathan Westerberg förlorat genom att stänga in sitt torn på b6. Partiet Markus Ragger-Nils Grandelius är för övrigt kommenterat av FM Martin Lokander på schack.se. Det ska också berättas (eftersom vi ändå har Lokander på tråden) att han i dagarna fått sin bok opening repertoire – the Open Games with Black utgiven och med ett förord av Grandelius. Vi lovar att återkomma med en recension om Lokanders alster.

Det svenska damlaget fick ge slaget förlorat mot Norge med 1.5-2.5. Den enda stora ljuspunkten resultatmässigt var att WIM Inna Agrest vann sitt parti mot WIM Sheila Barth Sahl.

I rond 4 möter både herrlaget Tyskland och damlaget Island.

Kommentatorerna nämnde att Magnus Carlsen har aldrig varit en stark lagspelare och detta kan bero på att han har för mycket press på sig att vinna partiet. Om han lyckas vinna sitt parti behöver det norska laget endast ta 50 procent på de tre återstående borden för att vinna sin match. I partiet mot Levon Aronian gick det helt åt skogen för världsmästaren.

I nedanstående klipp diskuterar GM Daniel King inte bara partiet Carlsen-Aronian utan också Rapport-Fressinet respektive Nilssen-Gallagher.

 

Lämna en kommentar