jul 16

Erik Geijer rekommenderar Chess Structures – A Grandmaster Guide av Mauricio Flores Rios, en stormästare från Chile, i sitt boktips under SM-tävlingarna i Sunne 2015. Det kan för övrigt nämnas att GM Peter Heine Nielsen har införskattat sig ett exemplar av denna bok.

För ett år sedan under SM i Borlänge rekommenderade Geijer Combinative Motives av M. Blokh. Den innehåller olika svårighetsgrader och rekommenderas också till alla nivåer.

Läs kommentaren till “SM i Sunne 2015 – boktips av Erik Geijer”

  1. Lilla bonden säger:

    Jag har tyvärr bara träffat Erik ytligt men av det lilla jag sett har han en väldigt ödmjuk och fin stil. Om nu jag skulle få äran att ge ett litet tips så skulle det vara att köpa det där VM-brädet med pjäser, från senaste VM-matcherna mellan Anand och Carlsen för de ska han ha med sig till Sunne.

    Årets tips från Geijer påminner mig om flera spelöppningsserier som använder denna pedagogik men vad jag sett är det få som efter partiexemplen kommer med ytterligare kommentarer. Att avsluta med en sammanfattning avslutande kommentar gör naturligtvis att materialet sätter sig mer i ens minne.

    Förra årets tips skulle jag kanske kunna tipsa om att Blokhs Combinative Motives också finns som dataprogram eller via app eller hemsida på nätet.

Lämna en kommentar