aug 07

Vi har en rykande färsk intervju med den engelske stormästaren Nigel Short av Bo Berg som är på plats under Schackolympiaden i Tromsö, Norge. Det är välkänt att Short står på Kasparovs sida inför det stundande Fidepresident-valet mellan Kasparov och Iljumzhinov och här framlägger han sina synpunkter varför man ska rösta på Kasparov. Videon finns tillgänglig på Gustaf Frödings schackklubbs hemsida.

Läs de 6 kommentarerna till “Intervju med Nigel Short av Bo Berg”

 1. Sune Larsson säger:

  Fantastiska 4.5 minuter signerade Bo Berg och Nigel Short. Tack!
  Har talas i klartext – inte minst slutorden i stil med ”Erbjuds du mutor
  (må vara vad som) så acceptera dem – men rösta sedan efter ditt samvete.”

  /Syftar förstås på det stundande Fidepresident-valet mellan Kasparov och Iljumzhinov/

 2. Lennarth Eriksson säger:

  Har svårt att se vad det är för vits som privat person att forska i detta ämne runt Fidepresident-valet mellan Kasparov och Iljumzhinov. Visst man kan ha olika hobbys. Men vad är du ute efter egentligen?

  Samt att denna intervju är väl inte så professionell som den borde. Dagens intervjuer med Susan Polgar osv är naturligtvis på en högre nivå. Vi inom svenskt schack borde vara mera i framkant på den här fronten. Varför ligger vi inte i framkant?

  Jag tänker lite på Jesper Hall nu i skrivande stund. Det upplägg han har gjort med schacknätet. Är klart mycket bra!?

  Att få bättre fart på film / intervjuer / texter inom ämnet schack är något som borde förbättras. Eller vad tycker ni andra?!

 3. Curt Peterson säger:

  Menar Lennart E att det inte spelar någon roll för oss gräsröttter vem som är schackets främste företrädare? För mig är det mycket obehagligt att ha en stormyglare som FIDE-president. Sedan tycker jag kanske inte att Kasparov är det samlande namn jag skulle vilja se. Jag tycker vidare att det är illa att SF inte öppet talar om hur man avser att rösta.
  Sedan kan jag hålla med om att vi I Sverige borde kunna hålla högre standard på kommunikation och live-sändningar.

 4. Lennarth Eriksson säger:

  Ja Curt. Och du som flera tror att ni ska kunna ge er hörda här på detta forum?! Ni kan vädra ut hur mycket som helst inom detta ämne. Men Sveriges SF har redan deklarerat att de lämnar inga besked till er medlemmar eller icke-medlemmar.

  Alla kan lämna sin röst visst, men den kommer inte att vara till någon nytta. Visst läser vissa medlemmar från CS här, men jag tror de tar det med en nypa salt. Förbundet har sitt manskap och ni har valt dem på en kongress med valberedningen.

  Många är tyvärr inte insatta vad som håller på att hända. Utan då är det lätt att kasta ut olika påpekanden om hur vissa saker ska se ut. Denna information kommer oftast från individuella personer som har sin egen syn på saken. Skulle nog vara bättre att man sitter vid ett runt bord och pratar man mot man. Perfekt att göra på klubbkvällen med kaffe koppen i högsta hugg. Och då finns det spelare säkert som inte har ett medlemskap. Men så är det.

 5. Ingvar Gundersen säger:

  Tack Bo, här gjorde du ett bra jobb!

 6. Thorleif Herrström säger:

  Med en toppledare som den här korrumperade personen kommer jag aldrig att betala ett öre till något som har koppling till FIDE. Jag har lämnat Wasa av det skälet och kommer inte att delta i något som ger pengar till FIDE på något sätt. Det finns massor av sajter på nätet där man slipper den här korrumperade skiten.

Lämna en kommentar