jun 13

Magnus Carlsen-Simen Agdestein (1.30-4.00-15.00)

Fabiano Caruana-Sergej Karjakin (3.75-1.60-5.15)

Giri Anish-Peter Svidler (3.75-1.55-5.75)

Vladimir Kramnik-Alexander Grischuk (3.30-1.55-7.25)

Veselin Topalov-Levon Aronian (4.00-1.60-4.75)

Carlsen är stor favorit till att besegra Agdestein och det är helt berättigat även om inte Carlsen har visat någon toppform. Agdestein blir tröttare och tröttare och igår förlorade han första partiet i turneringen mot Topalov. 1.30 är dock för låga odds att spela på. Då är det bättre att invänta eventuella förändringar av oddsen i samband med live-spelet på Unibet. Om Carlsen inte får övertaget tidigt i partiet kan oddsen bli högre. Carlsen är piskad att vinna partiet för att ha någon chans i särskiljningen som kan uppstå om Karjakin inte kniper mer än en halv poäng mot Caruana. Kanske Agdestein omedvetet vill att Carlsen ska besegra honom då han ju har varit Carlsens tränare i många år? Det är aldrig lätt att spela mot sina adepter och här talar vi dessutom om en som är världsmästare!

Caruana är piskad att vinna partiet om han ska kunna vinna turneringen. Hur stora risker är han beredd att ta? I tidigare partier har Karjakin visat stora försvarskonster så han blir inte lätt att besegra. Det som kan ligga Karjakin i fatet är att han är nöjd med remi och omedvetet spelar passivt. Det är välkänt inom schackpsykologin att om man är nöjd med remi så måste man spela på vinst men det är inte alla som klarar detta. Det är en helt öppen historia hur det här partiet kommer att gå. Synd att detta parti inte går att spela på live!

7.25 är inte fy skam för att Grischuk ska besegra Kramnik som helt verkar ha tappat stinget. Det är dock inte lätt att vinna som svart på den här nivån mot en solid spelare som Kramnik.

Glöm inte att partierna börjar kl. 14.30 idag. Klicka här för den spännande och nervpirrande livesändningen!

Lämna en kommentar