mar 17
Nu finns äntligen alla 360 partier från Elitserien 2013/14  att spela igenom för alla intresserade. Alltså även de tre sista ronderna som inte har varit tillgängliga förrän nu. Klicka på denna länk och välj sedan ett av lagen som du vill titta närmare på. Du kommer att se en svart springare i högerkanten på alla spelarnas partier och det är bara att klicka på valfritt parti. Partierna är okommenterade men kommenterade partier från det spännande slutspelet  kommer att dyka upp allt eftersom på Schacksnack.


Läs de 3 kommentarerna till “Partier från Elitserien”

 1. Bo Berg säger:

  Allasvenskans div. I fungerar, men i div. II och III lämnades det runt 20 wo. i båda divisionerna i slutronden. Flera av dessa wo. hade betydelse för slutsergrare mm. Detta sätt är något som på något sätt absolut bör beivras. I några serier föll sig lottningen så att de två topplagen möttes i slutronden, men det fanns också matcher mellan topp och botten där bottenlag lämnade 3 och 4 wo.

 2. Ola Winfridsson säger:

  Frågan är vad som är orsak och verkan här. Eftersom antalet lag har minskat har även resornas längd ökat i de lägre divisionerna och jag kan mycket väl tänka mig att det är många som känner att de lika gärna kan stanna hemma om sista omgången inte gäller något för det egna laget som att åka långt för ett enda parti. Är det inte dags att börja fundera på att införa, om inte helgsammandrag, så åtminstone dagssammandrag i de lägre divisionerna? Det vill säga att fyra lag samlas och spelar två matcher samma dag? På så sätt skulle antalet helger som tas i anspråk kunna minskas också.

 3. Erik Näckholm säger:

  Ja det är verkligen trist med alla dessa Walkovers och dessutom när det är så många.
  Ola Winfridsson dit förslag är bra i serier med Stockholms lag och Skånelag mm där avstånd är mindre.
  Jag tror för det mesta att det bra med minisammandrag och slutspel.

Lämna en kommentar