mar 06

Levon Aronian, Armenien blir klar favorit till slutsegern i kandidatturneringen 2014, i alla fall om Schacksnacks läsare får bestämma. Schacksnacks omröstning som har pågått i ett par veckor resulterade i sammanlagt 152 röster varav 86 röster (57%) tillföll Aronian. Tvåa i omröstningen blev Vladimir Kramnik, Ryssland med 45 röster (30%). Det förvånar lite att Sergej Karjakin fick så lite som 3 röster (2%). Med tanke på hans ungdom, endast 24 år, bör han vara ett potentiellt framtidshot mot den regerande världsmästaren Magnus Carlsen, Norge. Karjakin är det ryska schackunderbarnet, född i Ukraina, och som blev den yngste stormästaren i schackhistorien genom att erövra titeln, endast 12 år och sju månader.

Läs de 4 kommentarerna till “Aronian favorit till slutsegern enligt Schacksnacks omröstning”

 1. Bo Berg säger:

  ‘Helt ointressant för Svenskt Schack och dess utveckling!

 2. Thomas Engqvist säger:

  Nja, nog kan väl Carlsens förehavanden påverka Sveriges schack i positiv riktning? I övrigt vill vi på Schacksnack ha internationell bevakning också för att få ett vidare perspektiv på schackvärlden.

 3. Bo Berg säger:

  Carlsens förehavanden skule kunna påverka Sveriges schack, men hittills har inga sådana effekter synts till i positiv riktning.

  Däremot har Du Thomas Engqvist tagit över SchackSnack och tillfört och kan ytterligare tillföra för Svenskt Schack.

  Jag skulle kunna tänka mig att det handlar mycket om tid?

  Tips! Om det inte sitter fast. Redovisa dina kunskaper, med diagram och allt, om Nimzowitschs system.

 4. Thomas Engqvist säger:

  Det kanske kommer att märkas effekter på lite längre sikt. Det är tänkt att det ska vara pedagogiskt på Schacksnack med bland annat en spalt med tyngdpunkt på instruktiva klassiska partier man bör ha med sig i bagaget som schackspelare och det ska inte enbart serveras nyheter. Nimzowitsch är förstås viktig i ett sådant sammanhang. Det är till exempel svårt att förstå moderna partier med Petrosjan om man inte känner till Nimzowitschs teorier. Det kommer nog även att bli en stående spalt i stil med veckans kluring, men då ska det vara klurigt också!

Lämna en kommentar